woensdag 11 december 2013

Sint en kerst (nu met foto's)

Hier lopen sint en kerst een beetje door elkaar. Ik hoor vaak discussies op de radio en mensen onder elkaar. "Een kerstboom kun je toch niet zetten voor dat de sint terug in spanje is". En ik geef de mensen hier in gelijk. Thuis ben ik ook van dat principe. Maar in de winkel draait het iets anders uit. Vanaf eind november zie ik in verschillende winkels al kerstversiering en kerstverlichting verschijnen. En om niet helemaal uit de boot te vallen, heb ik beslist om telkens begin december al onze kerstversiering boven te halen. Dit jaar hebben we nieuwe versiering gekocht nl. 3 blauw-verlichtte kegels (kerstbomen). Daarnaast komen 2 (echte) kerstboompjes met lichtjes. In de winkel heb ik ook hier en daar wat versiering aangebracht. En buiten hebben we een boom van 5 meter die de parking versiert.





En toch heeft dit alles de Sint niet tegengehouden, want kijk wat er 6 december 's morgens klaar lag voor ieder werknemer van ons :


Gisteren was ik alleen thuis met Brecht. Gino was naar een beurs samen met een vriend. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om in het huis schoon te maken. Ik heb de wasplaats en de berging grondig gekuist. Daarna heb ik alle ramen gewassen en tot slot heb ik onze kamer stof afgedaan, geswifferd en gedweild. Tussenin heb ik ook nog boodschappen gedaan en eventjes de tijd genomen om koffie te drinken. Daarna heb ik eventjes in de zetel gerust, tot Gino thuis kwam. Gino moest nog een uurtje voorbereidend werk doen in de loods, zodat de werkmannen snel aan het werk konden maandag. Ondertussen heb ik onze (valse) kerstboom ineengestoken. De versiering heb ik er niet meer aan gehangen, maar "dit komt er deze week zeker nog aan" dacht ik zo. Maar wat een verrassing toen ik maandagavond thuiskwam. Brecht had als pauze tussen het studeren door de kerstboom helemaal alleen versierd. De kerstsfeer mag komen ...


maandag 25 november 2013

Weekmenu

Ik maak normaal gezien nooit een weekmenu. Soms zit het wel min of meer in mijn hoofd. Dit weekend heb ik mijn weekmenu echt op papier gezet. De reden is omdat mijn agenda heel vol zit deze week. Ook vorige week was dit zo. Vorige week heb ik iets te veel moeten zeggen : 't zijn boterhammen vanavond. Daarom heb ik gisteren pen en papier gepakt en ons menu opgeschreven. Daarna ben ik naar de winkel gegaan en heb alles gekocht die ervoor nodig was. Dit was niet zo veel. Het meeste had ik in voorraad.

Misschien denken sommige mensen nu : hoe doe je het anders?

Ik kijk meestal wat ik op voorraad heb. Het vlees zit in de diepvries, groenten in de frigo, de rest in de berging (blik of zo ...). Dan kijk ik de avond voordien wat we van vlees zullen eten, bedenk wat er van groenten zou bij passen, en zo is ons menu dag per dag geregeld.

Deze week moet ik echter iedere avond weg : vergaderingen, koorrepetitie, opendeurdagen, ...
Als ik 's avonds veel weg ben,  is er niet veel tijd meer over om de maaltijden te regelen. Al het huishoudwerk moet dan ook 's morgens gebeuren. Dus alles zal in een supertempo moeten gebeuren deze week.

Misschien zijn er nu mensen benieuwd wat het menu wordt? Ik zal het éénmalig prijsgeven :
maandag : stokbroodjes (zelf af te bakken) met charcutterie, sla en tomaat
dinsdag : verse vis met wortelpuree en ratatouille
woensdag : slaatje met kippereepjes
donderdag : kipfilet met bloemkool, worteltjes en aardappelen
vrijdag : lasagne (Brecht is alleen thuis)
En als er iets tussenkomt en ik kan niet maken wat ik had voorzien, heb  ik als plan B een omelet met (tja) boterhammen.

maandag 21 oktober 2013

Wat eten we vandaag?

Een vraag  die heel wat dames (of heren) zich vaak stellen 's morgens. Ook ik! Door de drukte van de laatste weken, heb ik niet veel tijd voor het huishouden, dus ook niet om te koken. Ik probeer er een regelmaat in te steken, zodat het denkwerk over de vraag "wat eten we vandaag" vergemakkelijkt.

Maandag is brooddag voor ons. Dit kan zijn : crocque monsieurs (of madams), gewoon boterhammen, stokbroodjes, pitta, pistolets met kaas, ... Iets waar weinig werk aan is, in ieder geval. De maandagmorgen is traditioneel een was- en stijkmoment voor mij, dan maak ik geen tijd om aan het eten te werken. Tijdens de dag heb ik daar ook geen tijd voor en 's avonds wil ik meestal zo snel mogelijk terug verderwerken aan mijn was. Daarom : maandag = brooddag.

Dinsdag = visdag. Waarom? Simpel : omdat de dinsdag onze visboer langkomt, en ik iedere dinsdag dus verse vis kan kopen voor mijn deur. Dinsdagmorgen werk ik meestal nog verder aan de was, maar meestal maak ik nog vlug puree om mee te nemen naar de zaak. 's Avonds moet ik dan enkel nog de vis bakken of blancheren. Als ik 's morgens tijd heb maak ik hiervoor nog een ratatouille bij, anders hou ik het bij sla en tomaten of (diepvries)spinazie.

Woensdag eten we 'gewone boerekost'. Dan is het vlees met patatjes en groentjes. Al naargelang de goesting en tijd.

Donderdag is het ofwel 'gewone kost' ofwel pasta ofwel slaatje. Ook al naargelang de goesting en tijd.

Iedere vrijdag is het al jaar en dag 'frietjesdag'. De vrijdag eten we altijd thuis. Nooit op de zaak. Dat geeft ons al het weekendgevoel. De frietjes maken dit gevoel compleet.

Zaterdag en zondag heb ik geen vaste gewoontes, omdat we ook vaak weg mogen. Als we niet weg zijn, heb ik altijd wel een leuk idee om het thuis gezellig en lekker te maken.

Vorige donderdag was het slaatje. Voor velen ziet een slaatje er zo uit :
voor anderen ziet het er zo uit :

 of zo 
 
Bij ons ziet het er zo uit :
 
Dit kwam door samenloop van omstandigheden. Ik had geen tijd gehad 's morgens om ook maar iets aan het eten voor te bereiden. Donderdagnamiddag hadden we een vergadering bij deltalight. We wisten dus ook niet hoe laat we thuis zouden zijn. Dan komt er ook nog eens bij dat Brecht het niet leuk vindt dat alles al in zijn bord ligt. Misschien heeft het er iets mee te maken dat hij niet zo graag sla lust? Dus had ik het idee opgevat om een 'salad-bar' op onze tafel te zetten met zongedroogde tomaatjes, gewone tomaatjes, olijven, kaas in blokjes, parmezaanschilfers, mozarella, 2 soorten noten, appel, mozarella, basilicum, spekreepjes en natuurlijk sla. Elk maakte zijn eigen slaatje naar eigen goesting. Leuk en lekker!
 

zaterdag 12 oktober 2013

Ken je dat liedje?

"We moeten rennen, springen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan". Zo voelt het voor mij de laatste tijd een beetje aan. Eind september begint bij ons traditioneel een drukkere periode. Heel wat verwarmingsketels worden aangestoken, en er blijven er hier en daar wat haperen. Wat voor meer telefoontjes zorgt. Daarnaast zijn er ook heel wat vergaderingen en info-avonden of -namiddagen van fabrikanten tussen half september en half november. Ook onze klanten hebben genoten van een welverdiende vakantie, maar willen er nu weer tegenaan gaan. Dat alles samen maakt dat het hier allemaal drukke dagen waren.

Gelukkig zijn de weekends niet zo druk, hiermee bedoel ik in ons sociaal leven. Zo moesten we vorig weekend nergens naartoe. Joehoe! Een heel weekend vrij. Gino had direkt het plan om zo veel mogelijk offertes te maken. Hij had de laatste weken bijna geen dag op zijn bureau kunnen werken. Er kwam vanalles tussen. dat maakte dat hij een serieuze achterstand had in zijn papierwerd. Zaterdag middag begon hij er aan. Alle te maken offertes legde hij op onze vergadertafel in stapeltjes. Iedere toekomstige klant had een stapeltje. Hij maakte non-stop offertes. Ook zondag stond hij vroeg op en vertrok vrij snel naar kantoor om verder te doen. Tegen 13u kwam hij thuis en hebben we samen gegeten. Ik had in de voormiddag het huishouden en boodschappen gedaan. Na het middageten zijn we samen naar kantoor vertrokken. Ik had nog een dringend werkje uit te voeren. Gino wou verder doen aan zijn offertes. Maar tegen 15u was de zin over. Dit lag er klaar om maandag te controleren :

19 offertes gemaakt

vrijdag 13 september 2013

Agromarkt

Dit jaar waren we weer present op de Agromarkt. Dit is een tweejaarlijkse beurs te Gistel. Iedere keer weer beginnen we er aan vol met goede moed en vol met goede ideeën. Ditmaal wilden we vooral warmtepomp, zonneboiler en led-verlichting in de kijker stellen.

Klinkt simpel. Toch kwam er weer heel wat voorbereiding bij kijken. Eerst en vooral tent aanvragen, demo zonneboiler en warmtepomp aanvragen, de nodige documentatie, elektriciteit voor op de stand, ... Dit jaar wilden we party-tafels aankopen in plaats van huren. Deze moesten ook opgehaald worden. Drank moet opgehaald worden. Powerpoint moest upgedated worden. Dan hebben we het nog niet over de details die pas de laatste dagen of zelfs momenten uitkomen : koekjes voor bij de koffie, notitieboekjes, recente prijslijsten, tafelpapier, ... Gelukkig kunnen we een stand (en dus ook het werk) delen. Zoals iedere 2 jaar delen we de stand met schrijnwerken Gino Demaegdt. We hebben gezamelijk een tent en een bar. We hebben ook heel wat gezamelijke klanten, omdat we allebei heel regionaal werken.

Het grootste werk voor ons was het demo-paneel voor led-verlichting.


Hiermee wilden we effectief het verbruik aantonen tussen de verschillende mogelijkheden van TL-verlichting : armatuur met starter en gewone 58W lamp, armatuur met elektronische ballast en 51W lamp, armatuur met led-lamp, led-armatuur, ... De mensen stonden toch te kijken dat dit tot 85% kan verschillen.

De agromarkt gaat door op een zaterdag en zondag. Vanaf de vrijdag kan alles opgezet worden. om 15u30 kon de tent geleverd en geplaatst worden. Dat wil zeggen dat vanaf 16u ongeveer de tent kan gevuld worden. Wetende dat we om 19u30 op de BBQ van de agromarkt wilden aanwezig zijn, is dit een korte periode. Alles werd al vanaf 14u ongeveer in de bestelwagens geladen. Tegen 15u30 ging de eerste bestelwagen ter plaatse. Gino ging vanaf 16u. Het was een rush tegen de tijd. Ik kon er jammer genoeg niet aan meehelpen, want iemand moest op de zaak blijven hé. Ik vind het iedere keer jammer dat ik daar niet kan aan meehelpen.

Zaterdagmorgen ging Gino vanaf 8u ter plaatse om nog de laatste hand te leggen aan de stand, zoals bv. folders leggen, tafels uitklappen, ... Ik bleef op de zaak tot 's middags. Dan kwam ik ook de stand versterken. Tegen 17u45 is de ingang van de beurs gesloten, maar de mensen blijven toch tot 19u, het is dan ook een redelijk parcours.
Zondagmorgen waren we tegen 8u30 aanwezig om alles klaar te zetten. Gelukkig moesten we niet denken aan ons ontbijt, onze mede-standhouder zou boterkoeken meebrengen. Het was de zaterdag en zondag de hele tijd goed druk op onze stand. Het weer viel heel goed mee. Tot 18u15. Alsof de weergoden wisten dat de beurs gedaan was, lieten ze voor een goed kwartier de hemelsluizen open. Dat maakte natuurlijk dat er heel wat natgeregend was. Maar dat belette ons niet om in een sneltempo alles in de bestelwagens te laden. De tent zou afgebroken worden om 19u30, dus de tijd was kort. Niet alles kon in de 2 bestelwagens die we meehadden, dus deed ik vlug een rit naar onze loods samen met Brecht om alles te lossen. Zo hadden we alles mee. De meeste dingen konden we zondag nog lossen. We hebben het weekend dan maar afgesloten met het eten van een frietje. Pff vermoeid maar voldaan.
En iedere keer weer zeggen we net voor de agromarkt : "waar zijn we toch weeral mee begonnen", maar iedere keer weer zeggen we na de agromarkt :"het is weer goed geweest". Het is leuk om de klanten een drankje te kunnen aanbieden en ondertussen te kunnen tonen wat er nieuw op de markt is. We hebben er weer een goed gevoel bij.

Tot slot nog enkele foto's van onze stand :
 
dit is de kant van schrijnwerken Gino Demaegdt

Het kleine spandoekje met onze naam, heb ik speciaal voor de Agromarkt laten maken


woensdag 28 augustus 2013

Een schop onder mijn ...

De eerste week achter het verlof heb ik meestal het gevoel dat ik mezelf een schop onder mijn ... moet geven. Denk nu niet dat ik tegen mijn zin opnieuw ben beginnen werken. Integendeel, ik ben nog steeds gemotiveerd en vind nog steeds plezier in mijn werk. Gelukkig maar! Maar het vraagt toch een weekje tijd om weer in het ritme te komen.

Ondertussen is er de laatste weken in de firma het een en ander veranderd.

Eerst en vooral hebben we iemand bij aangeworven als magazijnier. Deze man moet het werk voor Gino wat verlichten. Leveringen controleren, in de rekken plaatsen, materiaal klaarleggen per installatie, ... Daarnaast is er nog een dame begonnen in de bureau als administratief bediende. Deze 2 nieuwe krachten vragen in het begin wat opleiding, maar helpen ons al snel in ons werk. We hopen dat ze zich snel thuis voelen in de firma!

Ik heb ook al vaak verteld over opleiding. Vorige dinsdag was het weer zover. Gino en ik hadden de mogelijkheid om naar het LAC te gaan . Lac = Light Application Center. Een opleidingscentrum van Philips. Dit is een unieke gelegenheid, want niet heel veel installateurs krijgen de kans om naar het LAC te gaan . Voor ons was het al de tweede keer. De eerste maal waren we uitgenodigd als installateur. Ditmaal kregen we de uitnodiging omdat we LED-expert zijn. Toch was het ook ditmaal heel interessant. Mensen denken soms : licht is licht, maar niets is minder waar. Er bestaan zoveel verschillende types lampen, en ieder type heeft zijn specifieke eigenschappen. Iedere toepassing vraagt zijn eigen lampenkeuze. Ditmaal was de opleiding specifiek gericht naar LED-verlichting. Het leuke (en interessante) is dat daar alles praktisch wordt aangetoond. Zo wordt daar bv. een stukje magazijn nagebouwd en worden de verschillende type lampen en led-toepassingen daar daadwerkelijk opgelicht en zien we echt het verschil. Het is een heel leerrijke dag geweest, maar wel vermoeiend.

zaterdag 17 augustus 2013

Terug van weggeweest

Ja hoor, ik ben terug van weggeweest.

Door het ons verlof heb ik jullie een beetje in de steek gelaten, maar dat zal ik vlug weer oppikken.

We hebben 2 weken verlof genomen. Een weekje ardennen en een weekje thuis. Het weekje ardennen was natuurlijk pure ontspanning. We hadden een huisje gehuurd in de buurt van Durbuy. We hebben er toch een actieve vakantie van gemaakt : wandelen, mountainbiken, kayakken, railbike, ...

Enkele sfeerbeelden :




Natuurlijk hebben we ook minder sportieve dingen gedaan :
 

 
 
Na ons weekje ardennen hebben we nog een weekje thuis gewerkt. gino is die week bijna iedere dag op de zaak geweest om alle kleine en grote problemen op te lossen. Ik heb me vooral geconcentreerd op het huishouden. Na een week op reis heb je toch een redelijke berg was te verwerken. Daarna hebben we ons huis eens grondig gekuist. 2 volle dagen hebben we de living, keuken, badkamer, zolder, kamers, ... van boven tot onder aangepakt. Het geeft toch ook een goed gevoel dat alles weer spik en span is. Maar we hebben ook vooral genoten van onze tijd samen. We hebben het niet nagelaten om samen een aperitief of een koffie te drinken.

Maar nu is het ondertussen al een week volle bak werken. Maar daarover meer in mijn volgende blog.

vrijdag 12 juli 2013

Bijscholen, feesten en plannen

Zo kun je de laatste paar dagen samenvatten : bijscholen, feesten en plannen.

Bijscholen

Donderdag is Gino samen met 4 techniekers op bijscholingscursus geweest naar de firma Baxi. Baxi is de firma die de merken Brötje en Chappee verdeelt. De cursus was er gekomen op aanvraag van ons en ging over warmtepompen. Deze krijgen nu een grote opmars. Chappee had een nieuw model op de markt en dan is het wel belangrijk dat onze techniekers perfect op de hoogte zijn van alle technische aspecten er van. Tegen 8u30 werden ze verwacht in Brain-l'Alleud tegen Brussel. Dus om 6u30 wilden ze vertrekken. Zo gezegd, zo gedaan. Ze waren net op tijd ter plaatse. De rest van de techniekers (vooral de elektriciens) waren al de dag voordien ingelicht over de werken die ze moesten uitvoeren. Het is altijd een beetje spannend voor mij als Gino een volledige dag niet bereikbaar is, want technische vragen kan ik niet oplossen hé. Daar kwam nog eens bij dat onze bediende in de namiddag in verlof was, dus was ik alleen op kantoor. Als de techniekers iets te kort hebben van materiaal bellen ze normaal gezien eerst naar Gino om te horen als die tijd heeft om het te brengen, in tweede instantie bellen ze naar mij. Maar dat was deze keer allebei niet mogelijk, want de winkel bleef open . Gelukkig hadden ze niets te kort en verliep alles vlot die dag. Ik had het wel druk maar ben dat wel al gewoon.

Feesten

Vorig weekend was een beetje een feestweekend. Het begon al donderdagavond. Er was een verrassingsfeestje voorzien voor mijn broer, die 43 jaar werd. Mijn broer woont op een boerderij en was in zijn huis bezig in zijn bureau toen iedereen toekwam. Eén van zijn kinderen begeleidde de bezoekers naar de schuur, zonder dat mijn broer het door had. Zijn verbazing was groot toen hij naar de schuur werd gevraagd door zijn vrouw, en hij al dat volk zag. Hij heeft wel van zijn avond genoten!
Vrijdagavond waren we thuis.
Zaterdagavond mochten we naar een trouwfeest. Leuk! Het was er zo leuk dat we wat laat in ons bed zaten.
Zondagmiddag waren we alweer uitgenodigd voor een familiefeest bij Gino's broer. Zoveel weggaan kruipt toch in de kleren hoor. We zijn al heel de week moe.

Plannen

Ja de verlofperiode komt er aan. Bij ons neemt ieder verlof zoals hij/zij wil. Dit wil zeggen dat er altijd mensen aan het werk zijn bij ons. Wijzelf gaan ook binnenkort in verlof. Die hele periode moet heel goed voorbereid worden. Eerst en vooral moet er een planning gemaakt worden voor minimum 6 weken ver. Want sommige leveranciers gaan in verlof en leveren enkele weken niet. Dat wil zeggen dat alle materiaal deze week moest geleverd worden om die periode van 3 weken te overbruggen. Maar tegen dat die 3 weken voorbij zijn, zijn Gino en ik nog een week in verlof. Dus ook voor die periode moet het materiaal al aanwezig zijn. En zelfs voor de week na ons verlof, want na 2 weken verlof duurt het enkele dagen vooraleer je weer mee bent met alles en vooraleer de bestellingen weer toekomen. Dat betekent dus dat er voor 5 weken ver materiaal moest besteld worden. Een goede planning is dus geen luxe. Het was een hele puzzel rekening houdend met verlofdagen en de uit te voeren werken tegen een bepaalde datum of vanaf een bepaalde datum. Deze planning zal natuurlijk nog wijzigen, zoals gewoonlijk, maar het is al een goede leiddraad.
Het resultaat van de puzzel.
Zoals je ziet is er al op gekrabbeld met balpen.
Zo'n planning wijzigt echt dagelijks.

maandag 1 juli 2013

Een goedgevulde zondag

Zondag was goed gevuld. Gino wou in de voormiddag graag naar de bureau om werk in te halen. Ik wou graag thuis blijven. Ik had zaterdagavond al in de tuin gewerkt en wou graag toch nog een uurtje verder doen. Daarnaast wou ik ook graag nog was buiten hangen. Brecht wou graag in zijn groententuin werken en voor de kippen zorgen. Gino ging alleen naar de zaak. Om 13u was Gino thuis en hebben we samen gegeten. Om 14u zijn we samengekomen in Zevekote dorp met enkele leden van het Davidsfonds om samen naar het Casino van Middelkerke te gaan. In het Casino werden we ontvangen met koffie en taart. Daarna kregen we een volledige speluitleg, zowel van de slots als van de roulette en de black jack. Het was heel interessant.

Als extra kregen we enkele jetons van 2€ om het spelen eens uit te proberen. Na een uurtje had iedereen het wel gezien. We gingen samen nog iets drinken op de dijk. Na ons drankje zijn Gino en ik vlug naar huis gereden, want we wilden nog fietsen. Samen met Brecht hebben we nog een tochtje van 40km gereden. Door de strakke wind was het wel een sportieve uitstap!

woensdag 26 juni 2013

Website

Ongeveer een jaar terug liep hier een filmploeg rond om een nieuwe bedrijfsfilm te maken. Wij hadden een combinatie van bedrijfsfilm + website aangekocht. De website was een blanco website, zelf in- en aan te vullen. blijkbaar was dit niet zo simpel. Eerst bleef onze oude website actief, daarna hadden we geen website meer, daarna hadden we een website zonder film en met verkeerde foto's, ...

Uiteindelijk kreeg ik een inlogcode om de website zelf te ontwerpen. Ik had dit gepland voor een zaterdag, maar de eerste paar weken lukte dit niet. Vorige zaterdag heb ik eindelijk tijd gevonden.

Bij deze nodig ik jullie uit naar onze nieuwe website :

www.ginoannys.be

Ik hoop dat jullie hem goed vinden.

dinsdag 25 juni 2013

Hier ben ik dan

Eindelijk heb ik weer een beetje meer tijd. Er is natuurlijk al vanalles gebeurd. Beetje bij beetje zal ik het jullie vertellen.

Openbare verkoop

We zijn onlangs voor het eerst naar een openbare verkoop geweest. Een collega-concurrent had jammer genoeg de boeken moeten neerleggen. Alle materiaal en materieel werd openbaar verkocht. Gino en ik hadden dit nog nooit meegemaakt. Op dinsdag konden we het magazijn en werkplaats van deze firma bezoeken en bekijken wat voor ons interessant was. Op donderdag was dan de verkoop. Meer dan 900 loten moesten over de tafel gaan. Het is best spannend als je aan het meebieden bent voor een aankoop. Toch geraakten we vlug op dreef en hebben we één en ander aangekocht. Ik was wel verbaasd hoe vlug dat bieden gaat. Je hebt geen tijd om na te denken, of er is al een ander mee gaan lopen. De verkoop duurde toch van 10u tot 17u. De belangrijkste aankoop voor ons waren magazijnbakken.
Tijdens de openbare verkoop leefde ik toch wel mee met de mensen van deze firma. Dit moet hartverscheurend zijn om je firma zo te zien uitverkopen.
's Anderendaags moest alles opgehaald worden. Gino is de hele dag bezig geweest, samen met 2 van onze werkmannen, om op en af te rijden om het materiaal op te halen. Het ophalen was hectisch volgens Gino. Het kan ook niet anders, als iedereen op hetzelfde moment achter zijn aankoop komt. Zo zijn we opnieuw een ervaring rijker.

donderdag 13 juni 2013

Ja hoor ...

... ik leef nog. Maar het is de laatste tijd zo druk dat ik weinig tijd heb om te bloggen.

Heel binnenkort begin ik er weer aan en weten jullie weer wat er allemaal reilt en zeilt in huize en firma Annys.


Zo voel ik me soms ... een gevecht tegen de papierberg

zaterdag 11 mei 2013

Extra Time

Een feestdag in het midden van de week is voor ons echt een verademing. Het geeft ons wat "extra time" om werk in te halen. 1 mei lukte het niet om werk in te halen, maar donderdag (Onze-Lieve-Heer-Hemelvaartdag) had ik het vast in onze agenda gezet. We zijn opgestaan, zoals op een normale werkdag. Gino's broer kwam helpen in de tuin. Er moest nog een uur of 2 aan gewerkt worden. Ik heb van de tijd gebruik gemaakt om thuis zoveel mogelijk schoon te maken en op te ruimen. Met stofdoek en borstel ging ik als een wervelwind door ons huis. Rond 10u30 zijn we naar "ons buitenverblijf" vertrokken. Ja, we noemen het soms lachend ons buitenverblijf, maar ik bedoel natuurlijk onze bureau. We hadden nog heel wat eindfacturen te maken en hiervoor is een feestdag ideaal. Dit vraagt heel wat concentratie. De rust van een feestdag is hiervoor ideaal. Gelukkig had Gino geen enkele dringende depannage en hebben we zo heel de tijd kunnen doorwerken. Tegen 18u30 hadden we een goed gevoel bij ons werk, we hadden heel wat werk verzet en we beslisten om er de brui aan te geven.

We hebben de dag op een leuke manier afgesloten, met een BBQ :


Het was de bedoeling om ook gisteren (vrijdag) hier verder aan te werken. Het was belange niet zo rustig als donderdag, maar toch heb ik de voorbereidingen van donderdag kunnen afwerken.

Op naar pinkstermaandag ... wie weet zitten we dan opnieuw in ons "buitenverblijf".

zaterdag 4 mei 2013

Feestweek

We hebben wel wat te vieren de laatste tijd.

27 april
Dit is de verjaardag van Gino en is hij 43 jaar geworden. Het leuke was dat het op een zaterdag viel dit jaar. Daarom had ik hem voorgesteld om een hele dag niet op de zaak te zijn. Hij vond het onmiddellijk een goed idee om onze tuin wat verder af te werken. De werken in onze tuin zijn al sinds vorige zomer bezig, maar we vinden de tijd niet om er verder aan te werken. Op het einde van de dag zijn we dan nog samen met vrienden iets gaan eten.

30 april
Op deze dag zijn Gino en ik officieel 21 jaar getrouwd, "voor de wet" zoals ze zeggen. Dit is geen dag die we vieren, maar toch een belangrijke dag in ons leven hé. 's Avonds moesten we normaal naar een vergadering over waterontharders. Wegens omstandigheden zouden we er niet op tijd geraakt zijn, zelfs een uur te laat. Het was dan ook nog in Gent, dus hebben we beslist om niet te gaan. Dat gaf mij de mogelijkheid om naar de koorrepetitie te gaan die ik anders zou gemist hebben. Een repetitie om de vormselviering op te vrolijken met onze liedjes. Het is voor mij echt ontspannend om uit volle borst te kunnen zingen.

1 mei
De dag van de arbeid. Normaal is dat een dag voor ons om wat werk in te halen, maar dit jaar was het anders. Met de gezinsbond van ons dorp Zande hadden we een bedrijfsbezoek met daar-aan-gekoppeld een fietstocht georganiseerd. Ik moest in de voormiddag nog achter de drankjes voor de tussenstop. Om 12u45 stonden we met een groep van ongeveer 20 mensen klaar om te fietsen naar het baliehof www.baliehof.be . Daar ter plaatse kwamen nog eens 10 mensen ons vergezellen, die de voorkeur gaven aan de auto om er naartoe te rijden. We kregen eerst een koffie met chocomousse, daarna kregen we een bedrijfsfilm te zien en kregen we het verhaal te horen van de evolutie van het bedrijf, hartelijk verteld door Krista, de kaasboerin. Als afsluiter kregen we een rondleiding in de kaasproductie. Met onze fiets zetten we om 16u30 de terugweg in, opnieuw richting Zande.

2 mei
Dit is de dag waarop Gino en ik getrouwd zijn "voor de kerk". De dag van ons "groot" feest, ook 21 jaar geleden uiteraard. Op 2 mei hadden we jammer genoeg geen tijd om dit te vieren. De hele dag was zelfs heel druk, zodat we elkaar met moeite hebben gezien. 's Avonds had ik nog een vergadering en ben ik pas om 22u thuisgekomen. We hebben er toch nog een glaasje op gedronken.

Onze persoonlijke feestelijkheden zijn daarmee voor ons afgesloten.

De komende dagen en weken zijn we wel uigenodigd op communie-recepties en -feesten. Leuk!

donderdag 25 april 2013

Alweer een beetje slimmer

Onlangs kregen we een uitnodiging voor een cursus "Basis sanitair en verwarming voor bedienden". Ik vond dit onmiddellijk interessant. Hier vraag ik eigenlijk al jaren naar. Het heeft geen zin om de volledige cursus sanitair en verwarming te volgen,  ik heb niet de ambitie om technieker te worden. Maar een basiskennis is zeker interessant! Ik weet natuurlijk al heel veel door de jaren heen, maar je kunt nog altijd bijleren hé.Ook onze bediende was geïnteresseerd om deze cursus te volgen. Dus schreven we ons met 2 in. Vorige week kregen we basis sanitair, deze week (gisteren) basis verwarming. En of het interessant was? Zeker wel! We hebben heel wat bijgeleerd, veel meer dan ik verwacht had. Alles werd mooi stap per stap uitgelegd. Voor de verwarming had men misschien beter 2 dagen voorzien, want dit is zo'n boeiende en toch wel ingewikkelde materie. Maar ik ben zeker blij dit gevolgd te hebben. Alweer een beetje slimmer !

Voor Gino was dit niet zo aangenaam. De woensdag is (wie weet waarom?) altijd een drukke dag. Gino zat die 2 woensdagen alleen op kantoor. Het was geen lachertje. Zeker niet als (zoals gisteren) plots de hele werkplanning in duigen valt en er op de valreep een nieuwe werkplanning moet bedacht worden, mensen opbellen, materiaal uitzoeken, ... Ik denk dat Gino blij is dat het maar 2 dagen was ... maar voor mij is de goesting om cursussen te volgen weer aangewakkerd :)

vrijdag 12 april 2013

Hoe het in het leven kan verkeren

Ik studeerde als jong meisje af op 20-jarige leeftijd. Ik had toegepaste communicatie gestudeerd en vond daar heel moeilijk werk in. Omdat ik geen stilzitter ben (was) nam ik het werk aan die op mij afkwam. Eerst een vervanging als receptioniste (een hele toffe job). Daarna als administratief bediende in een immobiliënkantoor. Al na een paar maanden vond ik een job met vast contract in een multinational als administratief bediende. Daar heb ik 12 jaar lang gewerkt.

Nu, 20 jaar later, hebben we ondertussen onze tweede administratief bediende aanvaard. 20 jaar geleden zou ik nooit geloofd hebben dat ik zelf 2 bedienden zou in dienst hebben. toch was het nodig. Gino, ik en onze (eerste) bediende werken, zoals ze bij ons zeggen, slag om slinger, maar raken de papierberg niet de baas. Ik hoop dat dit zal helpen. N. doet alvast goed haar best.

Ondertussen ben ik thuis weer volop bezig om mijn extra werkjes aan te pakken. Deze morgen heb ik ons schoenrek (die een beetje op een rommelrek begon te gelijken) opgeruimd. Het was maar 20 minuutjes die ik nog over had deze morgen om die aan te pakken, maar alle beetjes helpen hé.

zaterdag 6 april 2013

zaterdag 23 maart 2013

Ja, het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn blog aanvulde, dus heb ik ook veel te vertellen.


Time out

Gino en ik hadden nood aan een time-out. Het werd een beetje te veel van het goede. Dat voel je vlug aan als je van jezelf vindt dat je prikkelbaar aan het worden bent, dan is het hoog tijd. We waren er al een paar weken op aan het denken om een weekendje weg te gaan, maar we hadden gewoon geen één volledig weekend vrij. Plots werd vorige week iets vershoven van het ene weekend naar het volgende, waardoor we een volledig weekend vrij waren. Enkele dagen daarvoor had ik een mailing gekregen van een hotel uit nederland, waar we vroeger al geweest waren. Ze deden een serieuze promotie-actie nl. 2 overnachtingen met 1x dinner voor maar 67,00€. We kenden het hotel en wisten dus dat het een goed hotel was. Ik heb het vlug gereserveerd en zo hebben we kunnen genieten van 2 dagen platte rust. Ja, we hebben veel geslapen, blijkbaar hadden we daar toch wat achterstand in te halen. Voor de rest hebben we vooral geluierd, genoten van sauna & zwembad, gewinkeld, gewandeld, gegeten, ... eventjes alleen samen zijn. Zalig!

Nieuwjaarsfeest

2 weken geleden hebben we ons personeels-nieuwjaarsfeest gevierd. Ja, wat laat, maar zoals ik daarnet al vertelde zijn onze weekends vaak goed gevuld. Die zaterdag was een datum die bijna voor iedereen paste. Ons principe is dat wij dan werken voor ons personeel. We geven ze een lekkere maaltijd, zelf bereid. We waren in totaal met 23 personen, waarvan 2 kinderen & 1 jongere. Dat is een grote bende om zelf eten te bereiden, maar de truc is een goede voorbereiding. Het lukte prima! Er worden ook cadeaus gegeven. Wij aan onze werkmannen en bediende en zij aan ons. Ons hebben ze verwend met 2 restaurantchecques. Ze weten namelijk dat we graag gaan eten. Wij hebben de mannen een cadeaubon gegeven voor een bowling/karting-complex, en onze bediende heeft een mooi decoratie-stuk gekregen.


Zoals ieder jaar is het altijd gezellig. Het is leuk om te zien dat ze allemaal goed overeenkomen.



de feesttafel vooraf

de feesttafel na het feest

Beurs groothandel

Vorige week waren we uitgenodigd op een beurs van onze groothandel sanitair. Dit ging door in La Brugeoise in Brugge. Heel wat fabrikanten staan er om hun nieuwe producten te tonen. Na de beurs werden we getrakteerd op een walking dinner en een optreden. De toiletten daar zijn wel speciaal ...

Gelukkig waren er 'gewone' WC's achter het hoekje

Werken

Ja, als je deze blog leest is het alsof er niet meer gewerkt wordt. Maar natuurlijk is dat niet zo. Het is voor het ogenblik superdruk. Dat is ook de reden waarom ik niet zoveel meer blog. Gino's agenda zit vol met afspraken, mijn dagen zijn boordevol gevuld met het papierwerk en ook onze bediende werkt aan een hoog tempo om de map 'te maken facturen' te doen slinken. Toch hebben we samen het gevoel dat het is als 'vechten tegen de bierkaai' (of hoe was dat spreekwoord weer). Tijd om beslissingen te nemen, maar dat is voor een volgende blog.

Vanavond

Vanavond zullen we alle stress eens laten varen, en gaan we naar een komedie-toneel waarin mijn broer meespeelt. Ik verheug me er al op, eens gedachten op niets zetten en eens goed lachen!





dinsdag 26 februari 2013

Voorjaarskriebels ?

Ik weet niet als het de voorjaarskriebels zijn, of als het de drukte van de vorige weken is, maar ik kreeg het dit weekend op mijn heupen van hoe ons huis er bij lag. Niet dat het zo'n puinhoop was, maar ik had toch het gevoel geen grip meer te hebben op mijn huishouden. Eenmaal ik het gevoel krijg dat iets uit de hand aan het lopen is, pak ik het met beide handen aan en ben ik meestal niet meer te stoppen. Ik ben dan precies een duracell-konijntje ;) .

Ik wou tegen zaterdagavond : alle geplooide en gestreken was in de kasten liggen hebben, overal geveegd en gedweild, nieuwe was wassen en ophangen, overal grondig opruimen, de bureau & keuken in zevekote geveegd en gedweild, ... Ik had dus voorgenomen om zaterdagnamiddag mijn 'inhaalactie' te starten. Rond 14u liet ik de papieren voor wat ze waren (met een beetje spijt, want ook daar is nog wat achterstand) en nam ik de borstel in de handen. Tegen 16u30 had ik in Zevekote de keuken en bureau geveegd en gedweild en had ik ook de vloer van onze toonzaal (80m²) geveegd en gedweild. Op naar actieterrein nr. 2 nl. ons huis. Daar begon ik vlug met de was uit te hangen en een nieuwe machine te starten. Daarna werd aan de schoonmaak van de benedenverdieping begonnen. Terwijl de vloer droogde stak ik alle was in de kasten en nam ik nog vlug de swiffer in mijn handen om onze kamers te swifferen. Het was al vlug tijd om te douchen want om 19u45 waren we verwacht in het parochiezaaltje in Zande voor het jaarlijks Sint-elooifeest.

Hèhè, het was een sprint, maar achteraf ben ik toch blij dat alles toch weer een beetje 'toonbaar' is. Niet dat ik nu mag slabbakken, ik wil weer alles picobello tegen het weekend.

zaterdag 23 februari 2013

Batibouw

Hier ben ik opnieuw met mijn Batibouw-verhaal : onze jaarlijkse uitstap.


We zijn om 8u45 kunnen vertrekken richting Brussel. Jammer genoeg was het al vrij vlug file. Meer als 2 uur hebben we er op gereden naar Brussel. Rond 11u gingen we de heizel binnen. Onze eerste stop is altijd bij hilti. Ieder jaar hebben we toch wel iets nodig van machines. Tijdens batibouw zijn er altijd mooie promoties. Na hilti gingen we richting paleis 4, omdat we voor ons eigen huis terrasoverkapping wilden zien. Daarna moesten we ons toch wat beginnen haasten. Vlug naar paleis 9, waar we vooral de standen van de verlichting bezochten. Bij Niko (het merk van de schakelaars) toonden ze ons de nieuwigheden :  zwarte en witte waterdichte schakelaars en stopcontacten & een USB-oplaadpunt. Iets wat we zeker zullen in stock nemen.


Als laatste gingen we (in een sprintje) naar paleis 12 : het paleis van de verwarming, waar we onze vaste stopplaats bij Baxi hebben. De verdeler voor Brotje en Chappee verwarmingsketels. Daar ging onze aandacht natuurlijk naar de nieuwe warmtepompen, want deze zijn echt in opmars.

Rond 18u30 zijn we vertrokken van Batibouw, maar daar begon opnieuw de ellende : file. Opnieuw meer als 2 uur rijden vooraleer we thuis waren. Wat ben ik blij dat ik niet (zoals velen) iedere dag richting binnenland moet rijden ...

dinsdag 12 februari 2013

Dubbel feest

Wat een weekend! Er moesten nog 2 nieuwjaarsfeesten georganiseerd worden in beide families. Ook de verjaardag van onze kinderen moest nog gevierd worden. Al die feesten waren dit jaar aan mij om te organiseren.

Onze families zijn allemaal sociaal nogal actief, dus het is soms moeilijk om een datum vrij te krijgen voor iedereen.We spreken telkens zo af : Er wordt per mail een reeks data doorgegeven, met de bedoeling dat iedereen terugmailt wanneer ze wel of niet vrij zijn. En zo kwam het uit dat we niet anders konden dan 2 feesten te organiseren in 1 weekend.

Zaterdag vierden we nieuwjaar met Gino's familie gecombineerd met de verjaardag van onze kids. Dit is bijna dezelfde bende, het scheelt maar 1 koppel. Zondagmiddag vierden we nieuwjaar met mijn broer en zus.

In totaal waren we zaterdag met 15 personen. We hebben het simpel gehouden, met een broodmaaltijd. Er was keuze tussen verschillende soorten pistolets, wit brood, koekebrood, verschillende soorten kaas, verschillende soorten vlees, "smeerseltjes" zoals wij dat heten (tonijnsalade, krabsalade, martino, eiersalade), sla en tomaten. Als dessert hadden we 4 taartjes waar iedereen kon uit kiezen.

Zondagmiddag werd een warme maaltijd voorzien : aperitief met hapjes, garnaalkroketjes, boeuf bourguignon met leffe met gratin dauphinois en als dessert een warm appeltaartje met ijs. We waren met 13 personen, waarvan 7 kinderen.

Ik had wel wat stress om alles georganiseerd te krijgen. Zeker omdat ik het gevoel had niet de tijd te hebben om alles goed te bedenken. Donderdagmiddag heb ik mijn boodschappen doorgegeven via internet. Donderdagavond kon ik dat niet doen, want we hadden een vergadering. Gino kon woensdag wel al de extra tafels halen bij zijn broer. Vrijdagavond haalde ik de boodschappen op en hebben Gino en ik samen de tafels al klaargezet. Brecht is zaterdagvoormiddag thuis gebleven om de tafel te dekken en de rest klaar te zetten. Zaterdagnamiddag heb ik de zaak gelaten voor wat ze was. Gino was er toch. Ik had nog heel wat boodschappen te doen. De kaas en het vlees halen we bij klanten van ons. Deze waren dus niet besteld. Ik moest ook nog enkele nieuwjaarsgeschenken kopen, want bij een nieuwjaarsfeest horen natuurlijk de gepaste geschenken. Ik wilde ook nog een gepaste witte wijn kopen die past bij vlees en vis, daarvoor ben ik naar een gespecialiseerde zaak geweest. Ik heb er ook nog wijn als geschenk meegenomen (2 vliegen in 1 klap). Tegen 16u30 waren we thuis. Er moest nog heel wat gebeuren : de kaas en het vlees moest verdeeld worden over 6 schotels. Ondertussen liet ik het vlees voor zondagmiddag al pruttelen. De aperitiefhapjes moesten nog voorbereid worden. De drank moest nog klaargezet worden. enzovoort, enzovoort. Maar het is ons gelukt : we waren op tijd klaar!

Zondagmorgen begon de stress opnieuw. We hadden amper 6 uur geslapen, maar moesten opstaan om aan het volgend feest te beginnen. Het vlees moest nog verder pruttelen. Er moesten nog champignons en spek bijgevoegd worden. De tafel moest opnieuw gedekt worden. Het dessert moest nog volledig gemaakt worden. Tijdens het maken van het dessert bleek dat ik van 1 ingredient niet genoeg had, dus moest ik noodgedwongen opnieuw naar de supermarkt. We werkten samen als team en waren er opnieuw in geslaags om op tijd klaar te zijn. Het was jammer genoeg niet meer gelukt om nog eens rond te lopen met de stofzuiger.

Het waren allebei hele leuke feestjes. Ik vond het echt heel gezellig! Ik hoop dat onze bezoekers er ook van hebben genoten. Het was een druk weekend, maar ik heb er van genoten.

woensdag 30 januari 2013

Bloggen

Het is al een tijdje geleden dat ik heb kunnen bloggen. Hebben jullie me gemist? Dat is een vraag die ik me vaak stel .. missen mijn bloglezers mijn blogjes als het eens lang duurt?

Maar niet getreurd, geen paniek, hier ben ik weer. Opnieuw met goede voornemens om jullie niet zo lang meer te laten wachten.

De winterdrukte heeft me wat beziggehouden. Eerst en vooral de eindejaarsdrukte, met de nodige feesten. Maar ook de serieuze winterprik die we de laatste weken hebben gehad. De telefoon rinkelde gedurig met de nodige herstellingen. Onze technieker voor herstellingen kon het vaak niet halen, en er moest een collega bijspringen. Ik had ook schrik van de dooi. Ik dacht echt dat maandag en dinsdag een drukke dag zou worden. Je moet weten dat sommige lekken pas zichtbaar worden als het begint te dooien, vooral op boerderijen, waar de waterleiding vaak nog in onverwarmde ruimtes hangt. Maar al bij al viel de vorstschade blijkbaar nog goed mee.

Tijdens mijn afwezigheid op de blog, is er één en ander gebeurd :

Stocktelling
Het is voor niemand een leuke dag, maar het moet gebeuren. Op 2 januari hielden we stocktelling. De hele dag is iedereen van de firma bezig met tellen en aantallen aan het opschrijven. We verwennen ze wel een beetje die dag. De hele dag worden ze getrakteerd op snoep. In de namiddag krijgen ze taart. En in de late namiddag krijgen ze een jenevertje. Niet te veel natuurlijk, de aantallen moeten nog kloppen :)


Brecht zorgde voor de catering
Nog eventjes over de verjaardag van onze kids. Mathias is 18 jaar geworden! Jaja, een volwassen persoon. Wat gaat de tijd snel. Brecht is 15 jaar geworden. En op allebei hun verjaardag heeft het gesneeuwd. Toeval? Brecht was heel blij met de sneeuw. Hij mocht de hele dag mee met nonkel Dries, die van dienst was bij de strooidienst (met sneeuwruimer). Voor Brecht is dat een super-verjaardag, een hele dag sneeuw ruimen!

Als afsluiter enkele winterplaatjes van thuis en van de firma