dinsdag 12 februari 2013

Dubbel feest

Wat een weekend! Er moesten nog 2 nieuwjaarsfeesten georganiseerd worden in beide families. Ook de verjaardag van onze kinderen moest nog gevierd worden. Al die feesten waren dit jaar aan mij om te organiseren.

Onze families zijn allemaal sociaal nogal actief, dus het is soms moeilijk om een datum vrij te krijgen voor iedereen.We spreken telkens zo af : Er wordt per mail een reeks data doorgegeven, met de bedoeling dat iedereen terugmailt wanneer ze wel of niet vrij zijn. En zo kwam het uit dat we niet anders konden dan 2 feesten te organiseren in 1 weekend.

Zaterdag vierden we nieuwjaar met Gino's familie gecombineerd met de verjaardag van onze kids. Dit is bijna dezelfde bende, het scheelt maar 1 koppel. Zondagmiddag vierden we nieuwjaar met mijn broer en zus.

In totaal waren we zaterdag met 15 personen. We hebben het simpel gehouden, met een broodmaaltijd. Er was keuze tussen verschillende soorten pistolets, wit brood, koekebrood, verschillende soorten kaas, verschillende soorten vlees, "smeerseltjes" zoals wij dat heten (tonijnsalade, krabsalade, martino, eiersalade), sla en tomaten. Als dessert hadden we 4 taartjes waar iedereen kon uit kiezen.

Zondagmiddag werd een warme maaltijd voorzien : aperitief met hapjes, garnaalkroketjes, boeuf bourguignon met leffe met gratin dauphinois en als dessert een warm appeltaartje met ijs. We waren met 13 personen, waarvan 7 kinderen.

Ik had wel wat stress om alles georganiseerd te krijgen. Zeker omdat ik het gevoel had niet de tijd te hebben om alles goed te bedenken. Donderdagmiddag heb ik mijn boodschappen doorgegeven via internet. Donderdagavond kon ik dat niet doen, want we hadden een vergadering. Gino kon woensdag wel al de extra tafels halen bij zijn broer. Vrijdagavond haalde ik de boodschappen op en hebben Gino en ik samen de tafels al klaargezet. Brecht is zaterdagvoormiddag thuis gebleven om de tafel te dekken en de rest klaar te zetten. Zaterdagnamiddag heb ik de zaak gelaten voor wat ze was. Gino was er toch. Ik had nog heel wat boodschappen te doen. De kaas en het vlees halen we bij klanten van ons. Deze waren dus niet besteld. Ik moest ook nog enkele nieuwjaarsgeschenken kopen, want bij een nieuwjaarsfeest horen natuurlijk de gepaste geschenken. Ik wilde ook nog een gepaste witte wijn kopen die past bij vlees en vis, daarvoor ben ik naar een gespecialiseerde zaak geweest. Ik heb er ook nog wijn als geschenk meegenomen (2 vliegen in 1 klap). Tegen 16u30 waren we thuis. Er moest nog heel wat gebeuren : de kaas en het vlees moest verdeeld worden over 6 schotels. Ondertussen liet ik het vlees voor zondagmiddag al pruttelen. De aperitiefhapjes moesten nog voorbereid worden. De drank moest nog klaargezet worden. enzovoort, enzovoort. Maar het is ons gelukt : we waren op tijd klaar!

Zondagmorgen begon de stress opnieuw. We hadden amper 6 uur geslapen, maar moesten opstaan om aan het volgend feest te beginnen. Het vlees moest nog verder pruttelen. Er moesten nog champignons en spek bijgevoegd worden. De tafel moest opnieuw gedekt worden. Het dessert moest nog volledig gemaakt worden. Tijdens het maken van het dessert bleek dat ik van 1 ingredient niet genoeg had, dus moest ik noodgedwongen opnieuw naar de supermarkt. We werkten samen als team en waren er opnieuw in geslaags om op tijd klaar te zijn. Het was jammer genoeg niet meer gelukt om nog eens rond te lopen met de stofzuiger.

Het waren allebei hele leuke feestjes. Ik vond het echt heel gezellig! Ik hoop dat onze bezoekers er ook van hebben genoten. Het was een druk weekend, maar ik heb er van genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten