vrijdag 13 september 2013

Agromarkt

Dit jaar waren we weer present op de Agromarkt. Dit is een tweejaarlijkse beurs te Gistel. Iedere keer weer beginnen we er aan vol met goede moed en vol met goede ideeën. Ditmaal wilden we vooral warmtepomp, zonneboiler en led-verlichting in de kijker stellen.

Klinkt simpel. Toch kwam er weer heel wat voorbereiding bij kijken. Eerst en vooral tent aanvragen, demo zonneboiler en warmtepomp aanvragen, de nodige documentatie, elektriciteit voor op de stand, ... Dit jaar wilden we party-tafels aankopen in plaats van huren. Deze moesten ook opgehaald worden. Drank moet opgehaald worden. Powerpoint moest upgedated worden. Dan hebben we het nog niet over de details die pas de laatste dagen of zelfs momenten uitkomen : koekjes voor bij de koffie, notitieboekjes, recente prijslijsten, tafelpapier, ... Gelukkig kunnen we een stand (en dus ook het werk) delen. Zoals iedere 2 jaar delen we de stand met schrijnwerken Gino Demaegdt. We hebben gezamelijk een tent en een bar. We hebben ook heel wat gezamelijke klanten, omdat we allebei heel regionaal werken.

Het grootste werk voor ons was het demo-paneel voor led-verlichting.


Hiermee wilden we effectief het verbruik aantonen tussen de verschillende mogelijkheden van TL-verlichting : armatuur met starter en gewone 58W lamp, armatuur met elektronische ballast en 51W lamp, armatuur met led-lamp, led-armatuur, ... De mensen stonden toch te kijken dat dit tot 85% kan verschillen.

De agromarkt gaat door op een zaterdag en zondag. Vanaf de vrijdag kan alles opgezet worden. om 15u30 kon de tent geleverd en geplaatst worden. Dat wil zeggen dat vanaf 16u ongeveer de tent kan gevuld worden. Wetende dat we om 19u30 op de BBQ van de agromarkt wilden aanwezig zijn, is dit een korte periode. Alles werd al vanaf 14u ongeveer in de bestelwagens geladen. Tegen 15u30 ging de eerste bestelwagen ter plaatse. Gino ging vanaf 16u. Het was een rush tegen de tijd. Ik kon er jammer genoeg niet aan meehelpen, want iemand moest op de zaak blijven hé. Ik vind het iedere keer jammer dat ik daar niet kan aan meehelpen.

Zaterdagmorgen ging Gino vanaf 8u ter plaatse om nog de laatste hand te leggen aan de stand, zoals bv. folders leggen, tafels uitklappen, ... Ik bleef op de zaak tot 's middags. Dan kwam ik ook de stand versterken. Tegen 17u45 is de ingang van de beurs gesloten, maar de mensen blijven toch tot 19u, het is dan ook een redelijk parcours.
Zondagmorgen waren we tegen 8u30 aanwezig om alles klaar te zetten. Gelukkig moesten we niet denken aan ons ontbijt, onze mede-standhouder zou boterkoeken meebrengen. Het was de zaterdag en zondag de hele tijd goed druk op onze stand. Het weer viel heel goed mee. Tot 18u15. Alsof de weergoden wisten dat de beurs gedaan was, lieten ze voor een goed kwartier de hemelsluizen open. Dat maakte natuurlijk dat er heel wat natgeregend was. Maar dat belette ons niet om in een sneltempo alles in de bestelwagens te laden. De tent zou afgebroken worden om 19u30, dus de tijd was kort. Niet alles kon in de 2 bestelwagens die we meehadden, dus deed ik vlug een rit naar onze loods samen met Brecht om alles te lossen. Zo hadden we alles mee. De meeste dingen konden we zondag nog lossen. We hebben het weekend dan maar afgesloten met het eten van een frietje. Pff vermoeid maar voldaan.
En iedere keer weer zeggen we net voor de agromarkt : "waar zijn we toch weeral mee begonnen", maar iedere keer weer zeggen we na de agromarkt :"het is weer goed geweest". Het is leuk om de klanten een drankje te kunnen aanbieden en ondertussen te kunnen tonen wat er nieuw op de markt is. We hebben er weer een goed gevoel bij.

Tot slot nog enkele foto's van onze stand :
 
dit is de kant van schrijnwerken Gino Demaegdt

Het kleine spandoekje met onze naam, heb ik speciaal voor de Agromarkt laten maken


2 opmerkingen: