woensdag 5 augustus 2009

De kinderen nodigden uit

Zaterdag waren we uitgenodigd bij ons thuis. Ik weet dat het raar klinkt, maar toch is het zo. Onze kinderen zouden, samen met de kinderen van een bevriend koppel, een etentje verzorgen. Ze zijn vrijdag samen op boodschappen geweest. We hebben ze gebracht en teruggehaald, maar ik moest in de auto blijven zitten, zodat ik niet kon zien wat ze hadden gekocht. Ze hadden ook nog iets besteld bij de slager, maar ook dat mocht ik niet zien. Zaterdagmorgen zijn ze met 4 beginnen koken. Rond 15u hadden ze gedaan.


We waren uitgenodigd vanaf 19u45. Gino en ik hadden ons klaargemaakt op de zaak en van daaruit vertrokken. Toen we aankwamen kregen we een aperitief aangeboden. Dit was fruitsap met Pasoa. We kregen verschillende hapjes zoals kippeboutjes en loempia'tjes. Ze hadden ook nog toastjes gemaakt met 3 verschillende soorten beleg. Toen we aan tafel werden uitgenodigd zagen we hoe mooi ze de tafel hadden versierd met kaarsjes en potpourri. Het voorgerecht waren scampi's in een roomsausje met een fris slaatje. Heel lekker!




Daarna volgde ossetong in madeirasaus met frietjes. Dat was dus het vlees dat ze hadden besteld. Het was slim van hun om (voor de eerste keer) vlees te bestellen. Ze hadden een gepaste wijn voorzien, die ze elk om buurt kwamen bijschenken.


Daarna werden we buiten uitgenodigd. Ook daar hadden ze kaarsjes klaargezet. Gino werd gevraagd om een 'mojito' (cocktail) te maken. Dit was een leuke verfrissing tussendoor.


Het dessert was een groot dessertbuffet. Daar hadden ze heel de voormiddag aan gewerkt. Er was : chocomousse, fruitsla, metserstaart, appeltaart, cake, advocaat en zelfgemaakt chocoladeijs. Terwijl wij buiten aan het genieten waren van onze mojito, gingen de gordijnen dicht en hadden ze het buffet klaargezet.



De kinderen hadden een apart menu. Ze kregen als voorgerecht garnaalkroketjes en als hoofdschotel ...


Ik moet er waarschijnlijk niet bijvertellen dat we zeker genoeg hadden gegeten. We waren trots op onze kinderen. Ze hadden het helemaal alleen perfect georganiseerd en klaargespeeld. Chapeau!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten