donderdag 27 augustus 2009

Brötje Heizung

Dinsdag kregen we de gelegenheid op de fabriek van Brötje Heizung in Duitsland te bezoeken. Brötje Heizung is een fabrikant van verwarmingsketels, een merk waar we vaak mee samenwerken. Samen met Chappee zit Brötje in de groep 'Baxi'. Een beetje een ingewikkelde situatie. De mannen mochten de fabriek bezoeken, voor de dames was er een stadsbezoek georganiseerd. Ik had er enerzijds spijt van dat ik de fabriek niet kon bezoeken, maar ben uit beleefdheid meegeweest met de dames. Ik vind het altijd fascinerend om een fabriek in werking te zien. Ik heb 12 jaar als bediende in een fabriek gewerkt, en interesseer mij nog steeds in het hoe en wat en wanneer, de volledige organisatie van een fabriek. Maar het damesprogramma was ook leuk en ontspannend.
Omdat het 7 uur busrit was (enkele rit), was het met overnachting. Hierdoor heb ik de winkel dus 2 dagen moeten sluiten. En dat was er deze morgen aan te zien. Ik had het heel druk met het beantwoorden van de telefoon. De grootste drukte was tegen de middag weggeëbd. In de namiddag kon ik dan aan mijn administratie beginnen. Maar toch kon ik de vermoeidheid niet onderdrukken. Zo'n 'uitstap' kruipt in de kleren. Ik denk dat ik deze avond vroeg onder de wol kruip.

maandag 24 augustus 2009

Een foto van onze toonzaal


Een drukke morgen

Deze morgen was ik al vroeg in de weer. Ik had nog heel wat werk aan de was, want daar zal ik morgen en overmorgen geen tijd voor hebben. Ik wou ook nog soep maken voor deze avond. Vanavond doe ik er dan wat stukjes vis bij, zo hebben we vissoep om met brood te eten. Het ging allemaal heel vlot. De soep heb ik meegenomen naar de zaak. Eenmaal op de zaak duurde de drukte daar door. De hele morgen ben ik bezig geweest met telefoons, klanten die over de vloer kwamen, leveranciers, vertegenwoordigers,... Gelukkig was het deze namiddag wat kalmer, zodat ik toch wat administratie heb kunnen doen.

vrijdag 21 augustus 2009

Het mag regenen

Niet te lang natuurlijk, en nog liefst 's nachts. Je kunt waarschijnlijk al raden waarom ik om regen vraag. Ja hoor, de regenputten zijn gekuist. Woensdagavond zijn we in put nummer 2 gekropen. Als de put uitgekuist was, is Brecht de keuken ingetrokken om het eten klaar te maken. Op het menu stond een omelet met champignons, hesp en tomaat. Ondertussen hebben Gino, Mathias en ik de emmers afgekuist en alles terug op zijn plaats gezet. Omstreeks 21u15 zaten we aan tafel. Moe maar voldaan. Nu gebruiken we enkel stadswater, in de hoop binnenkort wat regenwater te krijgen.

Gisterenmorgen ben ik gestart met het uitkuisen van de laatste kleerkast. Ik had weinig tijd en heb dan maar 2 van de 3 lades kunnen aanpakken. Maar zo geraak ik er ook. Op de zaak heb ik mij in de voormiddag weer op de facturatie gestort. Tot de middag. In de namiddag heb ik onze 'centrale' tafel in de winkel volledig 'herschikt'. Nieuwe dingen opgeplaatst, oude dingen verwijderd en ondertussen alles op een andere plaats gezet. Zo zien de klanten eens nieuwe dingen. Het zag er goed uit. Gelukkig had ik alles voorzien om op de zaak te eten, dan konden we wat doorwerken. Het karton moest nog worden samengevouwen. Wij hebben altijd een stapel karton, gelukkig komen ze die 2-wekelijks ophalen. Na het opplooien van het karton, was het al goed donker, dus tijd om naar huis te gaan.

Deze morgen heb ik dan de laatste lade van de laatste kleerkast uitgekuist. Het was een werkje van lange adem, of eerder van vele korte ademtjes. Maar ik ben tevreden van het resultaat. Alle kasten ruiken en zien er proper uit. Mijn volgend 'project' is de keuken. Wanneer ik daarvoor tijd zal hebben, weet ik nog niet. We zullen zien.

woensdag 19 augustus 2009

Een geurtje

Ons regenwater begon een geurtje te krijgen. We hebben wel een regenwaterfilter (officieel pluviofilter) van BWT zitten, die het water, dat uit de put opgepompt wordt, filtert voor het naar de kranen gaat. In deze filter zit o.a. een aktiefkoolfilter, die de geuren opneemt. Maar toch begon het water te ruiken. Dat was een teken om de regenwaterputten (wij hebben er 2) uit te kuisen. Het plan was om zondagvoormiddag de dakgoten uit te kuisen en dan in de namiddag de regenputten. Maar Gino moest een installatie afwerken zondagvoormiddag. Ik ben ondertussen naar de kleerwinkel van mijn vorig bericht geweest. Gino was om 13u thuis. Ik zag het wel zitten om de dakgoten uit te kuisen. Gino zou ondertussen in de tuin werken. Zo gezegd zo gedaan. Het was echter avond voor we hiermee gedaan hadden. Te laat om nog aan de regenputten te beginnen. Gisterenavond besloten we dan om de regenputten aan te pakken. Het was al 20u voor we thuis waren, we hadden dan nog problemen met de pomp waardoor we het laatste water eerst niet opgepompt kregen. Uiteindelijk lukte het. Om 23u hadden gedaan met 1 put. De grootste put is toch al proper. Ik hoop dat we vanavond tijd zullen hebben voor de tweede put. Als het dan nog zou regenen nadat de putten gereinigd zijn, dan hebben we nieuw proper regenwater.

Ondertussen is mijn administratie al goed opgeschoten. Mijn achterstand van vorige week is toch al voor een groot deel ingehaald. Maandag heb ik goed kunnen doorwerken en heb ik heel wat facturen kunnen maken. Het gaf een goed gevoel.

vrijdag 14 augustus 2009

Hoe de plannen kunnen veranderen

Ik heb hier nog een bon liggen van een kledingwinkel die deze week vervalt. Ik had afgesproken met Gino dat hij op de zaak zou blijven zodat ik vandaag naar die winkel kon gaan. De kinderen kunnen wat nieuwe kleren gebruiken om naar school te gaan. Mathias gaat dikwijls helpen met zijn opa en is daardoor niet iedere dag thuis. Vandaag is hij er wel. Deze morgen heb ik nog de kleren van Mathias gesorteerd (te klein / niet te klein), zodat ik perfect weet wie wat nodig heeft. Gisteren had Gino mij al verwittigd dat het in de namiddag zou zijn. Dat was voor mij geen probleem. Deze middag belt hij echter dat de plannen veranderd zijn. Hij zal niet voor 17u thuis zijn. Wanneer zou ik dan in de winkel geraken? Volgens het internet is de winkel open tot 18u30. Ik hoop dat ik er zal geraken vandaag. Morgen zijn we een hele dag weg, dus dat is sowieso onmogelijk. Eventueel kan zondag nog. Hoe de plannen kunnen veranderen ...

Ondertussen schuift de administratie niet zoals ik gehoopt had. Maandag ging heel vlot, dinsdag had ik zo'n dag waarop het echt niet vooruit gaat, woensdagvoormiddag was ik er niet, gisteren (donderdag) heb ik verschillende vertegenwoordigers op bezoek gehad en ook vandaag heb ik nog maar weinig facturen kunnen maken. Ik hoop dat het volgende week vlotter gaat.

dinsdag 11 augustus 2009

Eenvoudige dingen

Een mens kan soms genieten van simpele dingen. Zo hebben we zaterdag een mooie avond gehad. We zijn naar Nieuwpoort geweest, waar we met de billecar hebben gereden. Daarna hebben we iets gegeten om vervolgens mee te zingen met het laatste stuk van Vlaanderen zingt op de dijk. Allemaal simpele dingen, maar het was een ontspannende avond.

Soms kan ik ook blij zijn als ik een werkje heb geklaard die ik al lang van plan was, maar waar het nooit is van gekomen. Tijdens onze tweede week verlof was het o.a. mijn bedoeling om onze kamer een serieuze kuisbeurt te geven. Ik had alles kunnen schoonmaken, behalve de binnenkant van de kleerkasten. Dat heb ik deze week aangepakt. Iedere morgen deed ik een stuk. Toen ik gisteren uiteindelijk klaar was, was ik zo tevreden met het resultaat.

Deze morgen ben ik dan begonnen met de kleerkast van Brecht. Het is niet alleen uitkuisen, maar ook het sorteren van te klein/ niet te klein. Daar kruipt wel wat werk in. Maar ik denk dat ik morgen wel zal klaar zijn. Daarna is het de beurt aan de kasten van Mathias.

Doordat ik 's morgens bezig ben met de kasten, kan ik het avondeten niet voorbereiden. 's Avonds is het uur van eten ook niet zo belangrijk, zolang het nog vakantie is. Vanavond wilde ik wat langer werken, dus moest het eten op de zaak klaargemaakt worden. Maar als niets is voorbereid, moet ik serieus nadenken om alles mee te nemen. Op het menu stond pladijsrolletjes met garnaalsaus en broccolipuree. Ik moet niet alleen de ingrediënten meenemen, maar ook de potten en pannen. Vandaag heb ik de vis, groenten en aardappelen klaargemaakt met de steamer. Ik moest wel nog een pan meenemen voor de saus, een pureestamper, mixer, ... De (huis)koks onder jullie zullen het wel begrijpen. Maar ik was blij als ik kon vaststellen dat ik alles meehad.

vrijdag 7 augustus 2009

Een hete dag

Gisteren was een hete dag. Voor veel mensen veel te heet. Voor mij viel het mee, in mijn bureau was de hitte niet echt te voelen. Het was aangenaam warm. Toch wilde ik 's avonds genieten van de zon. Het eerste plan was om opnieuw te fietsen. Maar uiteindelijk hebben we beslist om gewoon thuis te genieten van het mooie weer. Omstreeks 19u15 kon ik naar huis. Gino had een afspraak om 20u, die niet zo lang zou duren. Dan konden we rond 20u30-20u45 samen buiten eten. Toen ik thuis kwam, begon ik onmiddellijk aan het eten, min of meer gehaast, zodat ik nog kon genieten van het zonnetje. Ik was rond 20u klaar, maar tegen die tijd waren er al wolken voor de zon gekropen. Het stralend weer van heel de dag was voorbij. Gelukkig was het nog warm genoeg om buiten te eten. Gino was om 21u thuis, toch iets later dan hij gedacht had. Maar we hebben toch nog kunnen genieten van de zwoele avond. We hebben samen met de kinderen nog een gezellige avond gehad.

woensdag 5 augustus 2009

De kinderen nodigden uit

Zaterdag waren we uitgenodigd bij ons thuis. Ik weet dat het raar klinkt, maar toch is het zo. Onze kinderen zouden, samen met de kinderen van een bevriend koppel, een etentje verzorgen. Ze zijn vrijdag samen op boodschappen geweest. We hebben ze gebracht en teruggehaald, maar ik moest in de auto blijven zitten, zodat ik niet kon zien wat ze hadden gekocht. Ze hadden ook nog iets besteld bij de slager, maar ook dat mocht ik niet zien. Zaterdagmorgen zijn ze met 4 beginnen koken. Rond 15u hadden ze gedaan.


We waren uitgenodigd vanaf 19u45. Gino en ik hadden ons klaargemaakt op de zaak en van daaruit vertrokken. Toen we aankwamen kregen we een aperitief aangeboden. Dit was fruitsap met Pasoa. We kregen verschillende hapjes zoals kippeboutjes en loempia'tjes. Ze hadden ook nog toastjes gemaakt met 3 verschillende soorten beleg. Toen we aan tafel werden uitgenodigd zagen we hoe mooi ze de tafel hadden versierd met kaarsjes en potpourri. Het voorgerecht waren scampi's in een roomsausje met een fris slaatje. Heel lekker!




Daarna volgde ossetong in madeirasaus met frietjes. Dat was dus het vlees dat ze hadden besteld. Het was slim van hun om (voor de eerste keer) vlees te bestellen. Ze hadden een gepaste wijn voorzien, die ze elk om buurt kwamen bijschenken.


Daarna werden we buiten uitgenodigd. Ook daar hadden ze kaarsjes klaargezet. Gino werd gevraagd om een 'mojito' (cocktail) te maken. Dit was een leuke verfrissing tussendoor.


Het dessert was een groot dessertbuffet. Daar hadden ze heel de voormiddag aan gewerkt. Er was : chocomousse, fruitsla, metserstaart, appeltaart, cake, advocaat en zelfgemaakt chocoladeijs. Terwijl wij buiten aan het genieten waren van onze mojito, gingen de gordijnen dicht en hadden ze het buffet klaargezet.



De kinderen hadden een apart menu. Ze kregen als voorgerecht garnaalkroketjes en als hoofdschotel ...


Ik moet er waarschijnlijk niet bijvertellen dat we zeker genoeg hadden gegeten. We waren trots op onze kinderen. Ze hadden het helemaal alleen perfect georganiseerd en klaargespeeld. Chapeau!

Zomerse dag

Op een zomerdag zoals we deze week elke dag hebben, heb ik heimwee naar de periode toen ik ging werken. Tijdens de zomerperiode was het daar altijd kalm. Ik kon gemakkelijk een snipperdag (of halve dag) nemen. Het moest wel 2 dagen van voordien aangevraagd worden, alhoewel dit niet altijd strikt werd nageleefd. Ik nam toen verlof en ging met de kinderen ergens naartoe of zocht werk die ik buiten kon doen zoals gras afrijden of strijken. Zoiets is natuurlijk niet meer mogelijk. Aan de andere kant, hier kan ik mijn venster wagewijd open zetten en genieten van de warmte, op mijn werk was er airco en kon er geen enkele venster open. Zo heeft alles zijn voor- en nadelen.

Maar om toch te genieten van de zon, zou ik deze avond willen fietsen. We hebben deze zomer nog niet veel gefietst. Als we op tijd kunnen vertrekken, kunnen we toch nog een redelijke toer fietsen. Ik hoop dat het lukt. Want hier weet je dat nooit. Er kan altijd iets tussen komen.