maandag 31 december 2012

De laatste dag

Vorig weekend was nogal rustig. Het was eigenlijk een weekend zoals altijd. Zaterdag hebben we gewoon gewerkt. Alhoewel ... gewoon. Ik had het in mijn hoofd gestoken om de volledige loods te kuisen. Ik wou vuile hoekjes opruimen en daarna de volledige vloer kuisen. Ook de toonzaal, bureau en keuken moest er aan geloven. Dus in totaal 900m². Een hele karwei, maar ik ben echt blij met het resultaat! Zo kunnen we het jaar proper eindigen én proper starten.

Gisteren moesten we wel wat bureau-werk doen, want er waren papieren die zeker tegen vandaag (maandag) in orde moesten zijn. Om 16u waren we klaar en zijn we naar huis gegaan. De pannekoeken stonden al klaar. Een lekkere beloning!

Tja vandaag is het de laatste dag van het jaar 2012...

In 2013 staan we natuurlijk weer paraat, de agenda voor de niet-te-vergeten telefoontjes en depannages ligt al klaar



Ik wens iedereen een prettig eindejaars- en nieuwjaarsfeest toe !!

donderdag 27 december 2012

De winkel in kerststemming

Ik heb in mijn vorig berichtje beloofd om enkele foto's van de winkel te posten. Ziehier onze zaak in kerststemming :

onze grote kerstboom buiten ... by night


en ... by day


de etalage met 2 kleinere kerstbomen en een kersttreintje



Het eindejaar is traditioneel voor iedereen een drukke feestperiode. Bij ons start het al vóór kerstdag. De laatste vrijdag voor kerstdag houden we hier een eindejaarsdrink. Zoals ik vorige jaren al heb verteld : dan schenken we alle flessen die we tijdens het jaar krijgen van leveranciers. We starten met de schuimwijnen en eindigen met de bieren. Ik ben persoonlijk "bob" voor de werkmannen die iets te veel hebben gedronken. Ik zorg er ook voor dat er heel wat hapjes zijn, want dat is ten slotte ook hun avondeten. Hiervoor heb ik toch veel hulp gehad van Brecht dit jaar.

Het volgende feest op het programma is kerstavond. Dat vieren we met ons gezin. Dit houden we simpel met een uitgebreide aperitief, de kadootjes onder de kerstboom en daarna een fondue. Traditioneel gaan we dan ook nog naar de middernachtmis in Zevekote. Daar zing ik mee met ons koor Talentina om de mis te verzorgen. We moeten aanwezig zijn vanaf 23u30 om onze stemmen op te warmen. Na de middernachtmis wordt een jenevertje geschonken en wenst iedereen elkaar een prettig kerstfeest. Rond 2u 's nachts waren we thuis. Om 8u maakte de wekker ons alweer wakker, want we hadden nog werk. De hele familie was uitgenodigd om te komen eten tegen de middag. In totaal 23 mensen. We hadden daags voordien al heel wat voorbereid aan het eten. Toch moest nog één en ander nog in orde gebracht worden. Jammer genoeg had Gino een depanage rond 9u30. Mensen zonder chauffage. Hij is er snel naar toe gegaan. Het was toch 1u30 later voordat hij terug thuis was. Gelukkig waren we nog op tijd klaar. Alles verliep goed. Het eten werd gesmaakt en de sfeer was gezellig. Iedereen was betrekkelijk vroeg naar huis vertrokken. Daardoor was tegen 20u30 al heel wat opgeruimd in onze living. 's Anderendaags heb ik nog verder gekuist. Maar om 9u30 was ik alweer op post in de zaak. Maar ik had opnieuw wat te organiseren. Op 26 december organiseren we met onze vereniging Davidsfonds ieder jaar 'Vlaanderen zingt kerst'. Dit gaat door in de kerk. Vanaf 16u moest ik hiervoor toch één en ander in orde zetten. Maar ook dat is vlot verlopen.

En nu is het eventjes rust. Oudejaar vieren we bij vrienden en dus mag ik gewoon mijn voetjes onder tafel schuiven en genieten.

vrijdag 14 december 2012

Mijn kerstboom

Ik besef dat ik mijn lezers echt wel heb verwaarloosd. Het eindejaar is bij ons traditioneel heel erg druk. De herstellingen van CV ketels neemt heel wat regel-werk in beslag voor mij. Er zijn hier dagen dat de telefoon niet stil staat.

Maar toch heb ik vorig weekend tijd gevonden om mijn kerstboom te plaatsen. We zijn vrijdagavond rond 21u begonnen met hem op te zetten. We waren wel moe en hadden daardoor geen zin. Zaterdagavond heb ik de boom kunnen versieren. Ik ben wel blij met het resultaat.



Ook de winkel heb ik al in kerstsfeer gestoken. Daar moet ik nog foto's van trekken, deze beloof ik zo snel mogelijk.

donderdag 29 november 2012

Mag ik eventjes trots zijn?




In het begin van mijn blog, kreeg ik de opmerking dat bloggen niet meer van deze tijd is. Nu Facebook, Twitter en andere sociale netwerken hun opmars maken. toch bleef ik de moeite doen, want ik zag dat ik toch enkele lezers had. Het lezersaantal is blijven stijgen en zie nu ... tot 70 lezers per dag.


Grafiek van Blogger-paginaweergaven
Daar ben ik toch een beetje trots op.
Bedankt aan mijn trouwe lezers!


woensdag 28 november 2012

De belg ... en de belgische wetgeving - kat-en-muisspel

Een goed half jaar na de verhoging van de zonneboilerpremie, is er alweer aan gesleuteld. De premie zal niet langer enkel gekoppeld zijn aan de totaaloppervlakte van de collectoren, maar ook aan de inhoud van de boiler.


Een zonneboilerinstallatie bestaat uit een boiler en collectoren.Toch was de hoogte van de premie alleen gelinkt aan het collectoroppervlakte. En dat leidde tot bewuste overdimensionering. Door de boiler zelf in rekening te brengen, hoopt de Vlaamse overheid dit achterpoortje te sluiten.Boiler én collectoren

We beginnen bij de basics. Een zonneboilerinstallatie is een systeem dat water opwarmt met zonne-energie. Een installatie bestaat uit twee delen: de zonneboiler zelf en zonnecollectoren. Die collectoren vangen de zonnewarmte op en die warmte wordt afgegeven aan het water in het opslagvat.

Collectoroppervlakte bepaalt premie

Begin maart verdubbelde minister van Energie Freya Van den Bossche de zonneboilerpremie van 200 euro per vierkante meter collector naar 550. Van de andere component van de installatie, de boiler zelf, nog steeds geen spoor. En dat terwijl beide op elkaar afgestemd moeten zijn.

Achterpoortje...

En dat breekt zuur op. Want wat blijkt? Bepaalde installateurs koppelen meer collectoren aan de boiler dan nodig, puur om de premie op te drijven. Dat wordt nu gecounterd door de totaaloppervlakte van de collectoren te koppelen aan de boilerinhoud.

...gesloten

Gorik Van Holen, woordvoerder van minister Van den Bossche: "De precieze invulling ligt nog niet vast, maar het is inderdaad de bedoeling om beide te koppelen. Dat moet voorkomen dat er bewust overgedimensioneerd wordt om extra premies op te strijken. Er volgt nog een evaluatie op basis van de cijfers van 2012 om de premie zelf te bekijken, maar dit achterpoortje sluiten we alvast."

zaterdag 17 november 2012

Een verrassing

Ik vond dat Gino wel een dag verlof had verdiend. Ik had (zonder dat Gino hier van wist) vorige zaterdag "Gino - Verlof" in onze electronische agenda geplaatst. Vrijdagmorgen had Gino het plots gezien. Hij was heel aangenaam verrast. Toen hij enkele uren later terug op de zaak kwam, had hij al heel wat bedacht. Eindelijk had hij tijd om verder te werken onze voortuin. Die lag er al enkele weken onaangeroerd bij : een grote hoop aarde, nog een pallet stenen, de betonmolen er nog bij, ... Het was precies een bouwwerf. Er moest nog vanalles gebeuren : nog 1 laag stenen metselen, de hoop aarde verdelen over de tuin en de rest wegvoeren, stabilisé leggen waar de wegel moet komen, een deel van de aarde moest op de moestuin komen, maar die moest eerst gespit worden, ... Heel wat werk voor een persoon alleen. Maar hij zag het volledig zitten.

Het was zaterdagmorgen heel druk in de winkel, maar ik heb bewust Gino niet opgebeld. Hij heeft zich heel de dag kunnen uitleven in de tuin. En ziehier het resultaat (ik heb jammer genoeg geen foto van voordien) :

Nu is alles klaar om de weg naar de voordeur aan te leggen en om in het voorjaar planten aan te brengen.
Dit is niet het enige werk dat Gino heeft kunnen doen. Ook de achtertuin is serieus aangepakt. Gino was, tegen de avond, moe maar tevreden.

maandag 12 november 2012

Herfst in de winkel ... en in de tuin

Deze blog vraagt eigenlijk geen tekst.

Met foto's is het duidelijk.

Herfstversiering in de toonzaal

Ik heb met fruitbakjes gewerkt.
Met dank aan de plaatselijke fruitboer die ze gratis wou geven.

Chrisanten voor het complete 'herfstgevoel'.



Deze kasten hebben we op de kop kunnen tikken. Dit geeft onze toonzaal een nieuwe 'look'. Het was wel even denken met wat ik deze kasten zou vullen. In totaal hebben we er 5.

Het grasplein voor de zaak.
Ik denk dat er een volledige familie mol in woont.
Heeft dit ook met de herfst te maken?

dinsdag 6 november 2012

Tien wintergeboden



Tips voor een warme en energiezuinige winter



Informazout lijst tien praktische tips op die uw energiebudget positief beïnvloeden, zonder dat ze het verwarmingscomfort van uw woning in het gedrang brengen.

1) Verwarm uw woning op de juiste, gepaste temperatuur: 1 °C minder = 7% besparing. Bovendien komt een té hoge temperatuur uw comfort en gezondheid niet ten goede.

2) Verlaag de temperatuur 's nachts en wanneer u afwezig bent. Draai de kamerthermostaat ongeveer een uur voor het slapengaan naar 14 °C/16 °C. Doe hetzelfde als u overdag afwezig bent.

3) Verminder de verwarming in niet-gebruikte ruimten. Het is overbodig om logeerkamers of kamers van afwezige kinderen te verwarmen.

4) Neem liever een douche in plaats van een bad. Om een bad te laten vollopen, is er 110 liter warm water nodig. Voor een douche is maar 35 liter nodig.

5) Sluit gordijnen en/of rolluiken, zodra het buiten donker wordt, om de warmte zo langer binnen te houden.

6) Laat uw verwarmingsinstallatie jaarlijks onderhouden en afstellen door een vakman. Een slecht afgestelde brander kan tot 20% meer verbruiken.

7) Installeer thermostaatkranen. Die bewijzen hun nut vooral in kamers die u niet doorlopend gebruikt.
8) Vraag aan uw verwarmingsvakman om de ketelthermostaat en/of de weersafhankelijke regeling af te stellen. Dit kan gebeuren tijdens het jaarlijks onderhoud.

9) Laat een elektronische peilmeter installeren op je mazouttank. Die zorgt ervoor dat u altijd weet hoeveel mazoutvoorraad je nog hebt én laat u toe om te bestellen op het juiste moment.

10) Vervang uw oude ketel/branderinstallatie door een installatie met het Optimaz of Optimaz-elite label. Die vervanging kan het rendement zodanig verhogen dat u de investering na enkele jaren terugverdient.

donderdag 25 oktober 2012

woensdag 24 oktober 2012

Kijk eens daar

Toen ik vandaag bezig was met de kassa te tellen, hoorde ik precies een vogeltje tsjilpen. Plots zag ik het vogeltje tegen ons groot raam vliegen. Ik ging kijken en wat zag ik ... een roodborstje.

Het lukte me niet om het te pakken. Ik kon er heel dicht bij komen, maar vanaf het moment ik het vogeltje in mijn handen wou nemen, vloog het een meter verder. Ik heb het dan maar met rust gelaten en enkele uren later was het verdwenen. Het zal de weg naar buiten teruggevonden hebben.

donderdag 18 oktober 2012

Mijn mannen verwend


Het was zaterdag. Gino had nog wat depannages te verwerken van de vrijdag. Daarnaast had hij nog afspraken om werken te bekijken. eigenlijk is het ideaal als hij de zaterdag op de bureau kan zitten om alle werken van de komende week voor te bereiden. Hij is de hele dag bezig geweest. In de namiddag zou hij normaal gezien vroeg stoppen om in de tuin te werken. Dit was echter niet gelukt. Brecht had de hele dag geholpen met een plaatselijke boer. Mathias had geleerd en was vanaf 16u niet meer thuis. Toen Brecht thuis kwam, had Gino het idee om samen nog een uurtje in de tuin te werken. Beiden hebben ze (toch tegen hun zin) de tuin aangepakt. Er stond heel wat onkruid, en dat moest natuurlijk weg. Ik vond dat mijn mannen wel een verwennerijtje hadden verdiend en ik heb een aperitieftafel voorzien tegen dat ze binnenkwamen van de tuin. De tegenzin van het werken was snel vergeten.


Wat is er anders gebeurd in het weekend?
Vrijdagavond hadden we een optreden in Zevekote. Het kleine dorp verwelkomde Blush, een enthousiaste groep dames. Dit was ingericht door Talentina, het koor waar ik deel van uitmaak.
En dit diertje kwam ik tegen op vrijdagmorgen in mijn wasplaats. Dit had ik eigenlijk nog nooit gezien in huis.

donderdag 11 oktober 2012

Wat een week

Vorige week was nogal een week. Volop drukte! Vorige zondag waren we thuis. Dat gebeurt niet zo vaak. We hebben er van geprofiteerd om  nog wat verder te werken aan onze voortuin. Ik heb er ook van geprofiteerd om al te beginnen met plooien van de was. Ik wilde graag wat voorsprong hebben op mijn vast schema.

Mijn vaste taken zijn normaal zo gepland :
maandag : was plooien
dinsdag : was strijken
woensdag : rest van de was strijken en alle was in de kasten steken
donderdag : extra werk (iets opkuisen, soep maken, ...)
vrijdag : vuile was sorteren
zaterdag /zondag : kuisen, wassen, was ophangen om te drogen, ...
Deze dingen gebeuren 's morgens tussen 6u30 en 7u45 en 's avonds vanaf ik thuis ben (meestal rond 20u à 20u30) tot ik het beu ben (meestal rond 22u).

Ik wou dus voorsprong hebben op mijn vast schema omdat ik het gevoel had dat ons huis een grondige schoonmaakbeurt nodig had. Mijn plan is om ruimte per ruimte grondig aan te pakken, maar daar heb ik natuurlijk tijd voor nodig. Dus dacht ik door zondag al te beginnen met voorsprong, zo misschien woensdag al extra tijd te hebben. Maar dat is dus niet gelukt. Zondag had ik al minder kunnen doen dan eerst gedacht. Maandag kon ik gelukkig wel op normaal tempo verder doen. Maandagavond had ik echter vergadering voor onze vereniging. Dinsdagmorgen moesten we een bestelwagen naar de garage brengen, omdat de remmen het echt niet goed deden. Dus kon ik geen huishoudwerk doen. Dinsdagavond was ik gelukkig vrij. De woensdagmorgen breng ik Brecht altijd naar de bus. Dat is ten laatste om 7u30 vertrekken. Dus ook hier was de ochtend iets korter. Woensdagavond was er kookles van het KVLV in Zande. Omdat ik graag kook en omdat het over groenten ging wilde ik zeker van de partij zijn. Donderdagmorgen moest ik Brecht ook uitzonderlijk naar de bus brengen. Donderdagavond hadden Gino en ik een vergadering in Brugge, vanaf 16u. Vrijdagmorgen was een normale ochtend. Vrijdagavond was er filmvoorstelling van onze vereniging. Pfff... kun je nog mee met het verhaal? Om een lang verhaal kort te maken : ik heb mij moeten haasten om de was op tijd terug in de kasten te steken en dus mee te zijn met mijn schema.

Gelukkig is het deze week iets kalmer. Toch de ochtends. 's Avonds heb ik enkel op woensdag (gisteren) vrij. De rest van de week heb ik ook telkens een verplichting 's avonds. Toch lukt het me om al wat te beginnen aan mijn 'kuisactie'.

Ik blijf er aan werken !!

In de buro is het hier ook vaak een zotte bende. Dat is de reden waarom ik al meer dan een week deze blog probeer af te werken. Maar ik wil vooral mijn lezers niet verwaarlozen hé.

donderdag 20 september 2012

Primaire behoefte

Ja, voedsel is een primaire behoefte. Maar dat was ik deze morgen eventjes uit het oog verloren. Ik was zo druk bezig met : keuken opruimen, vaatwas vullen, tussenin douchen, dan sokken opplooien en in de kast leggen, ... dat ik plots bedacht : oei, wat gaan we eten vanavond. Het was toen al 7u30, dus eigenlijk tijd om alles in de frigobox te stoppen en te vertrekken naar de zaak. Ik keek vlug in mijn diepvries op zoek naar 'overschotjes' en vond daar de redding : een pot spaghettisaus. Ik vond het wat weinig en graafde verder. In de andere diepvries vond ik nog een klein potje saus. Het wordt vanavond dus : spaghetti
en ik denk niet dat er zal geklaagd worden ...

dinsdag 18 september 2012

Alweer een jaartje

Tja, ook ik onkom er niet aan. Ieder jaar op 18 september komt er bij mij een jaartje bij. Deze morgen trakteerde ik traditioneel (zoals iedereen hier doet) met ontbijtkoeken. Ik had er wat te veel mee, want dit was de overschot.

Ik kreeg een mooi kaartje en een doos pralines. Dit is de vrouwelijke touch onder het personeel hé.
Deze namiddag heb ik (om mezelf te verwennen) een afspraak gemaakt met de kapper. Daarna neem ik een half dagje verlof, en zal ik op zoek naar herfstdecoratie voor de winkel.

zaterdag 8 september 2012

Veranderingen

Ja er is wat veranderd. We hebben in 2 weken tijd 2 mensen aangeworden. Eén electricien en één loodgieter. We zijn nu in totaal met 9 arbeiders en 1 bediende : een ploeg van 10 mensen.

Deze week hebben Gino en ik ons eens heel goed bezig gehouden met de planning. Het was een hele klus. Hoe groter de ploeg, hoe meer voorbereiding dit vraagt hé. We zijn gestart met een zo volledig mogelijke lijst te maken van alle uit te voeren werken, groot en klein. Dit heb ik proberen te visualiseren door iedere tak (sanitair, verwarming, CV) te fluoriseren met een andere kleur. De volgende stap was bepalen in welke maand dit moet uitgevoerd worden. Daarna hebben we de volgende 3 weken in detail gepland, namelijk wie gaat wanneer waar naartoe. Pff, ik ben blij dat we al zo ver staan. Het is misschien moeilijk om het je in te beelden, maar zo'n planning maken voor 9 mensen is niet simpel. Ik hoop dat we de tijd krijgen om op dit systeem verder te werken. Eenmaal alles gepland is, hebben we er ook zicht op wat moet besteld worden, zodat alles tijdig geleverd wordt.
Onze werkmannen waren gisteren blij : ik had nieuwe werkkleren voor ze besteld.


Zo zijn we volledig voorbereid voor een druk najaar.

dinsdag 4 september 2012

Vakantie --> school

Ja de vakantie zit er op. Toch wou ik nog even vertellen over zaterdag 25 augustus. Het is ondertussen traditie dat onze kinderen en de kinderen van een bevriend koppel ons uitnodigen voor een etentje. Ze doen met de 4 tieners ook zelf de boodschappen. Wij zijn de chauffeurs, maar mogen niet zien wat er in de koffer wordt gelegd. We mogen dan de hele dag niet in huis komen. Wij blijven dan tot 's avonds in de zaak. Dus neem ik 's morgens ook onze 'mooie' kleren mee. We douchen ons dan in de zaak en maken ons daar klaar. Tegen 19u30 werden we verwacht. Toen we aanbelden stonden Brecht en Lies ons op te wachten en begeleidden ons naar de living. Daar kregen we een aperitief waarvan ze achteraf de ingredienten prijs gaven : cava met grenadine. We kregen ook verschillende hapjes : toastjes, kaasjes, salami'tjes, kippeboutjes, loempia'tjes en chips. Daarna werden we uitgenodigd aan (de mooi gedekte) tafel. Daar kregen we ons voorgerecht : zalm met een kruidenkorstje met tagliatelli, broccoli en vissaus.

Het hoofdgerecht was ook een mysterie. De hele avond stond al een tafeltje klaar met daar iets op waar een doek op lag. En het was ... steengrill. Maar ... niet met de bedoeling om het zelf te doen. Het vlees werd voor ons gebakken en aan tafel gebracht. Gezellig! Showcooking!


Het dessert was niet zomaar een ijsje. Ze hadden een trio van chocomousse gemaakt met vers fruitsla.

En om af te sluiten een koffie met zelfgebakken speculooskoekjes, pralines en een jenevertje.

Wij hadden voor de kinderen een geschenk voorzien, zoals het hoort als je ergens wordt uitgenodigd : een mand met dingen die ze anders nooit krijgen :  cornflakes, witte choco, chocolade met speculoos, muffin, puddingetjes, ...
De mama's en papa's waren weer eens trots op hun kinderen! Echte koks!

maandag 3 september 2012

Onze nieuwe video

We hebben een nieuwe bedrijfsfilm. Deze zal voortaan op onze website staan. Want ook onze website wijzigt nog. Geniet van ons filmpje :

Gino en zijn vrouw Anja werken namelijk al meer dan tien jaar in de bouwsector. Samen met hun werknemers zijn ze gespecialiseerd in elektriciteitswerken, sanitair, verwarming en ventilatie. INFO Zevekotestraat 70 8470 Zevekote 059/27.36.25 http://www.ginoannys.be


maandag 27 augustus 2012

Een tussendoortje

Omdat de boog niet altijd moet gespannen staan, en omdat humor de miserie soms wat verlicht : een mopje :

donderdag 23 augustus 2012

10 kleine visjes

Vorige week liep onze firma precies leeg. Onze bediende E. was in verlof vanaf donderdagnamiddag. Een welverdiende week en een beetje verlof. STAND : -1.
Op zondag belde J. (een van onze techniekers) dat hij zich zaterdag nogal zwaar verbrand had en dat hij maandag niet zou kunnen komen werken. Maandagavond melde hij dat het er niet goed uitzag en dat hij naar de dokter was geweest. Resultaat : 2 weken verplicht thuis blijven, want het waren tweedegraads brandwonden en er mocht geen stof aan komen. STAND -2.
Maandag was S. (nog een technieker) voor 1 dagje in verlof. STAND : -3.
Gelukkig was hij op dinsdag terug. STAND : -2.
Dinsdagmorgen belde D.D. (nog een technieker) dat hij niet op zijn ene been kon staan. Een hevige pijn in zijn knie. Later op de dag belde hij dat de dokter hem de rest van de week rust had voorgeschreven. STAND -3.
Dinsdagmorgen was D.M. (nog een technieker) niet op post. Eventjes STAND -4. Hij kwam gelukkig na een kwartier aangereden, hij had zich overslapen. Terug STAND -3. Woensdag was een feestdag.
Vanaf donderdag was G. (nog een technieker) in verlof voor 2,5 weken. STAND -4
En ook op donderdag Gino was de hele dag in vergadering bij Philips Nederland.
FINALE STAND -5.

Gelukkig was Gino vrijdag terug en kwam E. terug vanaf maandag. J. en D.D. zijn nog steeds ziek.
Plots kwam het liedje van '10 kleine visjes' in mijn hoofd :


Tien kleine visjes
Die zwommen naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien
En die bijten je
blub, blub, blub, blub,blub
blub, blub, blub, blub, blub
blub, blub, blub, blub, blub

Negen kleine visjes
Die zwommen naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien
En die bijten je
blub, blub, blub, blub,blub
blub, blub, blub, blub, blub
blub, blub, blub, blub, blub

Acht kleine visjes
Die zwommen naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien
En die bijten je
blub, blub, blub, blub,blub
blub, blub, blub, blub, blub
blub, blub, blub, blub, blub

Zeven kleine visjes
Die zwommen naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien
En die bijten je
blub, blub, blub, blub,blub
blub, blub, blub, blub, blub
blub, blub, blub, blub, blub

Zes kleine visjes
Die zwommen naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien
En die bijten je
blub, blub, blub, blub,blub
blub, blub, blub, blub, blub
blub, blub, blub, blub, blub

Vijf kleine visjes
Die zwommen naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien
En die bijten je
blub, blub, blub, blub,blub
blub, blub, blub, blub, blub
blub, blub, blub, blub, blub

Vier kleine visjes
Die zwommen naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien
En die bijten je
blub, blub, blub, blub,blub
blub, blub, blub, blub, blub
blub, blub, blub, blub, blub

Drie kleine visjes
Die zwommen naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien
En die bijten je
blub, blub, blub, blub,blub
blub, blub, blub, blub, blub
blub, blub, blub, blub, blub

Twee kleine visjes
Die zwommen naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien
En die bijten je
blub, blub, blub, blub,blub
blub, blub, blub, blub, blub
blub, blub, blub, blub, blub

Eén klein visje
Die zwom naar de zee
Moeder zei:
Maar ik ga niet mee
Ik blijf lekker in die oude boeren sloot
Want in de zee zwemmen haaien

En die bijten je dood.....

maandag 13 augustus 2012

Terug van weggeweest

Ja, we zijn terug van weggeweest. We zijn al de hele week aan het werk, maar ik had ofwel nog niet de tijd, ofwel niet meer de fut om mijn blogje te schrijven. Maar vanaf nu ben ik weer present. Jullie zijn waarschijnlijk benieuwd naar ons doen en laten tijdens het verlof.

Verslagje van ons verlof

Ons verlof begon met een traditie. Ieder jaar op 21 juli maken we een grote fietstocht met de familie. Daar heb ik in mijn vorig blogje al over verteld. Dat is telkens een leuke dag. We doen dit al jaren. Gelukkig hadden we mooi weer.

We zijn ook enkele dagen (in totaal 4) weggeweest. Er eventjes volledig uit zijn. Wat was dat genieten! Echte family-time. Samen dingen gaan bezoeken, lekker eten, iets drinken, ... Ons nichtje Lisa mocht ook mee. Ze heeft dezelfde leeftijd als Mathias. Mathias, Brecht en Lisa hebben samen veel 'leute' gemaakt.

Eenmaal terug thuis hebben we toch wat de handen uit de mouwen gestoken.

Aardappelen gerooid uit de tuin van Brecht :


De keuken heb ik geschilderd in mojito-groen (3 lagen) :


Gino is, samen met de jongens, gestart met de tuin vooraan, want deze willen we volledig opnieuw aanleggen :

Gino is ook regelmatig naar de zaak geweest of naar de werven om het werk wat op te volgen. Maar we hebben ook tijd gemaakt voor ontspanning, hoor. 's Morgens hebben we telkens heel op ons gemak ontbeten, liefst vanal buiten. 's Middags bleven we ook gemakkelijk een kwartier langer zitten. We hebben de woensdag als rustdag uitgeroepen en hebben samen met Gino's broer een fietstochtje gemaakt tot aan Diksmuide, daar iets lekkers gegeten en dan via de binnenweggetjes terug. Jammer genoeg moesten we wat vlugger naar huis, wegens de regen. Doordat we vroeger thuis waren, hadden we toch nog wat gewerkt. Ik had nog een laag geschilderd terwijl mijn mannen de kelder opruimden. Als beloning voor hun flinke inzet zijn we dan samen met de kinderen iets gaan eten. Zaterdagnamiddag hadden Gino en ik een dagje voor ons tweetjes gepland. In de voormiddag heb ik nog een overschot van een immense pak strijk weggewerkt, terwijl Gino nog wat buiten heeft gewerkt.

Na het eten zijn we richting Ieper getrokken. We hebben de markt, de menenpoort, de vestingen, ... bezocht en hebben vooral genoten van elkaar. 's Avonds hadden de kinderen voor ons het eten klaargemaakt (inclusief aperitief met hapjes). Wij mochten niet in de keuken komen. Zalig, zo verwend worden! Zondag hebben we dan als afsluiter meegefietst met een smoefeltocht. Ja, de kilootjes zijn er zo wel vlug bijgekomen, maar daar heb ik mij niets van aangetrokken. We hebben genoten van onze 2 weken verlof ! En dat is het belangrijkste. We kunnen er weer tegenaan voor 50 weken :) .

zondag 22 juli 2012

Stilte

Ja, het zal hier 2 weken stil zijn. We zijn namelijk sinds gisteren in verlof. Of toch min of meer. Gisteren hebben we met de familie (traditioneel op 21 juli) een leuke fietstocht van ongeveer 50 km gemaakt. 's Avonds zijn we dan  nog lekker gaan eten. Vandaag moest er nog een en ander gedaan worden op de zaak (wel een beetje tegen onze goesting), maar als het moet, moet het. Maar vanaf morgen zijn we echt in verlof. Tijdens de volgende 2 weken gaan we enkele dagen weg, maar zijn we ook veel thuis. Er moet thuis ook nog een en ander gebeuren van werkjes, en daar hebben we anders weinig of geen tijd voor. Dus het zal een verlof worden van rust, maar ook klusjes. Maar het hoofddoel is vooral ... GENIETEN.
En dat zullen we zeker doen!

maandag 9 juli 2012

Voorbereidingen voor het verlof

Ja, we kijken al uit naar het verlof.

We zijn enkele weken wel al in het buitenland geweest. Maar dit was voor een fabrieksbezoek. De vrijdagmorgen vertrokken we om 3 uur ('s nachts). Tegen 10u stonden we in Venetië bij de fabriek van Chappee. Er was eerst een interessante uitleg over de toekomstige evolutie in de toestellen. Na de middag kregen we een uitgebreide rondleiding in het fabriek. Om de dag af te ronden waren we uitgenodigd in een restaurant. De volgende dag was er ontspanning. We werden om 8u opnieuw in de bus verwacht om dan opnieuw door te rijden naar Venetië waar we gebleven zijn tot 15u. Om 15u startte onze terugreis. Tegen 2u 's nachts waren we opnieuw thuis. Dus ... in minder dan 48 uur heen en terug naar Venetië. Het was toch vermoeiend. En voor de nieuwsgierigen onder jullie ... dit was niet gratis ....

Vorig weekend waren we uitgenodigd voor een vergadering in de ardennen. Het was de bedoeling om het nuttige aan het aangename te koppelen. En dat was goed gelukt! Tegen 18u werden we verwacht in Rochehaut. Dit was toch zo'n 3 uur rijden. We zijn rond 13u vertrokken. 's Avonds was er een lekker diner voorzien. Zaterdag was er een vergadering van 9u tot 13u over de nieuwe europese wetgeving ivm verwarming. Voor de dames die het wilden was er een alternatief programma voorzien, maar ik vond dat ik ook moest op de hoogte zijn van deze wetgeving en zo. Na de vergadering was er een BBQ voorzien. Na de BBQ zijn we naar huis gereden, want het was toch weer een eindje rijden hé. We hebben jammer genoeg niet volledig kunnen genieten van de mooie streek, maar we gaan zeker nog eens terug.

En nu kijken we uit naar ons verlof. Nog enkele weken en dan zijn Gino en ik in verlof. Maar voor we in verlof kunnen gaan, moet er nog heel wat voorbereid worden. Onze werkmannen en onze bediende blijven aan het werk. Dit wil zeggen dat de werkregeling al volledig op punt moet staan, dat alle materialen moeten besteld zijn en moeten klaarliggen, dat alle afspraken moeten gemaakt worden, ... Een hele voorbereiding! Ook thuis heb ik een projectje lopen. Ik wil namelijk alles een beetje op orde hebben en grondig gekuist tegen dat ik in verlof ben. Zodat ik in mijn verlof niet constant moet opruimen en  kuisen. Dus ik probeer ruimte per ruimte aan te pakken. Ik heb al de badkamer en de wasplaats aangepakt. Volgende zijn de berging en de garage. Om dit te kunnen doen moet ik 's morgens wat rapper werken, zodat ik tijd over heb voor deze 'extra werkjes'. Ook op mijn bureau wil ik met een schone lei vertrekken, dus er is nog werk aan de winkel voor we in verlof kunnen gaan ...

dinsdag 3 juli 2012

Bij gebrek aan tijd

Bij gebrek aan tijd om zelf iets te schrijven en omdat ik dit toch een interessant artikel vond ...

Hoeveel kost het verbruik van uw toestellen per jaar?

donderdag 21 juni 2012

Wat een weekend


Rommelmarkt Zande

Wat was me dat een druk weekend vorige week. Het begon al vrijdag. De hele dag had ik telefoons, winkelbezoeken, werk te regelen, depannages, klanten opbellen. Ik kon het niet alleen bijhouden. Op vrijdagnamiddag is onze bediende er niet. Meestal is dat niet zo'n drukte op vrijdagnamiddag. Maar vorige week was dat toch anders! Toen Mathias thuiskwam, moest hij onmiddellijk bijspringen door het opnemen van de (vele) telefoons. De drukte bleef verderduren op zaterdag. 's Morgens om 7 uur al werd de eerste depannage doorgebeld, de volgende om 7u20, ... Het was de ene depannage na de andere. In de namiddag viel de telefoon gelukkig stil. Eindelijk had ik tijd om de puinhoop (die op mijn bureau was ontstaan door en tijdens de drukte) op te lossen. Er lagen heel wat papieren/catalogussen/... kriskras op mijn bureau.Tegen 17u had Gino alle depannages opgelost. Ik heb toen samen met Brecht de zaak verlaten, om kippevoeder te gaan kopen. Het voeder was op, dus moesten we dat zeker nog doen. Thuisgekomen heb ik vlug de was binnengehaald en ben ik nog wat beginnen kuisen. Veel tijd was er jammergenoeg niet, want om 19u30 werden we verwacht op het dorpsfeest. Als bestuurslid van de plaatselijke vereniging, hadden we beloofd om te helpen met de drankverkoop, wat we zeker met plezier hebben gedaan. Gino en ik vinden dat beiden wel leuk om te doen. Tegen 1u 's nachts was alles opgeruimd. 's Anderendaags was er in ons dorp de alomgekende rommelmarkt. Ook daar hadden we beloofd om te helpen met de drankverkoop. Dat helpt om wat geld in het verenigings-laadje te brengen. Wij waren 'van dienst' van 10u tot 14u. Wat een drukte was het in ons dorp en ons geïmproviseerd café! Om 15u zijn we daar vertrokken, want Gino en ik moesten nog een activiteit van een andere vereniging (voor volgende zondag) voorbereiden. Het gaat om een daguitstap en ik wou de route nog eens langsrijden. Daarna zijn we nog vlug bij Gino's ouders binnengesprongen. Om de dag af te sluiten hebben we nog geholpen om het dorpszaaltje op te ruimen en te kuisen. Pfff, weekend voorbij, een nieuwe werkweek kon beginnen. Vermoeiend!

woensdag 13 juni 2012

een versterkte burcht

We hebben van ons magazijn een versterkte burcht gemaakt. 't Is te zeggen, we hebben er alarm in geplaatst. Vroeger was er wel al camerabewaking. Nu hebben we inbraakalarm en brandalarm gekocht. De plaatsing van de toestellen hebben we (uiteraard) zelf gedaan. Het opstarten werd gedaan door de firma Ardovlam. Sindsdien moeten we er telkens aan denken om het alarm aan te leggen en af te leggen. Het is telkens spannend. Gino is er alvast in geslaagd om de eerste keer een verkeerde code in te drukken en zo het alarm te laten afgaan. Wat was dat schrikken. We worden dan ook telkens verwittigd op beide GSM's. Het geeft aan de ene kant een geruststellend gevoel, maar het is in het begin spannend om de code in te drukken.

woensdag 30 mei 2012

De lente in de toonzaal



En natuurlijk een zonneboiler in de etalage. Dat trekt misschien de zon aan. :)