donderdag 29 oktober 2009

een dag vol problemen

Gisteren was een dag die precies vol zat van problemen.

Zo was er een onderdeel die maar niet toekwam. Onze klanten zitten al 2 weken zonder warm water. Het is blijkbaar een probleem om het juiste onderdeel op het juiste adres te krijgen. Ik heb hiervoor verschillende keren gebeld naar die firma. Het eerste bericht was dat dit reeds geleverd was, op ons thuisadres (met het verkeerde huisnummer), niet op het adres van de zaak. Het zou afgetekend zijn door mij?! Ik ben nooit voor 20u thuis en heb zeker geen pakje afgetekend! Een volgende telefoon verduidelijkte dat het toch niet geleverd was. Na een beetje weg-en-weer-gepraat bleek dit over een andere bestelling te gaan. Ze zouden mij de afgetekende leveringsbon doorfaxen. Wat moest ik onze klanten vertellen?
Het volgende probleem was het faxapparaat. Die deed het blijkbaar niet. Printen (met het zelfde apparaat) lukte wel. Plots besefte ik dat ik al heel de week geen faxen had ontvangen. Bij mijn zoektocht naar een loszittend kabeltje, merkte ik dat er een kabeltje beschadigd was. Dat was de reden!
Dan hadden we nog een oplevering van een appartement, waar Gino moest aanwezig zijn, die verplaatst was naar gisteren. Maar blijkbaar had niemand ons hiervan op de hoogte gebracht.
Als toemaatje hadden we nog Infrax die kwam een cabine aansluiten, zonder ons te verwittigen. We hadden normaalgezien nog een halve dag voorbereidingswerk hieraan. Gelukkig kon Gino ter plaatse nog één en ander oplossen.

Door alle drukte was ik vergeten aan Gino te vragen om een flexibele schouwbuis af te doen. De klant zou er in de namiddag opnieuw omkomen. Dus moest ik dit zelf doen. Ik weet van mezelf dat ik geen handige harry ben. Ik heb ook nog nooit met een schijf gewerkt. Maar als het moet ... Gelukkig viel het nog mee. Het was toch zo moeilijk niet.

En ondertussen moest ik tegen die avond een factuur afgewerkt hebben, die toch heel wat opzoekwerk vergde.

En wat doet een mens zo, een hele dag op de bureau ... vragen sommige mensen zich af.

Gelukkig raken alle problemen altijd opgelost :
Om terug te komen op het probleem van het onderdeel. Vandaag nogmaals gebeld naar die firma. Weer hetzelfde verhaal : afgeleverd thuis, afgetekend door mij! Ik ben toen maar in de auto gestapt en ben naar huis gereden. Ik heb rond het huis gewandeld en vond uiteindelijk het pakje! Achteraan ons huis, op het terras! Tijdens de week, komen wij bijna niet in de living, en al zeker niet terwijl het nog licht is. We konden dit onmogelijk terugvinden. De leveringsfirma had ook geen briefje in de bus gestoken! Ik was blij voor onze klanten, het onderdeel was terecht.
De oplevering van het appartment kon deze namiddag doorgaan.
Mijn faxapparaat is wel nog steeds stuk. Maar dat zal tegen de avond opgelost zijn.

Tot er nieuwe problemen opduiken ...

maandag 26 oktober 2009

Een drukke zaterdag

Gino had voor zaterdag 2 afspraken : 1 in de voormiddag en 1 in de namiddag. Hij wou ook nog een twee-tal werkjes afwerken. Daarbij kwamen nog eens een paar dringende herstellingen. Dat maakte dat hij tegen de avond bij 12 verschillende klanten was geweest. Het was vliegen van de ene plaats naar de andere. Sommige om de werken de bekijken, andere voor herstellingen, andere voor leveringen, ... In de voormiddag is Brecht meegeweest met zijn papa. In de namiddag is Gino alleen op baan geweest. Mathias had heel de dag werk aan een jaarwerk voor school.

Ook bij mij ging het goed vooruit. Ik wou de facturen klaarleggen, zodat onze boekhouder de BTW-aangifte kon doen. Daar is toch wel wat sorteer werk aan. Ik heb dan nog ander klasseerwerk kunnen doen. Tegen 6 uur was Gino thuis. Hij en de kinderen hebben dan de geleverde materialen in de rekken gestoken, terwijl ik de bureau wat heb opgeruimd. Daarna heb ik meegeholpen in het magazijn. Om 8 uur hadden we gedaan. We wisten op voorhand dat we gisteren (zondag) niet op de zaak zouden geraken.

Zondag heb ik thuis de benedenverdieping gekuist, terwijl Gino en de kinderen de zolder nog wat hebben opgeruimd. Tegen 10u zijn we naar de kerk gegaan, er was een afscheidsmis van onze pastoor. Brecht moest de mis dienen, en ik heb meegezongen met ons koor.
Na de mis was er een receptie. Na het middageten hebben Gino en zijn broer een werkje opgeknapt bij zijn ouders. Daarna zijn we nog op ziekenbezoek geweest. Een druk programma, dus, gisteren.

Deze morgen was het gelukkig leuk beginnen in een opgeruimde bureau. Ik ben er direkt ingevlogen.

dinsdag 20 oktober 2009

Een moeilijke week

Vorige week wilde het precies niet lukken. Ik heb naar mijn gevoel niet veel gewerkt. Maandag was het overdreven druk. Ik heb heel de dag telefoonoproepen beantwoord. De telefoon stond niet stil. Het gevolg was dat ik tegen 21u doodop in de zetel lag. Voor mensen die het niet gewoon zijn, lijkt telefoneren niet lastig, maar niets is minder waar. Zeker dat aan elk telefoongesprek een actie aan vasthangt : iets noteren, bestellen, opzoeken, aanpassen in de computer, ... Dinsdagmorgen wou ik heel wat huishoudwerk verzetten. Maar Mathias vond zijn portefeuille met daarin zijn busabonnement niet. Ik heb hem naar school gebracht en 's avonds teruggehaald.
Ook op dinsdag stond de telefoon niet stil. Woensdag had Mathias zijn fiets nodig in school, dus heb ik hem ook naar school gebracht. We hadden afgesproken dat hij, voor het terugkeren naar huis, een heel stuk met de fiets zou rijden. Ik zou hem tegemoetkomen met de auto. Hij had echter een platte fietsband. Dus moest ik hem weer ophalen in Brugge. Zo ging het precies heel de week door. Tegen het einde van de week had ik echt het gevoel niet veel te hebben afgewerkt. Terwijl ik toch steeds bezig was.

Dit wou ik deze week vermijden. Tot zover is het toch in het huishouden gelukt. Gisterenmorgen ben ik vroeg opgestaan om de was op te plooien. Aan het eten moest ik niet werken, we zouden een boterham met spiegelei eten. Gisterenavond heb ik, na mijn wekelijks uurtje sport, nog soep gemaakt en de rest van de was opgeplooid. Mijn was is allemaal verwerkt en ligt klaar om vanavond in de kasten te leggen. Deze morgen heb ik het 'klein opplooiwerk' gedaan, dat zijn de sokken en het ondergoed. Daarna heb ik nog wortelpuree gemaakt voor deze avond en de soep gemixt.

Op de bureau lukt het doorwerken iets beter dan vorige week. Ik heb al wat meer papieren kunnen afwerken, maar vraagt de telefoon toch regelmatig wat van mijn tijd. Maar ik klaag niet hoor, dat hoort er nu eenmaal bij. En een dag zonder telefoon zou wat eenzaam zijn hé.

maandag 12 oktober 2009

Het weekend

Het was weeral een druk weekend. Vrijdagavond was het filmvoorstelling van onze vereniging. Door het barslechte weer (onweer, regen, storm) was de opkomst niet zo groot, maar het was gezellig en het was een mooie film. Het was na middernacht als we in ons bed lagen.

Zaterdag was een drukke dag op de zaak. Heel wat telefoons en klanten. In de namiddag moest Gino het overnemen, want met de vereniging toonden we een kinderfilm. Toen ik om 17u terug was, is Gino vlug vertrokken, hij moest nog naar een klant. 's Avonds waren we uitgenodigd op een zilveren jubileum-feest. Het was een heel gezellig feest, lekker eten en leuke muziek! We zijn gebleven tot in de vroege uurtjes.

Gisteren, zondag, hebben we op de bureau gewerkt. Het is eindelijk gelukt om er op een zondag te werken. Dit klinkt voor sommigen misschien raar, maar de zondag is de enige dag dat we de 'moeilijkere' rekeningen kunnen maken. We worden dan niet gestoord en Gino kan zich dan enkele uren concentreren op het bureauwerk. Natuurlijk zouden we liever andere dingen doen op een zondag, maar het was echt een noodzaak. Tijdens de week is hier echt geen tijd voor.
De kinderen zijn thuisgebleven. Tegen 17u zijn we er mee gestopt en hebben we er nog een gezellige avond van proberen te maken samen met de kinderen. Ik kan dan zo genieten van die 'family-time'.

donderdag 8 oktober 2009

Schoorsteenveger

Maandag heb ik de verwarming in mijn buro aangezet. Het was net niet warm genoeg, vooral als je de hele dag stil zit. Toen ik maandagavond thuis wou douchen had ik het gevoel dat het water niet overdreven warm had. We hebben als test onze CV ketel volledig afgelegd, om te zien hoe lang we voldoende warm water hadden zonder bijkomende verwarming. Kon de zonneboiler het niet halen? Gino zag dat het water inderdaad maar 35°C had. Toch hebben we in totaal 5 maanden geen CV ketel nodig gehad. Dit zal toch een hele besparing zijn. Als de CV ketel aan is, springt hij enkel bij als het nodig is, om warm water te maken.

Dinsdagavond besliste ik de CV ketel maar aan te leggen, want het water had nog steeds niet warm genoeg. Maar de rook kwam in de garage uit! Ik heb hem dan maar vlug terug afgelegd. Blijkbaar zat de schoorsteen verstopt. Wij hebben nogal last van vogels. Gino had iedere avond een afspraak, maar toch zag hij het gisteren nog zitten om de schouw te vegen. Hij was om 21u30 thuis en is er onmiddellijk aan begonnen. Ik heb hem zoveel mogelijk geholpen. Nu weet ik hoe zwart roet is :) . Het was een hele klus, de vogels hadden hun best gedaan. Ze hebben dan ook 5 maanden vrij spel gekregen hé. Om 22u15 waren we klaar.

Deze morgen kon ik thuis niet zoveel huishouden doen. Ik moest dringend nog de laatste briefjes ronddragen voor de filmvoorstelling van de vereniging waar ik bestuurslid van ben. Om 7u30 zijn Brecht en ik vertrokken. Het was ondertussen een mooie ochtendwandeling. Om 8u00 waren we op de zaak. Ik had vooraf al beslist om geen warm eten te maken vandaag. Vanaf het moment Gino hier eventjes op de bureau zit, ga ik pistolets halen met beleg en kaas. Dat zal ook smaken. Het hoeft niet altijd een feestmaal te zijn!

maandag 5 oktober 2009

Een beetje verlof

Vandaag moeten de kinderen niet naar school. Dan is het voor ons ook een beetje verlof, want we kunnen dan iets langer slapen. Gisterenavond hebben we nog gezellig samen TV gekeken en zijn we dan toch om 21u30 gaan slapen. Zo zijn we volledig uitgerust kunnen opstaan. Een uurtje later opstaan, maakt wel dat ik deze morgen een uurtje minder thuis kon werken. Het was snel 8u, tijd om te vertrekken. Ik heb toch nog de was kunnen opplooien en nog een wasmand ophangen. Het is de eerste keer dat ik de was binnen moet ophangen. Het is vandaag de eerste regenachtige dag sinds lang.

Ongeveer 2 weken geleden begon ik problemen te krijgen met de afvoer in de keuken. Ik had zelf de sifon in de kast afgebroken, omdat ik dacht dat het probleem daar zat. Maar daar vond ik niets. Het probleem zat verder. Gisteren had Gino eindelijk tijd op de buis te ontstoppen. Ik was blij dat dat probleem was opgelost. Ik had telkens schrik als ik mijn vaatwas aanstak, dat mijn keuken plots zou onderstaan.
Daarna zijn we naar Claeys-Verhelst (http://www.claeys-verhelst.be/) in oudenburg gegaan, die open waren ter gelegenheid van openbedrijvendag. Ze hebben er een mooie toonzaal bijgemaakt waar vooral technieken en speciale hulpmiddelen en toestellen, zoals ziekenhuisbad of kleurter-wc'tjes worden geshowd. Deze toonzaal kreeg de naam 'de andere badkamer'. Een mooie benaming vond ik. Deze toonzaal is wel enkel te bezoeken op afspraak.

Eigenlijk had ik gehoopt om samen met Gino wat burowerk te doen. Daar hebben we jammer genoeg geen tijd meer voor gehad. Misschien volgende zondag?