woensdag 30 september 2009

800

Ik heb vandaag de 800ste factuur gemaakt. Champagne! :)
Even rekenen :

dat is...
800 facturen in 9 maanden
88 facturen per maand
20 facturen per week
2,93 facturen per dag

Als ik zo blijf verder doen :
2,93 facturen/dag x 92 (dagen nog te gaan in 2009), dan zullen er nog 269 facturen gemaakt worden dit jaar. Dat maakt dat ik de nummering zal moeten aanpassen, want het factuurnummer is 09xxx. Aan 09999 zal ik moeten overgaan naar 091000.
Of ik zal wat gas moeten terugnemen ...

maandag 28 september 2009

We zijn opnieuw voltallig

Vandaag was iedereen weer aan het werk. Bij ons neemt iedereen verschillend verlof. De eerste heeft reeds zijn verlof opgenomen in juni. Het meeste verlof wordt genomen in juli en augustus. Er wordt onderling goed afgesproken dat zeker 2 van onze werkmakkers aan het werk zijn. Twee weken geleden nam de laatste verlof. Ondertussen is er in september ook één van onze mannen voor 3 weken in ziekte verlof geweest. Zo was er telkens wel iemand afwezig. Maar vandaag was iedereen op post.

woensdag 23 september 2009

Een drukke week

Ik weet dat ik jullie al enkele dagen heb verwaarloosd. De reden is dat het hier een hele drukke week is. Vorige week waren we enkele dagen niet op de zaak. We hadden weeral kans om een fabriek te bezoeken. Ditmaal in Italië. Het is alsof wij dit heel vaak doen. Maar het is toevallig 2x in een korte periode. De vorige uitnodiging voor een fabrieksbezoek in het buitenland was 6 jaar geleden. Toen zijn we niet meegeweest wegens 'te druk'.

Maandagmorgen is hier een drukte gestart, die niet te stoppen was. Al heel de week is het telefoons opnemen, klanten ontvangen, vertegenwoordigers, leveringen, ... Deze morgen is de eerste morgen dat het iets rustiger is geworden. Dus profiteer ik er van om mijn blogje aan te vullen.

Deze week voel ik mij niet fit, en heb ik vaak hoofdpijn. Dat zorgt er ook voor dat ik thuis ('s morgens en 's avonds) niet zo veel werk verzet. Behalve de was, heb ik niet veel gedaan. Deze morgen heb ik opnieuw de draad proberen op te pikken en heb ik de keuken opgeruimd, de aardappelen voor deze avond geschild en het stoofvlees voor morgenavond al wat laten sudderen. Ik hoop dat ik volgende week wat meer energie zal hebben.

dinsdag 15 september 2009

Agromarkt

Vrijdagnamiddag werd de tent voor de agromarkt opgezet. Daarna kwam Gino naar de zaak. Onze werkmakkers stopten ook wat vroeger om te helpen. Het was precies een plundering in de toonzaal. De televisie werd afgebroken . Ook de videofoon, de sateliet, de stand van keukenkranen, de zuil met radiatoren, ... Alles werd in verschillende bestelwagens gestoken. Om 19u30 was er een BBQ om de agromarkt in de leiden. Dus moesten we op tijd stoppen en konden we niets meer in de tent klaarzetten. Zaterdagmorgen zijn we om 7u begonnen met alles. Tegen 9u30 was de stand klaar. Mooi op tijd.



De bar stond aan de kant van onze mede-standhouder Gino Demaegdt. Omdat we heel wat gezamelijke klanten hebben, hebben we samen 1 bar.

De trouwe lezers van deze blog zullen zich waarschijnlijk afvragen hoe we de tent hebben versierd. Of is het u al opgevallen op de foto's? We hebben de palen van de tent versierd met maïs. We kregen er veel complimentjes over.
De kinderen waren vooral geïnteresseerd in de miniatuurtentoonstelling. Het ging natuurlijk over miniatuur landbouwmachines en traktoren, die uitgestald waren in een waar landschap met een stal en alles er op en er aan. Hun neef Nico heeft hier ook een groot deel van zijn collectie tentoongesteld.

donderdag 10 september 2009

Agromarkt Gistel

Onze opendeur is nog maar pas enkele maanden achter de rug. Toch zijn we alweer bezig met het volgende evenement. Dit weekend zijn we namelijk aanwezig op de Agromarkt te Gistel. Zoals de naam al laat vermoeden is dit een landbouwbeurs. Omdat wij heel wat landbouwers in ons klantenbestand hebben, hebben wij daar graag een standplaats. Dit is al de 5e keer op rij dat we hieraan meedoen. Deze beurs is tweejaarlijks. www.agro-markt.be .
Zoals ieder jaar huren we samen met een vriend-schrijnwerker Gino Demaegdt een tent. Elk krijgt zijn deel van de tent om te vullen met demo-panelen en -materialen. Morgennamiddag wordt de tent geplaatst. Dan pas kan alles voorzien worden, zoals gewone tafels, bistro-tafels, ... De foto's, posters, vlaggen kunnen opgehangen worden. Dit jaar willen we de tent ook nog wat versieren. Hoe we dit zullen doen, zal ik nog niet verklappen. De bezoekers zullen het wel opmerken. De mensen die niet kunnen komen, niet getreurd, volgende week plaats ik hier zeker enkele foto's. Het is toch enkele uren werk vooraleer de stand klaar is. Ik kan hier jammer genoeg niet veel aan meehelpen, iemand moet op de winkel passen. Morgenavond zal ik zeker eens kijken hoe de stand er uitziet. Ook het "staan" op de stand vind ik leuk. Ik verlang naar zondag. Het is altijd een leuke dag, zeker als het mooi weer zal worden. Iedereen welkom!

woensdag 9 september 2009

Gisteren en vandaag

Gisteren was een dag waarop niets echt vooruitging. Al van 's morgens had ik dat gevoel. Ik was zoals gewoonlijk om 6u opgestaan, maar tegen 8u had ik niet veel noemenswaardig gedaan. Ook op mijn bureau ging er precies niets vooruit.

Vandaag was dit anders. Tegen 8u had ik al samen met Brecht zijn kamer opgeruimd en gekuist. Om 7u30 kwam de eerste telefoon al binnen met een herstelling. De volgende rond 7u45. Dit was een voorbode, want de hele voormiddag is de telefoon blijven rinkelen (of zo voelde het toch aan). Er zaten heel wat herstellingen tussen. Het was alsof de klanten wisten dat onze 'depanneur' of de technieker die de herstellingen uitvoert in verlof was vandaag. Tegen de middag was de 'regen' van telefoontjes sterk verminderd, maar dan kwamen nog eens 2 vertegenwoordigers. Het bezoek van een vertegenwoordiger is niet alleen luisteren, maar is vaak samen plannen bekijken en oplossingen zoeken. Toen het wat kalmer werd, vroegen de kinderen nog wat aandacht. Het gevolg was dat ik, tegen 18u, het gevoel had dat al mijn energie op was. Dat is dan een teken dat ik geen moeilijke dingen meer moet doen. Nog facturen in enveloppen steken, dan het eten klaarmaken en thuis nog wat aan de was werken. En dan vroeg gaan slapen, zodat morgen weer een productieve dag wordt.

maandag 7 september 2009

Van alles en nog wat

Het is ondertussen bijna een week geleden dat ik wat in mijn blog heb neergepend. De eerste week school is altijd een drukke week. Niet alleen vragen de kinderen veel aandacht als ze thuiskomen van school, ook de routine moet er opnieuw komen na 2 maanden.

De kinderen zijn goed gestart in school. Brecht zit in een klasje van 6 leerlingen, gelukkig zit het 5e leerjaar er bij, zo zijn ze met 18. Anders zou het wat saai worden met 6. De juf heeft ze de eerste dag nog wat rustig laten spelen en vertellen, maar vanaf de woensdag zijn ze er in gevlogen. Brecht had woensdag al huiswerk mee.
Mathias kwam dinsdag heel opgewekt thuis. Hij had een toffe klastitularis en hij had al vrienden gemaakt in de klas. Ook de richting die hij heeft gekozen, vindt hij tof. Met de bus lukt het ook al redelijk goed. Alhoewel hij goed moet oppassen in het terugkeren. Er rijden 2 bussen met hetzelfde nummer, de één rijdt tot in Zevekote, de ander rijdt maar tot in Gistel. Zo was hij vorige week op een dag in Gistel gestrand. :)

Het weekend was weer druk.
Vrijdagavond was het 'technologiedag' in Syntra west. Omdat Gino daar vaak cursussen volgt, wilden we daar toch naar toe gaan.
Zaterdagavond waren we uitgenodigd als sponsor van het rakkersnest. Dit is een scoutsbeweging voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking (www.rakkersnestgistel.be). Omdat de vereniging 15 jaar bestaat wilden ze de sponsors bedanken met een receptie. Door dat het een lokale beweging is met een goed doel, sponsoren we dit graag.
Zondag was het de geboortereceptie van mijn broers 4de kindje, Arne. Gino is peter van Arne. De receptie begon om 11u. We waren er om 10u om nog wat te helpen. Mathias en Brecht waren daar al van zaterdagmorgen en zijn daar dan ook blijven slapen. Gino en ik hebben met plezier heel de dag geholpen, maar hebben ook veel kunnen praten met de gasten. Tegen 18u waren de laatste gasten vertrokken. Het was leuk, maar vermoeiend. Toen we rond 19u30 naar huis reden, was ik toch moe. We hebben thuis nog een kleinigheid gegeten en zijn in ons bed gekropen, want vanmorgen was het weer vroeg dag.

Om 6u maakt onze wekker ons wakker. Ik ben vandaag om 8u15 op de zaak toegekomen. Dit wil zeggen dat ik ruim 2u heb gehad om aan het huishouden te werken. Na een douche heb ik de frietketel een goede poetsbeurt gegeven, daarna gedweild en nog een mand was buitengehangen. Ochtenstond heeft goud in de mond... Alhoewel ik 's avonds vlugger moet toegeven dat de vermoeidheid de baas wordt van mij.

dinsdag 1 september 2009

Ze zijn weer vertrokken

1 September. Heel wat kinderen zijn weer vertrokken naar school. Ook mijn 2 zonen. Het doet toch altijd iets met een moederhart om je kind weer te zien vertrekken. Het is alsof ze op dat moment weer een jaar ouder worden. Brecht gaat al naar het 6e leerjaar. Die liep heel de morgen al zingend rond. Hij zag het volledig zitten. Terug naar het vertrouwde schooltje, zelfs de juf was niet nieuw. Voor Mathias was het spannender. Hij is deze morgen vertrokken naar een nieuwe school. Tot vorig jaar kon hij met de fiets naar school. Nu moet hij de bus nemen naar Brugge. Ook voor mij was het spannend : zou hij op tijd afstappen, zou hij zijn weg vinden in school, zal hij op tijd zijn om zijn bus terug te nemen? Ik ben benieuwd naar de verhalen deze avond!

Omdat Mathias vroeg zijn bus moet nemen, ben ik nu ook een stuk vroeger uit bed. Deze morgen heb ik dan ook veel kunnen doen. Ik heb puree gemaakt (de aardappelen had ik gisteren al geschild). Ik heb ook nog een mand was kunnen opplooien. Om 8u was ik op de zaak. Op het programma staat : werkbonnen controleren, leveringsbonnen controleren, betalingen doorvoeren en nog enkele facturen maken.