dinsdag 7 juli 2009

Verslagje van het opendeurweekend

Het opendeurweekend is voorbij. We zijn moe, maar blij dat alles goed is verlopen. Een verslagje :

Donderdag

Donderdag was het alle hens aan dek. Al onze werkmannen waren in de loods bezig. Er waren 2 man bezig met de toonzaal. Twee andere waren rekken aan het verzetten om plaats te maken voor demo-materiaal. Een jobstudent hielp ook om nog de laatste materialen te sorteren en in de rekken te steken. Ikzelf kreeg hulp in de namiddag om de toonzaal aantrekkelijk te maken. Het was volop bedrijvigheid bij ons, waar er anders een redelijke rust heerst, als alle werkmannen op de baan zijn.
Natuurlijk liep er ook één en ander verkeerd. Het meubel dat in de toonzaal moest komen was de woensdag geleverd. Toen ze het aan het installeren waren, zagen ze dat het kolomkastje niet juist was. Er zat een kleurverschil op. We hebben onmiddellijk de vertegenwoordiger opgebeld. Deze zou dit zo snel mogelijk oplossen, maar daarmee hadden we geen kolomkast om er naast te hangen. Dit maakte dat we deze wand van de toonzaal anders moesten indelen. Gelukkig hadden we vlug een oplossing.
In de voormiddag werd er demo-materiaal opgehaald door één van onze mannen met de nieuwe bestelwagen. Deze was nog niet terug toen ze er al waren om deze nieuwe bestelwagen te bekleven. Zo hadden Gino en ik regelmatig een probleempje op te lossen.
Het was een drukte van jewelste. Het was laat toen we gedaan hadden, maar het was ondertussen ook allemaal geschuurd.

Vrijdag

Vrijdag moest nog vanalles worden klaargezet en bijgehaald, zoals drank, frigo's, tafels, bloemstukken, frietbakjes, ... De meeste medewerkers konden gaan installeren. We zijn nog heel de dag bezig geweest met een paar om alles klaar te zetten. Er moesten ook nog heel wat prijzen opgezocht worden. Dit was ook een enorm werk. Er moesten nog briefjes gemaakt worden met uitleg. Zo waren er vele kleine werkjes die de dag vulden. Het was weer laat toen we thuis waren. Maar we waren er klaar voor.

Zaterdag en zondag

Ik was vroeg wakker en op slag klaarwakker, want ik had bedacht dat ik nog prijzen was vergeten op te zoeken van de meubeltjes en van materialen die in de etalage stonden. Ik moest ook nog één en ander bijzetten op de grote tafel. Rond 8u brachten ze het frietkraam. Dit was blijkbaar zonder frituurolie, dus daar moesten we nog snel achter zoeken. Gelukkig konden we dit ophalen bij Specerijen Vandaele in Eernegem. Het springkasteel werd ook opgezet. Rond 10u kwamen de eerste bezoekers. Zaterdag was het niet overdreven druk, maar waren Gino en ik constant bezig met de bezoekers. Zondag was het heel wat drukker. Hoeveel mensen er precies geweest zijn kunnen we niet zeggen. Spijtig eigenlijk. Tegen 21u waren de laatste klanten vertrokken. We hebben dan samen nog iets gegeten met alle helpers van dit weekend. Om middernacht was iedereen vertrokken. Gino en ik hebben nog een uurtje opgeruimd, zodat er maandagmorgen opnieuw kon gestart worden met de gewone dagtaak. We waren heel moe, maar tevreden van het weekend. Zo'n opendeur is leuk, je ziet heel veel bekende mensen en kan eens iets uitleggen aan de hand van demo-materiaal.

Maandag

Maandagmorgen kreeg ik bijna mijn ogen niet open. Ook Gino was doodop. Maar het was weer een gewone werkdag. Alle werkmannen gingen op de baan, behalve 1. Deze mocht samen met de jobstudent weer alles op de normale plaats zetten. Gino en ik hebben ons beziggehouden met het opruimen en afbreken van de bar. Tegen de middag kon je niets meer merken van het voorbije weekend. We zijn die avond dan ook vroeg gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten