vrijdag 29 mei 2009

Toonzaal

Tijdens een vorig berichtje heb ik vermeld dat onze toonzaal volledig zal veranderen. De vorige toonzaal is al volledig afgebroken. Eén wand is al volledig bekleed met platen. Nu is het aan de schilder om deze te schilderen. Tijdens mijn vorige bericht heb ik niet zoveel prijs gegeven over onze plannen van de toonzaal. Ik kan wel al 1 tipje van de sluier oplichten. Deze morgen heb ik een badkamermeubeltje besteld voor onze toonzaal. Eén van de twee, want we zullen 2 badkamermeubeltjes hangen. Dit is één van de redenen waarom de muur moest bekleed worden. Nu het al een beetje vorm begint te krijgen, krijg ik toch kriebels in de buik. Het zal volgens mij een mooi resultaat worden. Voor de nieuwsgierigen : op 4 & 5 juli is onze opendeurdag.

donderdag 28 mei 2009

Ik ben tante geworden

Mijn broer zijn vierde kindje is geboren. Een flinke zoon! Zo'n pasgeboren baby'tje is toch telkens weer schattig. Eigenlijk is het wel grappig. Mijn broer is 1 jaar ouder dan mij en zit nog in de baby-periode, terwijl mijn jongste zoon al in het vijfde leerjaar zit en mijn oudste zoon al een puber is. Maar ik ben blij voor hem! Gino is de peter van de jongste. Hij is echt blij met deze 'levensopdracht'. Ik zag hoe fier hij was, toen hij zijn petekindje op zijn arm had.

Voor Brecht is het natuurlijk niet zo leuk dat zijn nieuw neefje geboren is terwijl hij op bosklassen is. Maar ik heb foto's opgestuurd van de baby. En morgen is Brecht al thuis, dus kan hij hem dan nog bezoeken en 'live' bezichtigen.

Weeral Server problemen

Onze server heeft het weer begeven. Dezelfde oorzaak : stroomuitval. Ditmaal was de stroom uitgevallen door het onweer. Ze hebben hem weer meegenomen, want er moeten weer nieuwe geheugenkaarten geplaatst worden. Deze zijn in garantie. De werkuren niet. De vorige factuur was een serieuze, ik hou mijn hart nu al vast. De server is nog 4 maanden in garantie. Ik heb de vraag gesteld als we dit iedere keer zullen voorhebben als de stroom uitvalt. Het antwoord was : uw server is daar blijkbaar gevoelig aan. Dit wil zeggen dat, als we volgend jaar opnieuw zonder stroom zitten, we alle kosten zelf zullen moeten betalen. Ik weet niet hoeveel zo'n geheugenkaarten kosten, maar dat zal ook niet weinig zijn. Maar er is een oplossing! We kunnen een batterij laten plaatsen, die kost 495€. Weeral kosten. Een mens zou er soms groen haar van krijgen.

maandag 25 mei 2009

Bosklassen

Brecht is vertrokken op bosklassen deze morgen. Gisteren hebben we de laatste hand gelegd aan de valies. Alles stond klaar. Dat moest ook wel, want deze morgen was het vroeg dag. Brecht moest om 6u15 op de bus. We zijn dan ook met zijn allen om 5u15 opgestaan. Zo konden we samen ontbijten. Brecht wilde heel graag dat ook zijn papa en zijn broer hem kwam uitzwaaien. Om 6 uur stonden we bij de bus. Na inladen van de bagage en controleren van de aanwezige kinderen is de bus vertrokken. Ze zijn 5 dagen op bosklassen. Brecht had een paar keer gezegd : "ik ga jullie missen". Maar ik heb daar direkt op gereageerd : "je zult er de tijd niet voor hebben, om ons te missen." Nu is het afwachten op de eerste foto's op het internet.

Na het uitzwaaien van de bus, zijn we naar de zaak gereden. Om 6u30 zat ik al aan mijn bureau. Naar mijn weten is dit de eerste keer dat ik zo vroeg in de papieren zit. Het geeft wel een goed gevoel. Ook voor Mathias. Hij had alle tijd om zich klaar te maken en zijn boterhammen te smeren. Gino is onmiddellijk in het magazijn gegaan om alle materialen klaar te zetten.

Ik hoop vanavond niet te laat in bed te zitten, want het was toch vroeg opstaan. Ik heb dan nog eens niet goed geslapen, dus volgende nacht zou ik wat moeten kunnen inhalen.

Zonneboiler

Ondertussen doet onze zonneboiler het heel goed. De zonnepanelen liggen op de voorkant van ons huis en hebben tot 14 à 15 uur de volle zon. Na 15 uur liggen ze inde schaduw. Maar toch hebben we warm water genoeg. Het is een leuk idee tijdens het douchen, dat je 400 liter gratis warm water hebt. Onze CV ketel hebben we voor het eerst volledig afgelegd. Vorige zomers moest die voor ons warm water zorgen. Nu zullen we die toch 5 maanden kunnen stilleggen. Dit zal toch heel wat verschil maken in het mazoutverbruik.

maandag 18 mei 2009

Zonneboiler

Vaak stellen de mensen de vraag : plaatsen jullie ook zonnepanelen? En dan moeten wij vaak antwoorden met de vraag : "Is dit voor electriciteit of warm water?" We plaatsen ze allebei, maar voor warm water is er toch beduidend meer vraag naar. Ondertussen hebben we toch al zo'n 20 installaties geplaatst. Vorige week zijn we ook bij onze privé-woning gestart met het plaatsen van een zonneboiler. De zonneboiler was al enkele maanden geleden geleverd, maar door laattijdige leveringen voor andere klanten, zijn wij een paar weken opgeschoven. Voorlopig is onze nieuwe boiler nog gekoppeld aan onze bestaande mazoutketel. Volgend jaar zullen we dan ook nog eens een nieuwe ketel plaatsen. Dit zou toch heel wat stookolie moeten besparen. Een zonneboiler is misschien niet goedkoop, maar er wordt toch al een stuk terugbetaald via premies. Zo krijg je 40% belastingsvermindering van het totale facturatie-bedrag en via Infrax ontvang je ook nog eens 525€. Het is toch eventjes wennen dat er panelen op je dak liggen, maar mij stoort het helemaal niet. Bij ons liggen ze op de voorkant van ons gebouw. Dus heel goed zichtbaar. Ik weet nog niet hoe ik foto's op mijn blog moet plaatsen, anders had ik hieronder een foto gezet. Misschien in de nabije toekomst.

dinsdag 12 mei 2009

Betalingen en vertegenwoordigers

Gisteren wilde ik de betalingen in orde brengen. Ik steek daar toch wat tijd in, want ik wil heel wat controleren ondertussen. Dit is ook een werkje dat ik niet kan doen als de kinderen thuis zijn. Ik wil zo weinig mogelijk gestoord worden. Ik had de hele voormiddag nodig om mijn betalingen voor te bereiden. Toen ik in de namiddag een half uurtje bezig was, kwam er een vertegenwoordiger van Proximus. Die afspraak was ik vergeten. De GSM-operatoren willen altijd persé bewijzen dat ze beter en/of goedkoper zijn. Ik heb hem verteld dat ik mijn beslissing zou nemen tegen het eind van de week. Dan kon ik eindelijk weer verder doen met mijn betalingen, maar werd na een half uur weer gestoord door een vertegenwoordiger. Deze had ik in de voormiddag verwacht en dacht tegen de middag dat hij niet meer zou komen. Ook bij deze heb ik het zo kort mogelijk gehouden, want ik wist ondertussen dat ik mij zou moeten haasten om alles nog in orde te krijgen. En ja hoor, die ene vertegenwoordiger die ik wel had verwacht kwam ook nog. Deze is gelukkig ook niet lang gebleven, maar ondertussen waren de kinderen thuis en vroegen ze ook wat aandacht. Ik had een vergadering op school om 19u30, dus moest ik om 19u zeker klaar zijn. Gelukkig had ik weinig werk aan het eten. Enkel opwarmen. Voor mezelf heb ik een tas soep meegenomen naar mijn bureau. Ik besef dat het niet gezond is om te eten tijdens het werk, maar ik wou echt wel alles rond hebben. Ik was blij toen ik net op tijd klaar was. En ik was nog op tijd in de vergadering.

dinsdag 5 mei 2009

Dinsdag visdag

Bij ons is het niet vrijdag visdag, maar dinsdag visdag. De reden is heel simpel. Op dinsdag komt een visboer langs met zijn marktwagen. Vandaag is het pladijsfilet. Ik had deze morgen al puree gemaakt. Vandaag maak ik vis in papillot. Dit is gemakkelijk te maken terwijl ik op de buro bezig ben. Zo kan het niet aanbranden. Nog wat tomaat en champignons er bij en we hebben een volwaardige maaltijd. Ik ben blij dat ik zo winkels heb die aan de deur komen. Ik moet vaak de momenten 'stelen' om op boodschappen te gaan. Dat is al een zorg minder dan.

zaterdag 2 mei 2009

Het feest van de arbeid

Gisteren was het 1 mei, feest van de arbeid. Ik heb de kinderen verteld dat je de arbeid moet eren door ze uit te oefenen. Het was als grap bedoeld, maar ze vonden het niet grappig :) . Gino had 2 dringende herstellingen die 's morgens gebeld hadden. Nadat hij was vertrokken, heb ik nog wat huishouden gedaan en ben om 10u vertrokken naar de zaak. De kinderen zijn alleen thuis gebleven. Rond 12u was Gino klaar en ik had ook flink doorgewerkt, ik had toch alweer 10 facturen gemaakt. 's Middags hebben we samen gegeten en het was de bedoeling dat we daarna weer naar de zaak gingen. Maar de kinderen hadden de tuinslang en water-speeltjes uitgehaald. Het was ook prachtig weer. Ze hebben zich kostelijk geamuseerd. Ondertussen hebben Gino en ik het gras afgereden. We zijn dus met vertraging in de zaak geraakt. Om de dag af te sluiten hebben we de BBQ uitgehaald en hebben we zalm met gandaham om de BBQ gegeten. Zo was het voor ons ook een beetje feestdag.