dinsdag 16 maart 2010

Nieuwjaarsfeesten

Het is wat laat op het jaar, maar vorig weekend hebben we het personeelsnieuwjaarsfeest gehouden. Het is niet zo simpel om een vrije datum te vinden voor 7 gezinnen. We waren samen met 14 volwassenen en 6 kinderen. Het feest gaat traditioneel door bij ons thuis. Het is een grote, gezellige groep. Tijdens het aperitief worden de geschenken uitgewisseld. Daarna gaan we aan tafel. Op het menu stond : farfale met spek en champignons (een pastagerecht), varkenshaasje in gandaham met peren-mosterdsaus en gekruide aardappeltjes, als groentjes aten we broccolitaartjes en gestoofde worteltjes, het dessert was een dessertbord met chocomousse, tiramisu, ijs, fruit en een gebakje. Alles zelfbereid. Ik wilde alles al op vrijdagavond voorbereiden, maar we wilden ook naar het toneelstuk gaan kijken waar mijn broer een rol in speelde. Na het toneelstuk zijn we dan ook zo snel mogelijk naar huis gegaan en hebben we het vlees al gebakken. De groentjes en aardappeltjes heb ik zaterdagmorgen klaargemaakt. Het dessert werd gedeeltelijk in de namiddag door de kinderen gemaakt. De tiramissu heb ik rond 17u30 klaargemaakt. Eerder had ik geen tijd. Het voorgerecht heeft Gino klaargemaakt.We waren net op tijd klaar om onze gasten te ontvangen. Het was weer een geslaagde avond.

Volgend weekend houden we een volgend nieuwjaarsfeest, ditmaal in de familie. Gino's broer komt langs, en ook vrienden van ons. Gelukkig is het groepje kleiner als vorig weekend, namelijk 6 volwassenen en 5 kinderen. Wat er op het menu zal staan, ligt nog niet vast.

Twee weken later wordt het laatste nieuwjaarsfeest gevierd bij ons, en dan nog wel op paaszaterdag. Dit gebeurt bij ons allemaal iets later op het jaar, omdat heel onze familie sociaal heel actief is, zodat het moeilijk is om een gezamelijke datum af te spreken.

Dan zijn we even af van de feesten bij ons thuis. Voorlopig toch. Want in mei doet Brecht zijn vormsel. Een grote dag, met natuurlijk een groot feest. Ook bij ons thuis. Dit vraagt wat meer voorbereiding natuurlijk. We willen de tuin en ons terras aangepakt hebben tegen dan. Dus er is nog veel werk aan de winkel voor het communiefeest.

1 opmerking: