dinsdag 30 maart 2010

Ditjes en datjes

Het worden drukke weken. Al sinds vorige week is het wat zoeken welk werk we nu eerst aanpakken. Zowel op privé-vlak als in de zaak.
Thuis willen we nog vanalles afgewerkt hebben tegen de communie van Brecht. Het belangrijkste werk is het terras met vijver. Vorig weekend werd er met man en macht ingevlogen. Alles is al afgegraven die moet afgegraven worden. Ook de put voor de vijver is gemaakt. Het schiet heel goed op. Als alles goed gaat kunnen we die volgend weekend metselen. Voor de rest wil ik nog alle ramen ingeolied hebben. Daarom heb ik deze morgen in een supertempo zo veel mogelijk gestreken en opgeplooid. Zodat ik de volgende dagen 's morgens de ramen kan schuren, met de bedoeling om in het paasweekend te schilderen. Gisterenavond hebben Gino en ik nog de geleverde terrastegels binnen gelegd. We zullen de avonden wat moeten doorwerken om er te geraken.

Ook in de zaak is het druk. Het is telkens een moeilijk werk om de werken te organiseren. Vooral omdat er vaak dringende installatie tussen komen, zoals het plaatsen van een CV ketel. Dit neemt meestal 2 dagen in beslag, maar als de klanten geen warm water hebben, is dit toch dringend.

Mijn map 'te maken facturen' heb ik vorige week kunnen doorwerken. Natuurlijk zijn er ondertussen al weer heel wat nieuwe bons ingeklasseerd, ik hoop hier morgen opnieuw aan te kunnen beginnen.

dinsdag 23 maart 2010

Examenstress

Voorlopig heerst hier een lichte examenstress. Mathias en Brecht zitten allebei in de examens. Brecht hoeft hier niet zo veel voor te leren. Hij heeft niet zo veel last van stress. Mathias heeft echter al zijn tijd nodig om te leren. 's Morgens is hij dan toch licht gespannen voor zijn examens. Ik ben telkens weer blij als de examens gedaan zijn. Want als moeder leef je hier toch ook in mee.

De facturen-molen draait hier op volle toeren. Vorige maand had ik bijna 100 facturen gemaakt. Het blijft een strijd om die map 'te maken facturen' zo dun mogelijk te maken. Ik heb dit jaar al 270 facturen gemaakt. Ik concentreer me vooral op de facturen voor het ogenblik.
Eventjes uitleggen hoe mijn werkwijze is. Per werk wordt door onze werkmannen een werkbon gemaakt. Deze werkbonnen sorteer ik in een map op alfabetische volgorde. Deze map werk ik van begin tot einde door. Ik neem dan de bons bv. de letter 'A'. Deze sorteer ik dan per klant, want sommige klanten hebben verschillende bons. Eenmaal gesorteerd per klant, kan ik beginnen met het maken van de facturen. Zo ga ik van A tot Z. Momenteel ben ik bezig met de letter 'V'. Dus mijn map is bijna opnieuw 'doorwerkt'. Ik probeer de map in 2 weken tijd uit te werken. Eenmaal mijn map is doorwerkt, laat ik die een paar dagen liggen om andere papieren aan te pakken. Ondertussen is het 19u30. Tijd om het eten klaar te maken. Smakelijk!

dinsdag 16 maart 2010

Nieuwjaarsfeesten

Het is wat laat op het jaar, maar vorig weekend hebben we het personeelsnieuwjaarsfeest gehouden. Het is niet zo simpel om een vrije datum te vinden voor 7 gezinnen. We waren samen met 14 volwassenen en 6 kinderen. Het feest gaat traditioneel door bij ons thuis. Het is een grote, gezellige groep. Tijdens het aperitief worden de geschenken uitgewisseld. Daarna gaan we aan tafel. Op het menu stond : farfale met spek en champignons (een pastagerecht), varkenshaasje in gandaham met peren-mosterdsaus en gekruide aardappeltjes, als groentjes aten we broccolitaartjes en gestoofde worteltjes, het dessert was een dessertbord met chocomousse, tiramisu, ijs, fruit en een gebakje. Alles zelfbereid. Ik wilde alles al op vrijdagavond voorbereiden, maar we wilden ook naar het toneelstuk gaan kijken waar mijn broer een rol in speelde. Na het toneelstuk zijn we dan ook zo snel mogelijk naar huis gegaan en hebben we het vlees al gebakken. De groentjes en aardappeltjes heb ik zaterdagmorgen klaargemaakt. Het dessert werd gedeeltelijk in de namiddag door de kinderen gemaakt. De tiramissu heb ik rond 17u30 klaargemaakt. Eerder had ik geen tijd. Het voorgerecht heeft Gino klaargemaakt.We waren net op tijd klaar om onze gasten te ontvangen. Het was weer een geslaagde avond.

Volgend weekend houden we een volgend nieuwjaarsfeest, ditmaal in de familie. Gino's broer komt langs, en ook vrienden van ons. Gelukkig is het groepje kleiner als vorig weekend, namelijk 6 volwassenen en 5 kinderen. Wat er op het menu zal staan, ligt nog niet vast.

Twee weken later wordt het laatste nieuwjaarsfeest gevierd bij ons, en dan nog wel op paaszaterdag. Dit gebeurt bij ons allemaal iets later op het jaar, omdat heel onze familie sociaal heel actief is, zodat het moeilijk is om een gezamelijke datum af te spreken.

Dan zijn we even af van de feesten bij ons thuis. Voorlopig toch. Want in mei doet Brecht zijn vormsel. Een grote dag, met natuurlijk een groot feest. Ook bij ons thuis. Dit vraagt wat meer voorbereiding natuurlijk. We willen de tuin en ons terras aangepakt hebben tegen dan. Dus er is nog veel werk aan de winkel voor het communiefeest.

woensdag 10 maart 2010

Reacties

Vanaf nu is het mogelijk een reactie achter te laten onderaan mijn blog-berichtjes. Probeer het gerust eens uit, zo weet ik dat het werkt. Zo weet ik ook dat er toch mensen zijn die mijn blog lezen :) .

Om een reactie te plaatsen klik je onderaan mijn bericht op '0 reacties' of '1 reacties'. Er wordt een nieuw venster geopend met een tekstvak waar je je reactie kwijt kan. Die kun je plaatsen door te klikken op anoniem en vervolgens op 'reactie publiceren'.

Ik kijk al uit naar jullie reacties.

Op een drafje van het één naar het ander

Hier ben ik nog eens met een berichtje. Door de drukke bezigheden zou ik soms vergeten mijn blogje aan te vullen. Zoals vorig weekend een druk weekend was.
Vrijdagavond hadden we met het Davidsfonds (waarvan ik in het bestuur zit) een filmvoorstelling. Veel werk vraagt dit niet, maar toch enige organisatie. Het was weer kunst- en vliegwerk om daar op tijd aanwezig te zijn. Het was een mooie, ontspannende film.
Zaterdagvoormiddag moest ik nog wat dringende boodschappen doen zoals de fiets van Brecht binnenbrengen om in orde te zetten, brood en beleg halen, nog wat schoolmateriaal voor Mathias en Brecht en dan ten slotte het cadeau voor Brechts meter.
Zaterdagnamiddag was er dan opnieuw een filmvoorstelling, ditmaal voor de kinderen. Het liep allemaal niet zo vlot, want de DVD-speler liet het afweten halfweg de voorstelling. Gelukkig konden we via een laptop verder afspelen. Na wat zoeken met de kabels, kon de voorstelling doorgaan. Omstreeks 17u was ik terug op de zaak.
Gino had het plan om zaterdag een grote opruimactie door te voeren in de loods. Hij heeft bijna heel de dag opgeruimd. Enkel in de voormiddag moest hij ongeveer 2 uur weg voor een herstelling. Het eerste wat hij aanpakte was de berging. Die moest helemaal leeggehaald worden, om dan rekken in te kunnen plaatsen. Het plaatsen van die rekken ging niet zo vlot als gepland. Tegen de middag stond het geraamte van de rekken er. Gino had nog een paar uur werk om de planken te zagen en er in te leggen. Tegen de tijd dat ik terug was, rond 17u, was de berging volledig in orde, de rekken stonden er en alles stond in de rekken. Gino was al volop bezig met de rest van de loods op te ruimen. Ik heb direkt een handje toegestoken, want ik zag dat er nog veel werk was. Onze loods is 900m², wat niet weinig is om op te ruimen. Heel vol lag het natuurlijk niet, maar er stond hier en daar materiaal die nog geen plaats had gekregen. Beetje bij beetje schoven we verder in het opruimen. Jammer genoeg schoof de tijd ook goed vooruit. Maar we wilden niet stoppen voordat alles opgeruimd was. Zo zijn we bezig gebleven tot 23u30. Brecht had geholpen vanaf 18u en Mathias had, na wat studeren, rond 20u30 ook de handen uit de mouwen gestoken. Ze zijn blijven helpen tot het einde. Daarmee hadden ze toch wel een centje verdiend, vonden we. We waren blij met het resultaat.
Doordat we zaterdagavond zo hadden doorgewerkt, hadden we geen zin om zondagmorgen vroeg op te staan. Toch waren we rond 8u al wakker. Waarom dan nog blijven liggen? We maken opnieuw plannen. Ik zou thuis blijven om het hele huis te kuisen. Gino zou samen met Brecht de loods met water kuisen. Zo gezegd, zo gedaan.
Gelukkig konden we in de namiddag uitrusten. We waren uigenodigd bij de meter van Brecht voor een etentje. Een mooie afsluiter van het weekend.

donderdag 4 maart 2010

Werken en ontspanning

Een verslagje van de week, omdat ik al een kleine week niet meer heb geblogd.

Maandagmorgen en dinsdagmorgen heb ik goed kunnen doorwerken aan de was. In het weekend was alles gewassen. Tegen dinsdagmorgen 8u was alles opgeplooid en gestreken. Ik was blij met mijn prestatie, te bedenken dat alles maandagmorgen nog aan het wasrek beneden en aan de wasdraad op zolder hangde. Woensdagmorgen heb ik dan alles in de kasten gestoken. Nu denk je misschien : en 's avonds? Maandag en dinsdag was ik niet voor 20u30 thuis. Doordat we in de zaak eten, heb ik altijd een hele verhuis mee. 's Morgens het (wel of niet bereidde) eten, de borden, bestek, ... 's Avonds heb ik dan de vaat mee naar huis. Meestal is dat een frigobox en nog een plooibox vol. Dat is toch altijd nog een half uurtje werk om alles in de vaatwas en op zijn plaats te krijgen. Daarna maak ik meestal nog soep. Dan nog een beetje opruimen hier en daar. Zo is de avond vlug gevuld.

Gisterenavond was anders. Ik ging met de dames van KVLV Zevekote naar 'ladies @ the movies'. Een cinema-avond uitsluitend voor dames. We werden eerst verwelkomd met een drankje. Daarna konden we verschillende standjes bezoeken van firma's van : juwelen, schoonheidsproducten, tupperware, een drukkerij, een bloemist, ... Daarna werden we gevraagd in de cinemazaal voor een romantische film. Het was een ontspannende avond, alhoewel het wel wat regelingen vroeg om op tijd (18u30) te vertrekken. Het is blijkbaar een formule die aanslaat, want er waren heel wat dames. Ik heb daar een ex-collega ontmoet. Het was leuk om nog eens te kletsen met haar. Het deed me weer terugdenken aan de tijd dat ik ging werken.

Deze morgen ben ik er weer ingevlogen en heb ik de ingewonnen tijd gebruikt om onze kamer een grondige poetsbeurt te geven, nadat ik de vaatwas had geleegd en opnieuw gevuld. Morgenochtend zou ik graag de kinderkamers aanpakken. Dan is de bovenverdieping al grotendeels gekuist. Dat is dan een werkje minder voor zondagvoormiddag. Maar eerst moet ik morgenochtend de was sorteren, zodat in het weekend de wasmachine weer op volle toeren kan draaien. Om maandag dan weer te kunnen plooien en strijken, ...