woensdag 29 juli 2009

Ons nieuwjaarscadeau

Ieder jaar houden we een nieuwjaarsfeestje met ons personeel en hun gezin. We hebben dan ook de gewoonte om een nieuwjaarscadeau te geven en de werkmannen op hun buurt geven ook aan ons een cadeau. Waarom ik daar nu (halfweg de zomer) over begin? Omdat we gisteren onze caceaubon hebben gebruikt.

Het was niet zomaar een bon voor een etentje of een uitstapje. Neen hoor, het was een bon voor een ballonvaart. De eerste afspraak was op 10 juli, maar het weer was niet gunstig. De volgende afspraak was eergisteren, maar ook toen was het geen 'ballonweer'. Maar gisteren kon het dan toch eindelijk doorgaan.




Het was een hele ervaring. Ik had schrik voor het opstijgen, maar dit is heel vlot verlopen. Eenmaal in de lucht was het gewoon het gevoel van zweven. We zweefden boven het landschap. We vertrokken vanuit Zevekote en vaarden dan richting Zande, Koekelare, Bovekerke om uiteindelijk in Staden te landen. Het is een heel apart gevoel om alles zo klein te zien. Kleine koetjes, auto's, traktors, ... De velden waren precies stukjes stof. Heel eventjes hebben we redelijk laag gevlogen, zodat we iets konden zeggen tegen de mensen onder ons. Heel leuk. We hebben 1,5 uur gevlogen. Het was zo vlug voorbij.




Het was een unieke belevenis. Bedankt mannen!

dinsdag 28 juli 2009

Ons "wagenpark"






Hierbij zien jullie foto's van onze bestelwagens, met de nieuwste vooraan (op de onderste foto). Zo zien jullie ook hoe ik het bordeaux heb proberen over te brengen op de witte bestelwagen. Het grootste werk was het vinden en aanvragen van de juiste foto's. Ik vind het resultaat geslaagd.

Iedereen geslaagd

Door de aankoop van onze nieuwe bestelwagen moesten 3 van onze werkcollega's een rijbewijs C behalen. Vorige week is de laatste geslaagd. Nu mag bijna iedereen met de nieuwe camionette rijden. We zijn blij.

Ondertussen ben ik het werkritme nog niet gewoon. Het was deze morgen weer moeilijk om uit mijn bed te geraken. Alhoewel we vorige week ook op hetzelfde uur opstonden, is het nu precies moeilijker omdat het echt moet. Ik heb deze morgen dus niet veel huishouden meer kunnen doen. Ik had nochtans veel gepland.

Deze avond zal ik het hopelijk ook niet kunnen doen, want er bestaat een grote kans dat we deze avond met de luchtballon zullen varen. Dit is een nieuwjaarscadeau van onze werkmannen. Deze vlucht is al 2x uitgesteld wegens te slecht weer, maar voor vandaag voorspellen ze toch goed weer hé? Het moet mooi weer zijn, maar het mag ook niet veel waaien en de wind moet in de juiste richting zitten. Deze namiddag weet ik als het vanavond kan doorgaan. Spannend.

maandag 27 juli 2009

We zijn er weer ingevlogen




Vandaag is de eerste dag na ons verlof. Vorige week ben ik al enkele uren naar de bureau gekomen, dus is kon ik direkt beginnen. Ik was van idee om eerst de winkel volledig in orde te brengen. De tafel had enkele 'lege' plaatsen door demo-materialen die we in bruikleen mochten hebben voor de opendeurdag. Deze waren nu weg. Ondertussen wilde ik de tafel ook nog afstoffen en zo. Ik wilde dit zo snel mogelijk gedaan hebben, zodat het vlug klaar was voor de klanten. Maar dat was zonder de klanten gerekend. De telefoon en de winkelbel stonden bijna niet stil. Zo zijn we er onmiddellijk weer ingevlogen. Geen tijd om er weer voorzichtjes in te komen, maar ik heb het het liefst op die manier. Ik had er onmiddellijk weer zin in.

Hierbij vind je nog een foto van ons gebouw met het nieuw spandoek. Zo zien jullie waar ik al een paar keer over heb verteld.



woensdag 22 juli 2009

Verlof doet deugd

Jullie hebben al een tijdje niets meer van mij gehoord. Dat komt door ons verlof. We zijn een weekje naar nederland geweest. Ik ga niet graag ver. Ik vind dat een verlof dicht evenveel deugd doet als een ver verlof. Maar dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk. Het enige wat je niet zeker bent, dicht bij België, is het weer. Maar daar hadden we geluk mee. We hadden 4 dagen prachtig weer, en daarna 3 dagen bewolkt, maar warm, weer. Meer mogen we toch niet verlangen hé. Voordat we konden vertrekken, moest er nog heel wat geregeld worden. Onze werkmannen werkten nog verder, dus moest het werk geregeld worden, de materialen besteld worden, de klanten verwittigd worden, enz. Het is gelukkig allemaal vlot verlopen tijdens onze week verlof.
Onze vakantie was prachtig. We hebben een boerderij vakantie gedaan. Net zoals vorig jaar. Dit is ideaal voor onze kinderen. Dit jaar hadden we het echt getroffen. We hadden een huisje op de boerderij die gelegen was aan het meer. De kinderen konden er bootje varen (roeibootje), zwemmen in het meer, in de zandbak of op de go-cart. Halfweg de week hadden de eigenaars een trampoline gekocht. Dat vonden ze natuurlijk ook leuk. De laatste dag zijn we doorgetrokken naar het eerste waddeneiland. Alhoewel het geen prachtig weer was, was het toch een rustgevende plaats.
Nu zijn we al enkele dagen thuis, en heb ik van de gelegenheid gebruik genomen om thuis ook nog één en ander in orde te brengen. Zo heb ik mij deze morgen bezig gehouden met onze wasplaats eens een grondige schoonmaakbuurt te geven, de garage eens flink op te ruimen, naar het containerpark te gaan en achter nieuwe broeken voor Mathias. Morgen zou ik graag verder doen met de garage, daarna de bureau of de zolder opruimen en naar de bank te gaan. Dit zijn allemaal werkjes waar ik anders geen tijd voor heb. Vanaf volgende week is ons verlof voorbij, dus ik moet er van profiteren.

Oh ja, ik heb beloofd aan mijn nichtje, die beweert mijn grootste fan van deze blog te zijn, de groeten te doen via mijn blog. Bij deze : de groetjes aan L.

dinsdag 7 juli 2009

Verslagje van het opendeurweekend

Het opendeurweekend is voorbij. We zijn moe, maar blij dat alles goed is verlopen. Een verslagje :

Donderdag

Donderdag was het alle hens aan dek. Al onze werkmannen waren in de loods bezig. Er waren 2 man bezig met de toonzaal. Twee andere waren rekken aan het verzetten om plaats te maken voor demo-materiaal. Een jobstudent hielp ook om nog de laatste materialen te sorteren en in de rekken te steken. Ikzelf kreeg hulp in de namiddag om de toonzaal aantrekkelijk te maken. Het was volop bedrijvigheid bij ons, waar er anders een redelijke rust heerst, als alle werkmannen op de baan zijn.
Natuurlijk liep er ook één en ander verkeerd. Het meubel dat in de toonzaal moest komen was de woensdag geleverd. Toen ze het aan het installeren waren, zagen ze dat het kolomkastje niet juist was. Er zat een kleurverschil op. We hebben onmiddellijk de vertegenwoordiger opgebeld. Deze zou dit zo snel mogelijk oplossen, maar daarmee hadden we geen kolomkast om er naast te hangen. Dit maakte dat we deze wand van de toonzaal anders moesten indelen. Gelukkig hadden we vlug een oplossing.
In de voormiddag werd er demo-materiaal opgehaald door één van onze mannen met de nieuwe bestelwagen. Deze was nog niet terug toen ze er al waren om deze nieuwe bestelwagen te bekleven. Zo hadden Gino en ik regelmatig een probleempje op te lossen.
Het was een drukte van jewelste. Het was laat toen we gedaan hadden, maar het was ondertussen ook allemaal geschuurd.

Vrijdag

Vrijdag moest nog vanalles worden klaargezet en bijgehaald, zoals drank, frigo's, tafels, bloemstukken, frietbakjes, ... De meeste medewerkers konden gaan installeren. We zijn nog heel de dag bezig geweest met een paar om alles klaar te zetten. Er moesten ook nog heel wat prijzen opgezocht worden. Dit was ook een enorm werk. Er moesten nog briefjes gemaakt worden met uitleg. Zo waren er vele kleine werkjes die de dag vulden. Het was weer laat toen we thuis waren. Maar we waren er klaar voor.

Zaterdag en zondag

Ik was vroeg wakker en op slag klaarwakker, want ik had bedacht dat ik nog prijzen was vergeten op te zoeken van de meubeltjes en van materialen die in de etalage stonden. Ik moest ook nog één en ander bijzetten op de grote tafel. Rond 8u brachten ze het frietkraam. Dit was blijkbaar zonder frituurolie, dus daar moesten we nog snel achter zoeken. Gelukkig konden we dit ophalen bij Specerijen Vandaele in Eernegem. Het springkasteel werd ook opgezet. Rond 10u kwamen de eerste bezoekers. Zaterdag was het niet overdreven druk, maar waren Gino en ik constant bezig met de bezoekers. Zondag was het heel wat drukker. Hoeveel mensen er precies geweest zijn kunnen we niet zeggen. Spijtig eigenlijk. Tegen 21u waren de laatste klanten vertrokken. We hebben dan samen nog iets gegeten met alle helpers van dit weekend. Om middernacht was iedereen vertrokken. Gino en ik hebben nog een uurtje opgeruimd, zodat er maandagmorgen opnieuw kon gestart worden met de gewone dagtaak. We waren heel moe, maar tevreden van het weekend. Zo'n opendeur is leuk, je ziet heel veel bekende mensen en kan eens iets uitleggen aan de hand van demo-materiaal.

Maandag

Maandagmorgen kreeg ik bijna mijn ogen niet open. Ook Gino was doodop. Maar het was weer een gewone werkdag. Alle werkmannen gingen op de baan, behalve 1. Deze mocht samen met de jobstudent weer alles op de normale plaats zetten. Gino en ik hebben ons beziggehouden met het opruimen en afbreken van de bar. Tegen de middag kon je niets meer merken van het voorbije weekend. We zijn die avond dan ook vroeg gaan slapen.