donderdag 15 september 2011

Verslagje over Agromarkt Gistel

Hier ben ik dan met een verslagje over de agromarkt.

Vrijdag om 14u30 kwam de persoon van de tent. We hadden zoals iedere keer een tent gehuurd. Ditmaal was het een andere firma, dus een andere tent. Gino was er aanwezig samen met Gino Demaegdt die samen met ons de stand deelt. Er was ook 1 van onze werkmakkers aanwezig. Mannen genoeg dus om de tent op te zetten. Ook de bar werd reeds op zijn plaats gezet. Toen viel het de mannen op dat de goot van de straat smerig was. Ook zorgde dit voor een oneffendheid op de stand. Dit kon opgevuld worden met planken. Wij hadden nog tapijttegels liggen, zodat de planken niet glad zouden zijn bij regen. Maar dit zouden ze dan maar op zaterdagmorgen doen.

Ikzelf moest naar een vergadering van het davidsfonds om 18u. Ik kon maar net op tijd vertrekken en had dus geen tijd meer om de stand te gaan bekijken. Op vrijdagavond start de agromarkt altijd met een BBQ. Om 19u30 had Gino afgesproken, samen met enkele van onze werknemers. Ik ben gevolgd om 20u. Het was een grote BBQ met meer dan 800 eters. We hebben het niet te laat gemaakt, want op zaterdagmorgen moest de stand nog 'aangekleed' worden. Gino vertrok zaterdagmorgen als eerste, samen met de kinderen. Ik had nog wat werk aan het wasgoed. De kinderen hadden afgesproken met hun neef Nico om de miniatuurstand op te zetten. Van 8u tot 9u heb ik nog geholpen met het opzetten van de stand, bistrotafels zetten, drank in de frigo, versnapringen op de tafels, folders uitleggen, ... En ziehier het resultaat :




Zaterdagavond hadden we de pech dat we een serieuze regenbui op ons hoofd kregen terwijl de tent aan het afsluiten waren. Daarvoor moet er 1 persoon buiten en 1 persoon binnen staan. Gelukkig was het vlug dicht. Alle materiaal werd mooi opgeborgen in de bestelwagens, zo konden we rond 8u de stand verlaten. Gino moest nog een laatste hand leggen aan een offerte die beloofd was tegen zaterdagavond. Gelukkig was dat vlug in orde
Op zondagmorgen was Gino al om 8u op de stand om alles terug op zijn plaats te zetten. Ik ging ondertussen naar de zaak om de offerte van zaterdagavond nogmaals te controleren en door te sturen naar de (mogelijke) klant. Daarna ging ik ook richting Agromarkt. Net zoals zaterdag was ook zondag vooral in de namiddag druk. Het is leuk om de klanten die langskomen eventjes te kunnen verwennen met een drankje.
Zondagavond, vanaf ongeveer 18u30, werd er stilletjesaan al wat afgebroken van de stand. We hadden enkele 'vrijwilligers' gevraagd bij onze werknemers om te helpen. Zo hadden we 3 extra helpers. Een vierde man wilde ook helpen, maar met 3 konden we het redden. Het was weeral puzzelen om alles in de bestelwagens te steken. Ongelooflijk wat een mens allemaal meesleurt voor zo'n relatief kleine stand. We hadden 4 bestelwagens nodig om alles mee te krijgen naar huis. Om 20u was de 'tentenman' er opnieuw om de tent af te breken. Dat was het laatste. Iedereen ging vermoeid, maar met een goed gevoel, naar huis. 2 bestelwagens werden nog zondagavond gelost. Maandag is Gino nog een halve dag bezig geweest om alles op zijn plaats te krijgen.


Het is telkens een heel werk, maar toch zijn we iedere keer blij dat we dit hebben gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten