vrijdag 31 december 2010

31 december 2010

Het is de laatste dag van dit jaar. Ik schrijf op het laatste blad van mijn agenda nog enkele depanages op. Een nieuw agenda ligt al klaar, want ook in het nieuwe jaar staan we weer klaar om iedereen zo veel mogelijk van dienst te zijn. Ik wil graag iedereen een prettig eindejaar en een gelukkig nieuwjaar wensen en tot in 2011!!

dinsdag 28 december 2010

Kerstmis

Ons kerstfeest was geslaagd. Ik heb alles op tijd klaargekregen. Kerstavond had Gino jammer genoeg wel een depannage. Een klant had zijn tank laten vullen terwijl de CV-ketel nog aan het draaien was. Zo was er vuiligheid meegkomen in de zuigleiding en zaten alle filters verstopt. Gino was rond 20u30 thuis. Ik was nog bezig met kokerellen. De rest kon 's anderendaags wel. We zijn dan met de kinderen gestart met het aperitief en ondertussen cadeau'tjes uitdelen. Gezellig met ons 4. Daarna had ik kaasfondue voorzien. Ik ben om middernacht nog samen met de kinderen naar de middernachtmis geweest. Gino was te moe om mee te gaan. Achteraf is gebleken waarom hij zo moe was.

Op kerstdag ben ik om 7u opgestaan. Ik moest toch wel nog wat voorbereiden tegen de middag. Gino was ook al wakker, dus konden we er samen nog eventjes invliegen om alles klaar te krijgen. Tegen 11u30 was volgend menu klaar :
gegratineerde zalm met linguini in een zalfje van groene pesto, vergezeld van een roomsausje
Rosbief met rodewijnsaus met kroketjes en als groenten : wortel, gebakken schorseneren en een halve gegratineerde tomaat
Dessert : speculoosbordje met tiramisu, speculoosijs, creme brulée met speculoos en metserstaart met speculoos.
Alles was goed verlopen. Alleen voor het aperitief was er eventjes paniek, maar het probleem was snel opgelost.

2de kerstdag hebben we nog het laatste opgeruimd van het kerstfeest. Tegen de middag waren we klaar. We hebben onszelf dan een halve dag verlof gegund. We zijn samen met vrienden naar de kerstmarkt in Brugge gegaan. De kinderen hebben geschaatst terwijl wij een lekkere koffie hebben gedronken. Tegen de avond begon Gino zich niet lekker te voelen. Hij had koud en overal pijn. Rond 17u30 zijn we huiswaarts gereden. Daar heeft Gino een bad genomen, maar dat heeft niet geholpen. Hij begon koorts te krijgen. Ik ging samen met de kinderen naar Vlaanderen Zingt Kerst, waar we met ons koor gevraagd werden om mee te zingen. Gino bleef thuis om vroeg naar zijn bed te gaan. Na het zingen was er nog een gelegenheid om iets te drinken. Tegen 23u zei Brecht dat hij zich niet lekker voelde. Kort daarna moest hij overgeven. Ik ben dan maar vlug naar huis gekomen. Brecht heeft heel de nacht last gehad van overgeven en diarree. Gisteren heeft Brecht nog heel de dag geslapen. Het beetje soep van 's middags deed hem zeker geen goed! Ondertussen zat Gino met koorts aan zijn bureau. Hij had vooral last van zijn keel, hoesten en een lopende neus. In de namiddag begon ook ik koorts te krijgen door keelpijn. En om het compleet te maken voelde ook Mathias zich niet lekker. Tegen de avond begon ook hij over te geven. We zaten precies in een ziekenhuis. Het hele gezin ziek! We probeerden dan maar vroeg naar huis te gaan van de zaak om vroeg in ons bed te kruipen. Gino en ik voelden ons deze morgen nog niet lekker. De koorts blijft voorlopig nog en de keelpijn wordt erger. Mathias en Brecht hebben lekker lang geslapen en zijn redelijk fit opgestaan. Ik hoop dat we ons tegen oudejaar wat beter voelen. Mijn plan is alvast om ook deze avond vroeg in ons bed te kruipen!

woensdag 22 december 2010

Voorbereiding voor Kerstdag

Op kerstdag heb ik de hele familie op bezoek. In totaal zijn we met 28 mensen. Omdat koken één van mijn favoriete bezigheden is, maak ik graag alles zelf klaar. Dat vraagt natuurlijk wat voorbereiding. Ik heb al mijn boodschappen besteld bij de Colruyt. Deze mag ik vanavond ophalen. Het vlees heb ik al in de diepvries zitten. Het voorgerecht zit ook al (rauw) in de diepvries. Ik zal alles voorbereiden op 24 december. De truc om zoveel mensen eten te geven is vooral : hou het simpel. Wat er precies zal gegeten worden, zal ik hier niet verklappen, want ik weet dat de familie meeleest;


De tafel staat ook al klaar in de living. Daar hebben de kinderen flink aan meegeholpen, want het is niet simpel om zoveel mensen een plaats te geven. De tafel moet wel nog gedekt worden. Dat is één van de werkjes voor de kinderen. Zij blijven morgen een paar uur thuis om zo'n werkjes te doen. De tafellakens hebben we er deze morgen op gelegd. Brecht zou graag de servietten strijken, dat zal ik hem vanavond laten doen, onder toezicht. Zo zie je dat de voorbereiding een familie-werk is. En Gino? Die doet het meest op 25 december zelf. Hij is de chef van de keuken die dag.


Deze voormiddag hebben de kinderen nog genoten van de laatste sneeuw. Ze hebben er een sneeuwman mee gemaakt.


Voor Mathias was het zijn eerste vakantiedag. Zoals gewoonlijk laat ik hem dan gerust. Deze namiddag is hij naar de cinema met vrienden. Brecht is vandaag chef-kok. Ik heb de kinderen verwittigd dat ik geen tijd had om eten klaar te maken. Deze morgen heb ik verder gewerkt aan de voorbereidingen voor kerstdag en er is nog heel wat werk op de buro die deze week moet gedaan worden. De kinderen stelden zelf voor om bloemkoolschotel te maken. ik heb hier natuurlijk geen last van. Ik moet zeggen dat de kinderen al flink kunnen koken!

zaterdag 18 december 2010

Examens en kerstsfeer


De kerstsfeer blijft in het land met deze sneeuwlaag. Voor de kinderen is het niet zo leuk. Ze zijn volop aan het studeren. Ditmaal vragen ze weinig hulp. Mathias leert nu echt zelfstandig. Ook Brecht leert liever alleen. Mathias komt iedere schooldag na de middag naar huis om te studeren. Brecht heeft in de voormiddag en in de namiddag, telkens voor ieder examen 1 of 2 uren studie. Hij mag om 15u de school verlaten. De bus is er pas om 16u15. Dat maakt dat hij ongeveer om 17u aankomt bij de bushalte. Met het koude en gladde weer heb ik hem iedere morgen naar de bushalte gebracht met de auto. Om 17u haal ik hem dan op. Voor die 10 minuutjes houdt Mathias de winkel wel open. Donderdagmiddag was Mathias zijn bus in Brugge voorbijgereden. Gewoon niet gestopt, omdat hij al vol zat. Hij had met een paar vrienden de bus tot in Jabbeke genomen. Daar konden ze niets anders dan een uur wachten. Ik vond dat zonde van de tijd, want vrijdag had hij 2 zware examens. Gelukkig kon Gino een klein uurtje op de zaak blijven, zodat ik Mathias kon ophalen. Ik ben met een auto vol pubers teruggekeerd, vrienden van Mathias die vriendelijk vroegen als ze ook mee mochten. Waarom niet! Vrijdag was weer hetzelfde. De bus was weeral doorgereden. Deze keer was het niet mogelijk voor mij om de winkel te verlaten. Ze hadden weer met het groepje vrienden de bus tot in Jabbeke genomen. Om niet koud te krijgen zijn ze beginnen stappen, tot bijna in Westkerke. Daar hebben ze de bus genomen richting Gistel. De wandeling had Mathias blijkbaar deugd gedaan, ze hadden zich geamuseerd.


Vorige zaterdag hebben we de kerstsfeer in de winkel gebracht. Ik had nieuwe lichtjes gekocht om buiten boven ons groot venster te hangen. Deze zijn ditmaal in 'coolwhite', een heel mooi kleur vind ik. Ook had ik nog 3 zwarte platte kerstboompjes met lichtjes mee. Ik had eerst geen inspiratie hoe ik de winkel wou versieren. Stilletjes aan is het toch gekomen. Ik ben blij met het resultaat. Deze keer zijn er heel veel lichtjes in de etalage.


Ook in de winkel hebben we versiering gehangen en gelegd : grote kerstballen aan onze verlichting en op de grote tafel ligt hier en daar nepsneeuw met andere kerstversiering. Zo is heel de winkel ook in kerst.


Jammer dat dit slechts voor een maand is. Het is nu zo gezellig in de toonzaal!

dinsdag 7 december 2010

Een druk weekend

Meestal als ik over een druk weekend blog, gaat het vooral over weggaan. Ditmaal was het op een ander manier druk. De grote vrieskou zorgde voor heel wat problemen. Het begon donderdag. Ieder telefoon die ik niet mag vergeten, schrijf ik in mijn agenda. Normaal schrijf ik per dag 1 blad in mijn agenda vol. Donderdag had ik meer dan 1,5 bladzijden volgeschreven. het ging over : een hekken dat vast zat, een CV-ketel die niet meer ging, mensen zonder warm water, een kortsluiting, een volledig appartementsgebouw zonder verwarming. Het ging dan vooral nog over installatie die niet door ons werden geplaatst. Gino had donderdag niet alle herstellingen kunnen doen, dus zijn er doorgeschoven naar vrijdag. Het is dan wat uitzoeken welke herstellingen het dringendste zijn en welke eventueel een dagje kunnen wachten. Mensen zonder verwarming laten we zeker nooit in de kou zitten. De ellende bleef verder duren op vrijdag, toen het in onze streek tot -14°C had gevroren. Er waren waterleidingen bevroren, een kraan kapotgevroren, verschillende lekken, ... Zaterdag was het niet veel beter. De telefoon stond niet stil! Toen zondagnacht de dooi begon, was er weer ellende. Pas als het dooit, zijn bepaalde lekken in waterleiding zichtbaar. Dus ook zondagvoormiddag was Gino volop aan het werk. Gelukkig hadden we geen afspraken voor het weekend, want er was zeker niets van in huis gekomen. Gino had graag nog eens zijn moeder bezocht op vrijdagavond, maar dat was niet mogelijk natuurlijk. We zijn dan maar zondagnamiddag geweest. Sneeuw en vorst brengen mooie landschappen met zich mee, maar ook heel wat ellende!