donderdag 31 december 2009

Weg met het rommelhoekje

Tijdens het maken van de plannen voor onze nieuwbouwloods, enkele jaren geleden, werd een vergaderzaal getekend naast de bureau. We hebben deze enkele keren gebruikt, maar het was er niet gezellig. Het had ook een heel slechte accoustiek, zodat het ook voor de andere mensen niet leuk was. Het gevolg was dat het niet meer gebruikt werd als vergaderzaal. Al vlug werden daar spullen in gezet, waar we anders geen weg mee wisten. Het werd dus eigenlijk een rommelkotje. Deze zomer hebben we beslist om de muur tussen de bureau en de vergaderzaal weg te breken. Zo gezegd zo gedaan. Maar tot nu toe hadden we er niet veel meer mee gedaan. Deze week hebben we het eens grondig aangepakt. De 3 kasten die ik nog te koop heb staan, hebben we er uit gehaald. In onze bureau in Zande hadden we nog een grote kast staan die er perfect dienst kon doen. Deze hebben we leeggemaakt en verhuisd naar onze loods. Eenmaal de kast op zijn plaats stond moest alle rommel nog weg. Eigenlijk was het geen rommel. Het waren vooral catalogussen (oude en nieuwe) die in dozen stonden. Deze hebben we allemaal een plaats gegeven in de kast. Daarna werd er nog een tafel gezet met 4 stoelen, zodat het eindelijk weer dienst kan doen als vergaderruimte. Gelukkig heb ik voor dit (toch grote) werk wat hulp gekregen. De kinderen hebben er flink aan meegeholpen. Nu is het een prachtig zicht vanaf mijn bureau. In plaats van een rommelhoekje, een mooi afgewerkte vergaderruimte. En we vinden de catalogussen direct terug! Een mooie afsluiter van het jaar!

woensdag 23 december 2009

Een bruisend nieuw jaar

Een gelukkig en bruisend 2010 !!

Dat is wat ik de lezers van mijn blog wil toewensen. Het is een beetje vreemd voor mij dat ik niet weet aan wie of zelfs aan hoeveel mensen ik dit toewens. Maar toch is het een welgemeende wens. Als je deze blog leest, wil het waarschijnlijk zeggen dat we elkaar op één of andere manier toch kennen. Ik wens dan ook iedereen het allerbeste toe voor het komende jaar.

Ik heb al een tijdje niets meer van mij laten horen, maar dat komt door de eindejaarsdrukte.
Woensdagavond hadden we een eindejaars-personeelsdrink. Dit is een traditie die behouden blijft. Er wordt dan rustig gepraat en wat gedronken, terwijl ik mij bezig hou met het maken van heel veel hapjes. Het was zoals altijd gezellig om eens met de collega's samen te zitten. Er wordt dan veel gelachen.

Donderdag ben ik een hele dag niet op mijn bureau geweest, wegens de voorbereidingen van kerstdag. In de voormiddag heb ik mij bezig gehouden met het klaarmaken van het feestmaal. In de namiddag heb ik nog wat boodschappen gedaan. Na 18u is Gino naar huis gekomen om mee te helpen met het eten klaarmaken voor kerstdag.

Kerstavond vieren we met ons gezin. Samen gezellig aperitieven, terwijl we de kadootjes uitdelen aan elkaar. Daarna eten we dit jaar wok. Ieder op zijn beurt een gerecht klaarmaken in de wok. De kinderen vonden dit ook leuk. Om 23u30 vertrokken we naar de kerk voor de middernachtmis. Daar zong ik mee met het koor, waardoor we wat vroeger moesten aanwezig zijn. Brecht speelde mee met het kerstspel tijdens de mis, dus hij moest ook op tijd zijn. Gino en Mathias zijn dan ook maar meegekomen met ons. Na de middernachtmis wordt er een jenevertje gedronken met de kerkgangers.

Kerstdag is het een drukte bij ons. De hele familie is uitgenodigd voor het kerstmaal bij ons. Vorige week hebben we het aantal personen geteld, we waren verbaasd toen we aan een getal van 28 kwamen. Dat is de reden waarom we op kerstavond een klaargemaakte schotel eten. Op 24 december ben ik bijna een hele dag bezig met de voorbereidingen voor kerstdag.

2de kerstdag organiseerden we met het Davidsfonds (waarvan ik ook in het bestuur zit) Vlaanderen zingt kerst. Er werden 21 liedjes samen gezongen. Allemaal vlaamse kerstliedjes. Iedereen heeft zich geamuseerd. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Gisteren zondag waren we uitgenodigd bij mijn moeder voor het eten van een stuk taart.

Zo zie je hoe druk het eindejaar kan zijn. Tussenin hebben we zo veel mogelijk op de bureau gewerkt. Ook Gino helpt met facturen maken, want mijn map 'te maken facturen' puilt bijna uit.

Dus zal ik maar vlug verder doen, zodat ik het jaar goed kan afsluiten.

dinsdag 15 december 2009

Vorst

De vorst is plots in het land gekomen en deed ons er aan herinneren dat het wel degelijk winter is. De kerstsfeer is zo helemaal compleet. Het is toch prachtig om je huis in een winters landschap te zien staan.
Toch hebben wij liever geen vorst. Telkens weer zijn er mensen die hierdoor problemen hebben. Zonder verwarming vallen in de vrieskou is geen pretje voor onze klanten. Daar gaan we natuurlijk zo snel mogelijk naartoe. Deze morgen kreeg ik de eerste telefoontjes van een bevroren waterleiding. Er zullen er waarschijnlijk nog volgen.

Toch zijn heel wat problemen te voorkomen. Het stilvallen van de verwarmingsketel kan in veel gevallen voorkomen worden door een jaarlijks onderhoud. Waterleiding die bloot ligt wordt het best afgedekt bij vriesweer. Er bestaat speciale isolatie voor buizen.
Dit kan eventueel gecombineerd worden met een verwarmingslint. Dit is een lint die de buizen opwarmt. Zo houd je je buizen warm en bevriezen ze niet.

vrijdag 11 december 2009

De telefoon ...

Telkens de telefoon rinkelt heb ik weer schrik om op te nemen. Neen, ik ben niet plots verlegen geworden of zo. Maar ik krijg deze week heel wat telefoonoproepen van mensen die vragen om een bepaald werk nog te doen voor het einde van het jaar. Het is telkens weer frustrerend, voor mij en voor onze klanten dat ik moet melden dat het waarschijnlijk niet meer zal gaan. Soms krijg ik zelfs reacties die nogal zwaar aankomen. Natuurlijk, dringende herstellingen worden zeker opgelost. Mensen die zonder verwarming zitten, die geen electriciteit hebben, die een waterlek hebben, geen warm water, zelfs een slechte douchekraan, dat zijn werkjes die we zo snel mogelijk oplossen, zodat de mensen hun comfort niet verliezen. Het zijn vooral de werken die meer als een werkdag in beslag nemen die moeilijk nog te plannen zijn. Het jaar heeft ten slotte maar 3 weken meer te gaan. Daar komt nog eens bij dat onze werkmannen hun laatste dagen verlof opnemen tijdens deze weken. Ik heb afgesproken met Gino om deze namiddag de puzzel van dringend werk in combinatie van de verlofdagen en aantal werkdagen op te lossen (als er al niet weer een dringend werk op de proppen komt). Het wordt een moeilijke puzzel ...

Ik weet dat sommige klanten meelezen met mijn blog, wat ik heel leuk vind trouwens. Ik hoop dat ik niemand tegen de borst stoot. Ik wou gewoon eventjes de situatie schetsen.

maandag 7 december 2009

Kerstmis is in het land

Het is alsof iedereen flink gewacht heeft op het sinterklaasweekend om de kerstspullen uit te halen. Pas dit weekend zie je overal kerstversiering. Vorige week kon je wel hier en daar een kerstboom in een woning zien staan, maar dat was eerder een enkeling. Nu is het volop kerstsfeer. Ook bij ons is het volop kerst. Ook ik heb de winkel in kerst versierd. Dit jaar heb ik het heel sober gehouden : 4 verlichte sterren in de etalage en grote kerstballen aan onze grote verlichtingsstructuur in het midden van de winkel. Buiten hebben we ons reclamebord met lichtjes versierd, en ook de 2 laurierboompjes die aan onze voordeur staan hebben lichtjes gekregen. Mijn kerstboom staat er jammer genoeg niet. De gepaste pot is nog niet op de zaak geraakt. Een dezer dagen zal dit zeker gebeuren. Nog een grote sneeuwman boven mijn toonbank en een beetje versiering op de grote tafel in de toonzaal en dan ben ik klaar.

Gisteren waren we van plan om een hele dag op de bureau te werken. Zoals ik op mijn vorige blog al vermeldde is het ook in de administratie druk op het einde van het jaar. Een dringende herstelling heeft de plannen enigszins verandert. Gino is rond 9u vertrokken, terwijl ik thuis wat huishouden heb aangepakt. Tegen de middag was hij thuis. Na het eten zijn we samen naar de bureau getrokken. Daar hebben we onder andere de 1000ste factuur voor dit jaar gemaakt (historisch moment, want we hebben nog nooit 1000 facturen in een jaar gemaakt). Rond 19u zijn we naar huis geweest en hebben we samen nog de kerstboom in huis gezet. Zo is het ook thuis al een beetje kerstmis.

dinsdag 1 december 2009

1 december

De laatste maand van het jaar is ingezet. Dit is traditie-getrouw een drukke maand. Heel wat CV ketels laten het afwweten, door de eerste koude die in het land komt. Facturen moeten dringend gemaakt worden, zodat de klanten recht hebben op de premies. De laatste verlofdagen worden opgenomen, zo wordt er al minder gewerkt. Tijdens de laatste week van het jaar is het zelfs moeilijk om nog aan materiaal te geraken. Ik ben telkens blij als het 1 januari is. Dan is het altijd weer een nieuwe start.

Alhoewel ik geniet van de feestdagen. Eerst sinterklaas, dan kerstavond, kerstmis en nieuwjaar. Het is toch telkens een leuke sfeer die in het land hangt. Vorig weekend heb ik de winkel al voor een stuk in kerstsfeer gestoken. Morgen wordt mijn kerstboom geleverd, dus tegen het weekend is ook bij ons de kerstsfeer op te snuiven. Ik hoop dat ik tegen dan mijn foto-toestel terug heb gevonden, dan kan ik wat foto's laten zien.