donderdag 18 augustus 2011

Oogst-kriebels

Dat het oogst is zien we wel aan het aantal tractors, karren en pickdorsers die hier passeren. We leven er ook in mee, omdat we allebei uit een landbouwersgezin komen. Ook (en vooral) onze kinderen leven er volop in mee, omdat dan veel tractors te zien zijn.

Soms wordt Gino gevraagd door zijn broer om met de pickdorser te rijden. Dat was ook vorige week het geval. Maar op de valreep kreeg Gino opnieuw telefoon van zijn broer dat het graan niet droog genoeg was. Brecht was teleurgesteld, hij was graag meegeweest. Dinsdagavond kwamen we te weten dat nonkel F. opnieuw aan het pickdorsen was. Brecht belde om te weten als hij mocht langskomen. Dat was geen probleem, maar ik wilde dat hij eerst zijn avondmaal opat. Maar ook deze keer was hij te laat, het graan was, door het wegvallen van de zon, niet meer droog.

Gisteren was dan eindelijk "derde keer, goede keer". Nonkel F. belde dat hij zou pickdorsen. Onze jongens stonden vlug klaar om te vertrekken. Ik bracht ze naar het veld. Ze konden nog eventjes mee met de pickdorser. Daarna brachten ze samen met hun nonkel het graan weg. Ik ging naar huis om nog wat aan de was te werken. Rond 21u45 belde een graanhandelaar dat hij problemen had met zijn electriciteit. Ongeveer op hetzelfde moment belde Mathias om hen op te halen. Brecht wilde dolgraag mee naar de graanhandelaar. Ik zette hem af bij Gino. Mathias was moe en wilde meekomen naar huis. Rond 22u45 reed Gino op de oprit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten