donderdag 11 augustus 2011

Hier ben ik weer!

Ja, jullie hebben me een tijdje moeten missen hé. Zoals jullie misschien al konden raden waren we in verlof. 2 weken zijn we er uit geweest. Wat heeft dat deugd gedaan!

Het is altijd wel een hele regeling van voordien. Merendeel van onze werkmannen bleef doorwerken. Dat wil zeggen dat we de planning goed moeten opmaken. Ook het materiaal lag voor een groot stuk al klaar. Eén persoon neemt tijdens die weken de verantwoordelijkheid. Hij is dan ook van 'telefoondienst'. Op ons antwoordapparaat staat zijn nummer, zodat de mensen met een dringende herstelling worden geholpen. We werken al enkele jaren op die manier, en dat werkt goed. We kunnen telkens met een gerust hart in verlof gaan!

De eerste week zijn we naar de ardennen vertrokken. Het weer was niet denderend, maar dat heeft onze pret niet kunnen bederven. We hebben heel wat bezocht en ondernomen : maïsdoolhof, grotten van han, wandelen, fietsen, railbike, kasteelbezoek, ... . De kinderen hebben er ook van genoten. De tweede week verlof was vooral om thuis nog vanalles in orde te krijgen. Er moesten heel wat karweitjes gedaan worden, waar we tijdens het jaar geen tijd voor hebben. Omdat het weer beter was, hebben we toch kunnen genieten van het 'thuis zijn'. We hebben veel maaltijden buiten kunnen eten. Dat geeft echt vakantiegevoel. Eén dag hebben we er ook tussenuit getrokken om te fietsen. We zijn rond 11u vertrokken met picnick mee. We hadden thuis zelf onze broodjes gemaakt om mee te nemen. Rond de middag hadden we een bankje gevonden om te eten. Daarna hebben we verder gefietst. Op 10km van het eindpunt had Brecht een platte band. Dat maakte het wat spannend, maar met wat regeling zijn we toch thuisgeraakt. Ook hebben we vaak in de vooravond wat gedaan met de kinderen zoals naar de cinema gaan of naar het Q-beachhouse in Oostende. Zo hebben we werken en plezier met elkaar gecombineerd. De kinderen vonden het niet zo leuk dat we ook nu en dan eens op de zaak waren. Maar dat vonden wij niet zo erg. Gino was meestal 's morgens op post, om ze nog eventueel uitleg te geven. Daarna kwam hij soms naar huis, soms ging hij mee naar een werf, ... Maar in de loop van de voormiddag kwam hij al thuis, soms nog voor de kinderen wakker waren.

Sinds maandag zijn we terug begonnen met werken. Het is vreemd hoe snel het weer went om te werken. We kunnen er weer voor een tijdje tegenaan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten