zaterdag 30 oktober 2010

Controle

Niemand heeft het graag : belastingscontrole. Wij hebben al bijna ieder jaar controle gehad. Dit keer was het nogal een zware controle. De boekhouder had ons woensdagavond heel wat voorbereidingswerk gegeven. Dit moest allemaal klaarliggen tegen vrijdagmorgen. Donderdagavond zaten we tot 1u 's nachts alles klaar te leggen. De boekhouder moest alles meenemen naar het belastingskantoor. Het was een spannende dag. Enkele malen kreeg ik een telefoontje van onze boekhouder met vragen over het kasboek, de stocklijst, details van facturen, ... De controle heeft een volledige dag geduurd. Gelukkig konden alle vragen en opmerkingen correct beantwoord of weerlegd worden. Dankzij ons voorbereidingswerk en dat van de boekhouder en zijn bediende kon ook alles perfect aangetoond worden. Ik was blij toen hij gisterenavond met goed nieuws kwam. Daar zijn we gelukkig weer van af. Ik hoop toch stilletjes dat we nu voor enkele jaren gerust zijn.

zaterdag 23 oktober 2010

Gino's hobby

Nu denken er velen waarschijnlijk : heeft Gino een hobby? Ja, maar het is eentje die hij niet veel kan uitoefenen. Gino volgt de kooklessen voor mannen bij de Landelijke Gilde van Zande. Hij zegt vaak lachend : het is mijn enigste hobby. Dit is in totaal slechts 3 lessen en daarna een finale. De finale houdt in dat de dames uitgenodigd worden en dat de heren koken. Vrijdag was het de finale. Dit is 1x per jaar dat hij de zaak vroeger verlaat voor het 'plezier'. Gino houdt heel erg van koken, maar heeft daar anders heel weinig tijd voor. Ik gun het hem van harte! We waren uitgenodigd tegen 20u. Om 18u30 heb ik de zaak gesloten, want ik moest ook Mathias nog brengen naar Leffinge. Hij ging bowlen met het KLJ. Maar eerst moesten Mathias en Brecht nog eten en moest ik mij nog klaar maken. Mathias was op tijd, ik was zelfs iets te vroeg. We werden onthaald met een cava met zelfgemaakte hapjes. Daarna kregen we gerookte eendeborst met peer, gevolgd door een schorsenerensoepje. Het hoofdgerecht was fazant met opgevulde champignon en gevulde aardappel, allemaal heel lekker. Er werd afgesloten met een dessertbord gevolgd door koffie met versnaperingen. De mannen hadden hun best gedaan, want het was allemaal heel lekker!

Voorlopig is het kabeltje van mijn fototoestel zoek, maar binnenkort mag je wel foto's van deze avond verwachten.

Zondag is rustdag, ook bij ons, maar dat wil niet zeggen dat we stil zitten. Gisteren hebben we wat langer geslapen, want niet alleen vrijdagavond maar ook zaterdagavond was laat. Na het ontbijt ben ik groenten en fruit gaan halen. Gino en Brecht hebben ondertussen de was uitgehangen en nog een stuk van het huis gedweild. Daarna zijn we richting kliniek gereden om Gino's moeder een bezoek te brengen. Tegen 12u30 zijn we daar vertrokken. Het eten was gelukkig al wat voorbereid door Gino. Tegen 13u waren we aan het eten. Na de maaltijd zijn we richting Zevekote gereden. Na wat opzoekingen op de computer was het toch al ruim 15u30. We hadden de keuze : de loods opruimen of nog een rekening aanpakken. We zijn voor het eerste gegaan. Hier en daar waren rommelhoekjes ontstaan. We zijn er met z'n vieren ingevlogen. Na het opruimen hebben we nog eens de vloer met water gekuist. Het resultaat mag er wel zijn! Het is nog niet perfect, maar het is toch leuk om te zien. De kinderen zijn iets vroeger naar huis vertrokken, want ik had beloofd dat ze cake mochten bakken. Een lekker dessert als beloning!

vrijdag 15 oktober 2010

Wat gaat de tijd toch snel. Ik heb bijna geen tijd om te internetten of laat staan te bloggen. Toch is er heel wat te vertellen.


Laten we beginnen met vorige week zaterdag. Zaterdagnamiddag heb ik mij beziggehouden met de toonzaal/winkel. Ik heb alles van de grote tafel weggepakt en alles opnieuw op een andere plaats gezet, nieuwe dingen bijgezet, andere dingen weggezet. Met wat herfstbladeren, denneappels en kleine pompoenen is de toonzaal in hersft- & halloweensfeer. Ik heb ook nog 2 grote spinnenwebben aan het raam hangen. Zo valt het nog op van op straat.

Deze week ben ik iedere avond weggeweest.

Maandagavond ga ik meestal naar de aerobic. Dit is van 20u tot 21u.


Dinsdagavond wilde ik graag naar de kookavond van het KVLV. Deze begon om 19u30. Ik had op tijd het eten klaar staan (een grote pot vissoep) en had samen met de kinderen gegeten. Omdat ik nog 10 minuutjes over had, wilde ik nog de etalage versieren met de reuzegrote spinnewebben. Gino had ondertussen gebeld dat hij onderweg was, dus had ik de soep vlug opgezet. Net toen ik wilde vertrekken, kwam Gino op de zaak en kwam ook een klant langs. Deze klant had nog een vraag in verband met een factuur, die ik nog vlug heb opgezocht. Ik begroette vlug de klant en vertrok. Met een half uur vertraging kwam ik op de kookavond aan. Ik had echter vergeten te vertellen aan Gino dat de soep opstond. Toen Gino het eenmaal ontdekte was de soep bijna volledig uitgekookt. Gelukkig had hij nog genoeg.

Woensdagavond moest Gino een herstelling doen in Izegem. Het was toch een eindje rijden. Gino en ik hadden ook nog heel wat te bespreken, maar hadden hier nog geen tijd voor gehad. Dus hebben we beslist dat samen zouden rijden. Zo konden we vanalles bespreken en moest Gino de rit niet alleen doen.


Donderdagavond hadden we vergadering. De firma Schneider Electric wilde hun nieuwe reeks van automaten en dergelijke promoten. Dit alles ging door in Kinepolis Brugge. Eerst werd de voorstelling gegeven in de bioscoopzaal. Daarna werd een avant-première getoond. Dit was jammer genoeg een thriller, niet precies de stijl waarvan ik hou. De avond werd afgesloten met een drankje en een babbel met collega-electriciens. Dat is altijd leuk.

Zo liep de week al naar zijn einde. Vrijdagavond was er een activiteit van de vereniging waarin ik actief ben, nl. een filmavond. We hadden gekozen voor "It's complicated", een romantische komedie. Een ontspannende avondfilm kon ik wel gebruiken. Vrijdag was superdruk geweest, ik liep nogal gestresseerd rond.

Zaterdagnamiddag toonden we de kinderfilm "de prinses en de kikker". Daarna moest de zaal opgeruimd worden en nog vanalles teruggebracht worden, zoals projector, box-installatie, de DVD's, de sleutel van het zaaltje, ... Tegen 17u was ik opnieuw op de zaak. 's Avonds zijn we naar de pompoenenavond van het plaatselijke KVLV gegaan. Een avond rond pompoenen, met pompoenensoep, pompoenenwedstrijd, mogelijkheid om pompoenen te versieren, ...


Deze week is het gelukkig niet zo druk in het weggaan, want het is altijd lopen en vliegen om overal op tijd te geraken : vlug de winkel sluiten, een laatste telefoon beantwoorden, alles afsluiten, naar huis rijden, ons klaarmaken en dan meestal net op tijd of net te laat aankomen.

Tussen al dat weggaan door heb ik ook nog gewerkt (al lijkt het niet direct zo, hihi). Ik ben vooral bezig geweest met betalingsherinneringen en ook met factureren. Ook deze week ben ik van plan een serieuze inspanning te doen om mijn facturatie-map af te slanken. Eerst zal ik nog wat offertes controleren die Gino zaterdag heeft gemaakt en dan vlieg ik er in!

woensdag 6 oktober 2010

Drukke tijden

Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb geblogd. Ik hoop dat jullie het me vergeven. Het zijn hele drukke tijden geweest de laatste weken, maar eigenlijk is dat geen excuus. Door de drukte door had ik het idee dat ik geen interessant nieuws te vertellen had, maar wat voor mij mijn gewone doen is, is voor jullie, bloglezers, misschien gewoon leuk om weten.

Ik was met verschillende dingen bezig. Eerst en vooral was het vooral druk op de zaak. Er waren heel wat telefoons, klantbezoeken, ... Daarnaast probeer ik ook mijn facturatie bij te benen, want mijn map puilt uit! Als klap op de vuurpijl hadden we deze week een belastingscontrole. Dit zou doorgaan bij de belastingscontroleur op kantoor samen met de boekhouder. Ik moest er gelukkig niet bij zijn, maar had er wel wat voorbereidingswerk aan, zodat de boekhouder alle nodige papieren had. Maandag is de boekhouder ziek gevallen, dus de controle is uitgesteld, maar alles ligt mooi klaar! En dan zat ik nog in de organisatie van 'Zevekote in Zicht'. Een leuk initiatief van de gemeente, waarbij verschillende verenigingen moeten samenwerken om het dorp in de kijker te stellen. Dat vraagt natuurlijk een hele organisatie. Er is heel wat tijd ingekropen. Het was een leuke dag, maar toch ben ik blij dat het voorbij is. De voorbereidingen vroegen eigenlijk iets te veel van mijn kostbare tijd. Mijn schoonmoeder ligt nog steeds in het ziekenhuis. Ik probeer toch 2 à 3 maal per week te gaan, dus ook daar is er wat tijd ingekropen.

Thuis krijg ik het huishouden terug op de rails. Mijn streefdoel is om de donderdag alle propere was opgeplooid en gestreken in de kasten te krijgen. Deze week lukte dit mij gisteren (dinsdag-) avond al! Dat zorgt er voor dat ik wat extra tijd heb voor andere dingen deze week. Gisterenavond heb ik na mijn koorrepetitie nog 2 potten soep gemaakt. Met het programma 'hobbykok' op de achtergrond, had ik het gevoel dat ik niet alleen aan het koken was. Deze morgen heb ik ook volledig in de keuken gespendeerd : aardappelen schillen, worteltjes stoven, soep mixen, vlees bakken, ... het eten voor vanavond is bijna volledig klaar! Misschien lukt het me om vanavond vroeg te gaan slapen, want het al de hele week laat 's avonds. Gino komt telkens rond 22u30 - 23u thuis. Ikzelf blijf bezig met het huishouden tot rond 22u, en wacht dan wel op hem om dan samen te kunnen gaan slapen. Deze morgen voelde ik dat het moeilijk was om uit mijn bed te komen. Een hele goede reden om vanavond vroeg onder de wol te kruipen!