donderdag 17 juni 2010

Zakenreizen

Vorige week donderdag zijn Gino en ik, samen met nog 15 anderen installateur-koppels, vertrokken richting zuid-Frankrijk. Het was een drie-daagse opleiding over CV ketels, warmtepompen en dergelijke van het merk Brotje en Chappee. Een hele interessante maar ook leuke studie-reis. Omdat het 3 dagen was, vroeg dit natuurlijk heel wat organisatie. Het werk werd geregeld voor deze dagen. Het materiaal moest op tijd besteld worden. Gino heeft woensdag tot 11u in de avond materiaal klaargelegd, terwijl ik de valies aan het maken was. Voordien hadden we de auto nog naar de garage gebracht, dat kwam goed uit terwijl we weg waren. De kinderen hadden we al bij Gino's broer gebracht. Ze mochten daar 3 dagen verblijven. Daar is een nichtje van in dezelfde leeftijd, dus die zagen het wel zitten. Woensdagavond rond 12u lagen we in ons bed. We hadden nog 5 uurtjes om te slapen, want om 5u30 werden we opgehaald door een collega-installateur om samen naar Lille te rijden. Van daaruit vertrok de groep met de TGV, richting Valence. Alhoewel het een studiereis was, is het toch ontspannend. Het feit dat de telefoon 3 dagen werd overgenomen door één van onze werkmannen, is al een grote rust. Zaterdagavond waren we rond 21u terug thuis. We zijn vlug onze kinderen gaan ophalen, want die hadden we natuurlijk gemist.

Maandag vertrok Gino weer op studie-reis. Ditmaal richting Duitsland, voor 2 dagen. Deze studiereis was gericht op vloerverwarming. Ik bleef ditmaal in de zaak. Zondag is Gino opnieuw een paar uur bezig geweest om materiaal klaar te leggen en het werk te regelen. Maandagmorgen heb ik de taak van Gino overgenomen : de zaak op tijd openen, zorgen dat iedereen alles begrijpt van de werkregeling, materiaal helpen laden, ...Het ging gelukkig vlot. Tegen de middag waren er al enkele problemen op 1 plaats, zodat de planning van dinsdag niet meer volledig klopte. Maandagmiddag ben ik dan materiaal gaan halen tegen dinsdag, want enkel over de middag kon ik weg. Ook dinsdag liep het niet zoals gepland. Maar dat is eigenlijk dagelijkse kost. De planning verandert hier constant wegens problemen met de installatie of met materiaal of andere factoren. Dinsdag rond 17u was Gino terug thuis.

Zo heeft hij in 3 weken tijd, 3 van onze buurlanden bezocht, en dat voor iemand die niet gewoon is om ver in het buitenland te gaan ...

1 opmerking: