maandag 28 juni 2010

Drukte ...

"Ze hebben me weer klein gekregen", zeg ik soms, al lachend. Als het heel druk is in telefoons, toonzaal- en winkelbezoeken, vertegenwoordigers, ... dan gebeurt het dat tegen de avond al mijn energie weg is. Gisteren was dit het geval. Vanaf 19u kon ik bijna geen pap meer zeggen. Het was zo druk geweest. Ook vandaag was een drukke dag. Vooral een dag met veel problemen, die onmiddellijk moesten opgelost worden. Er moest gebeld worden, oplossingen bedacht worden, ... Maar ze hebben me niet helemaal klein gekregen! Alhoewel mijn oudste zoon soms lacht, dat het niet moeilijk is om mij klein te krijgen, ik ben dan ook maar 1m52 groot. Het is eigenlijk ieder jaar zo dat het net voor het bouwverlof het drukker wordt. Dit is voor veel mensen precies een psychologische drempel. Ik krijg vaak de vraag : het zal toch nog voor het verlof zijn.

Ondertussen is ons 'personeelsbestand' veranderd. Er heeft een van onze werkmannen zijn ontslag ingediend. Het is de eerste maal dat iemand de firma verlaat. Gelukkig ligt de reden niet bij ons, maar bij het werk. Deze persoon wil meer buiten werken. Dit maakt wel dat we dringend een nieuwe collega zoeken. Eigenlijk kunnen we 2 mensen gebruiken : een loodgieter en een technieker Centrale verwarming. Ik hoop dat we snel iemand vinden. Want in deze drukte een persoon minder, vertraagt natuurlijk de planning. Dus ... vertel het verder ...

donderdag 17 juni 2010

Zakenreizen

Vorige week donderdag zijn Gino en ik, samen met nog 15 anderen installateur-koppels, vertrokken richting zuid-Frankrijk. Het was een drie-daagse opleiding over CV ketels, warmtepompen en dergelijke van het merk Brotje en Chappee. Een hele interessante maar ook leuke studie-reis. Omdat het 3 dagen was, vroeg dit natuurlijk heel wat organisatie. Het werk werd geregeld voor deze dagen. Het materiaal moest op tijd besteld worden. Gino heeft woensdag tot 11u in de avond materiaal klaargelegd, terwijl ik de valies aan het maken was. Voordien hadden we de auto nog naar de garage gebracht, dat kwam goed uit terwijl we weg waren. De kinderen hadden we al bij Gino's broer gebracht. Ze mochten daar 3 dagen verblijven. Daar is een nichtje van in dezelfde leeftijd, dus die zagen het wel zitten. Woensdagavond rond 12u lagen we in ons bed. We hadden nog 5 uurtjes om te slapen, want om 5u30 werden we opgehaald door een collega-installateur om samen naar Lille te rijden. Van daaruit vertrok de groep met de TGV, richting Valence. Alhoewel het een studiereis was, is het toch ontspannend. Het feit dat de telefoon 3 dagen werd overgenomen door één van onze werkmannen, is al een grote rust. Zaterdagavond waren we rond 21u terug thuis. We zijn vlug onze kinderen gaan ophalen, want die hadden we natuurlijk gemist.

Maandag vertrok Gino weer op studie-reis. Ditmaal richting Duitsland, voor 2 dagen. Deze studiereis was gericht op vloerverwarming. Ik bleef ditmaal in de zaak. Zondag is Gino opnieuw een paar uur bezig geweest om materiaal klaar te leggen en het werk te regelen. Maandagmorgen heb ik de taak van Gino overgenomen : de zaak op tijd openen, zorgen dat iedereen alles begrijpt van de werkregeling, materiaal helpen laden, ...Het ging gelukkig vlot. Tegen de middag waren er al enkele problemen op 1 plaats, zodat de planning van dinsdag niet meer volledig klopte. Maandagmiddag ben ik dan materiaal gaan halen tegen dinsdag, want enkel over de middag kon ik weg. Ook dinsdag liep het niet zoals gepland. Maar dat is eigenlijk dagelijkse kost. De planning verandert hier constant wegens problemen met de installatie of met materiaal of andere factoren. Dinsdag rond 17u was Gino terug thuis.

Zo heeft hij in 3 weken tijd, 3 van onze buurlanden bezocht, en dat voor iemand die niet gewoon is om ver in het buitenland te gaan ...

dinsdag 8 juni 2010

Eventjes er tussen uit

We hadden het toch nodig om er eventjes tussenuit te zijn. We wilden het liefst een weekend weg, zonder kindjes. Gewoon om eventjes tijd te hebben voor elkaar, om met elkaar te praten over vanalles en nog wat, die niet met de zaak heeft te maken. En vooral om te genieten van rust en stilte. Ik had hiervoor een perfect hotel gevonden in Anna Jacobapolder in Nederland. De drukte liet het jammer genoeg niet toe om een volledig weekend weg te gaan. Zaterdagnamiddag zijn we vertrokken. Het was maar 2 uur rijden, dus tegen 16u waren we al dicht in de buurt, in het dorpje Tholen. Daar hebben we wat rondgewandeld en wat gedronken. Het was zalig warm, ideaal verlof-weer. Daarna zijn we naar het hotel getrokken. Daar was een visavond gepland en die startte om 18 uur. Omdat ik die visavond wel zag zitten, hebben we ons tijdig op het terras gezet en hebben we gezellig samen genoten van de maaltijd en van de avond. Na het eten hebben we nog meer dan een uur gewandeld langs het water. Zalig. Zondag was het bewolkt toen we wakker werden. Na het ontbijt wilden we toch genieten van onze dag. Na de namiddag begon het jammer genoeg te regenen. De kinderen vertelden aan de telefoon dat de regen daar gestopt was en dat de zon terug kwam piepen. Dat was reden genoeg voor ons om richting huiswaarts te rijden. Om 17 u waren we thuis. Daar hebben we nog van de zon genoten op ons terras. De kinderen waren blij dat we thuis waren en dat ze samen met papa wat konden voetballen. Na het avondeten was het 'back to reality'. De kinderen moesten slapen en ik heb nog wat aan de was gewerkt, terwijl Gino wat in de tuin heeft gewerkt.

donderdag 3 juni 2010

3, 2, and ... action !

Binnenkort is een film van onze firma te zien op internet. Hiervoor hebben we natuurlijk alles netjes opgekuist. Zaterdag en ook een groot stuk van zondag zijn we er ingevlogen. Eerst heb ik de winkel en toonzaal aangepakt. Ik heb alle rekken een grondige beurt gegeven. Bepaalde rekken, zoals het lampenrek zijn een serieus werk. Ik heb hier maandag nog moeten aan doorwerken. Het was de ideale gelegenheid om de toonzaal nog eens een andere look te geven en wat nieuwe artikelen uit te stallen of artikelen op een andere plaats te zetten. Gino heeft het magazijn aangepakt, en eens heel grondig opgeruimd. We hebben ondertussen ook een rek bijgeplaatst. Enkel maanden geleden hebben we tweedehandsrekken op de kop kunnen tikken. Nu is er al één van geplaatst. Dit was geen simpele klus, maar we zijn blij dat hij er staat. Zo staan de paletten niet meer op de grond, maar netjes in het rek.

Vanmorgen stond de filmploeg aan onze deur. Iedereen was toch een beetje nerveus hiervoor, want eigenlijk is hier niemand die graag voor de camera staat. Eerst werd de toonzaal gefilmd, daarna de bureau, waar Gino en ik aan het werk zijn, en ook werd ons magazijn gefilmd. Daarna is Gino met de filmploeg vertrokken naar een werf, waar onze werkmannen in actie zullen gefilmd worden. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat. Jullie waarschijnlijk ook. Ik laat het jullie weten als het op internet staat!