maandag 3 maart 2014

Batibouw ... anders

Batibouw

Op mijn blogjes van de vorige jaren in verband met Batibouw, merk je telkens de stress om zo vroeg mogelijk te vertrekken. Soms komen we daar maar rond 12u aan, wat veel te laat is natuurlijk.
Dit jaar kregen we de kans om Batibouw te bezoeken op donderdag met een bus. De meeste firma's gaan op vrijdag met de bus. De donderdag is de eerste dag van de professionele dagen. Volgens ons de rustigste dag, dus de dag waar de verkopers het meest tijd kunnen vrijmaken voor ons.

Het nadeel van dit arrangement met de bus was dat de bus om 8u vertrok in Oudenburg. Of was het een voordeel? Het gevolg was alleszins dat alles van voordien goed moest geregeld worden. Alle werkmannen hadden vooraf de nodige uitleg gekregen. Gino en ik zijn nog tot 7u45 in de zaak geweest. Dan zijn we (misschien iets te laat) vertrokken. We waren nog op tijd voor de bus, en waren voor de rest van de dag op ons gemak. Omstreeks 10u kwamen we aan in Brussel en we hadden de hele dag voor ons. Om 18u vertrok de bus weer. Misschien waren we iets te veel op ons gemak, want we hebben niet meer kunnen zien dan anders. Misschien hadden we iets te veel het gevoel dat we 'tijd' hadden.

Het was in ieder geval weer een leerrijke dag, waar we tijd hebben kunnen maken om ook onze professionele contacten weer eens aan te spreken.

Eventjes rust

Vorig weekend zijn we er eventjes tussenuit geweest. Het water stond als het ware weer aan onze lippen. Als we kregelig beginnen te worden tegen elkaar, wil dit zeggen dat we dringend een pauze moeten inlassen. Ik had in januari een mailtje ontvangen van een hotel waar we al eens waren geweest dat ze een superdeal hadden. Voor heel weinig geld konden we 2 nachten slapen en van een avondmaal genieten. Dat was de ideale gelegenheid! We wilden vrijdagmorgen al vertrekken. Eerst waren enkele dringende boodschappen te doen, boodschappen die we samen moesten doen, waar we nog geen tijd voor hadden gevonden. Maar omstreeks 8u, bij de opstart van de werkmannen kwam een probleem op de proppen. Het materiaal dat de mannen mochten ophalen bij onze leverancier was daar niet geleverd. Natuurlijk probeer je eerst naar de fabrikant te bellen. Maar in Brussel starten ze niet om 8u hé. Uiteindelijk kregen we iemand aan de lijn. Bij de fabrikant was het echter wel vertrokken. Dus dan maar de transporteur opbellen. Daar kregen we de dispatching aan de lijn, maar de mensen van de regeling van transport begonnen maar om 9u. Dus was het weer wachten tot 9u. Ondertussen stonden ook onze techniekers te wachten. Kostelijke uren! De transporteur meldde uiteindelijk om 9u dat de chauffeur het daags voordien niet had gelost, omdat het te laat was en dat alles tegen 14u zou geleverd worden! Zo lang konden we de mannen niet laten wachten natuurlijk!! Dus moest er vlug een andere klant opgebeld worden om te weten als we daar mochten verder werken. Eén van de werkmannen zou wel verlof nemen. En de klant waar we eerst naartoe wilden, hebben we opgebeld met de nodige excuses en de vraag als we een nieuwe dag konden afspreken.

Toen dit alles geregeld was, konden we eindelijk beginnen aan ons verlof. We hadden het idee om samen eerst te gaan ontbijten. Het was een laat ontbijtje :) Maar deze latere start van ons verlof heeft de pret niet mogen bederven! Na het ontbijt zijn we vlug begonnen aan onze boodschappen. Na de middag zijn we richting ons hotel gereden, waar we rond 17u zijn aangekomen. We hebben met volle teugen genoten van de rust (zonder telefoon) en de kalmte. We hebben onze dagen gevuld met rusten, zwemmen, sauna-bezoek, wandelen, ... Zalig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten