donderdag 20 september 2012

Primaire behoefte

Ja, voedsel is een primaire behoefte. Maar dat was ik deze morgen eventjes uit het oog verloren. Ik was zo druk bezig met : keuken opruimen, vaatwas vullen, tussenin douchen, dan sokken opplooien en in de kast leggen, ... dat ik plots bedacht : oei, wat gaan we eten vanavond. Het was toen al 7u30, dus eigenlijk tijd om alles in de frigobox te stoppen en te vertrekken naar de zaak. Ik keek vlug in mijn diepvries op zoek naar 'overschotjes' en vond daar de redding : een pot spaghettisaus. Ik vond het wat weinig en graafde verder. In de andere diepvries vond ik nog een klein potje saus. Het wordt vanavond dus : spaghetti
en ik denk niet dat er zal geklaagd worden ...

dinsdag 18 september 2012

Alweer een jaartje

Tja, ook ik onkom er niet aan. Ieder jaar op 18 september komt er bij mij een jaartje bij. Deze morgen trakteerde ik traditioneel (zoals iedereen hier doet) met ontbijtkoeken. Ik had er wat te veel mee, want dit was de overschot.

Ik kreeg een mooi kaartje en een doos pralines. Dit is de vrouwelijke touch onder het personeel hé.
Deze namiddag heb ik (om mezelf te verwennen) een afspraak gemaakt met de kapper. Daarna neem ik een half dagje verlof, en zal ik op zoek naar herfstdecoratie voor de winkel.

zaterdag 8 september 2012

Veranderingen

Ja er is wat veranderd. We hebben in 2 weken tijd 2 mensen aangeworden. Eén electricien en één loodgieter. We zijn nu in totaal met 9 arbeiders en 1 bediende : een ploeg van 10 mensen.

Deze week hebben Gino en ik ons eens heel goed bezig gehouden met de planning. Het was een hele klus. Hoe groter de ploeg, hoe meer voorbereiding dit vraagt hé. We zijn gestart met een zo volledig mogelijke lijst te maken van alle uit te voeren werken, groot en klein. Dit heb ik proberen te visualiseren door iedere tak (sanitair, verwarming, CV) te fluoriseren met een andere kleur. De volgende stap was bepalen in welke maand dit moet uitgevoerd worden. Daarna hebben we de volgende 3 weken in detail gepland, namelijk wie gaat wanneer waar naartoe. Pff, ik ben blij dat we al zo ver staan. Het is misschien moeilijk om het je in te beelden, maar zo'n planning maken voor 9 mensen is niet simpel. Ik hoop dat we de tijd krijgen om op dit systeem verder te werken. Eenmaal alles gepland is, hebben we er ook zicht op wat moet besteld worden, zodat alles tijdig geleverd wordt.
Onze werkmannen waren gisteren blij : ik had nieuwe werkkleren voor ze besteld.


Zo zijn we volledig voorbereid voor een druk najaar.

dinsdag 4 september 2012

Vakantie --> school

Ja de vakantie zit er op. Toch wou ik nog even vertellen over zaterdag 25 augustus. Het is ondertussen traditie dat onze kinderen en de kinderen van een bevriend koppel ons uitnodigen voor een etentje. Ze doen met de 4 tieners ook zelf de boodschappen. Wij zijn de chauffeurs, maar mogen niet zien wat er in de koffer wordt gelegd. We mogen dan de hele dag niet in huis komen. Wij blijven dan tot 's avonds in de zaak. Dus neem ik 's morgens ook onze 'mooie' kleren mee. We douchen ons dan in de zaak en maken ons daar klaar. Tegen 19u30 werden we verwacht. Toen we aanbelden stonden Brecht en Lies ons op te wachten en begeleidden ons naar de living. Daar kregen we een aperitief waarvan ze achteraf de ingredienten prijs gaven : cava met grenadine. We kregen ook verschillende hapjes : toastjes, kaasjes, salami'tjes, kippeboutjes, loempia'tjes en chips. Daarna werden we uitgenodigd aan (de mooi gedekte) tafel. Daar kregen we ons voorgerecht : zalm met een kruidenkorstje met tagliatelli, broccoli en vissaus.

Het hoofdgerecht was ook een mysterie. De hele avond stond al een tafeltje klaar met daar iets op waar een doek op lag. En het was ... steengrill. Maar ... niet met de bedoeling om het zelf te doen. Het vlees werd voor ons gebakken en aan tafel gebracht. Gezellig! Showcooking!


Het dessert was niet zomaar een ijsje. Ze hadden een trio van chocomousse gemaakt met vers fruitsla.

En om af te sluiten een koffie met zelfgebakken speculooskoekjes, pralines en een jenevertje.

Wij hadden voor de kinderen een geschenk voorzien, zoals het hoort als je ergens wordt uitgenodigd : een mand met dingen die ze anders nooit krijgen :  cornflakes, witte choco, chocolade met speculoos, muffin, puddingetjes, ...
De mama's en papa's waren weer eens trots op hun kinderen! Echte koks!

maandag 3 september 2012

Onze nieuwe video

We hebben een nieuwe bedrijfsfilm. Deze zal voortaan op onze website staan. Want ook onze website wijzigt nog. Geniet van ons filmpje :

Gino en zijn vrouw Anja werken namelijk al meer dan tien jaar in de bouwsector. Samen met hun werknemers zijn ze gespecialiseerd in elektriciteitswerken, sanitair, verwarming en ventilatie. INFO Zevekotestraat 70 8470 Zevekote 059/27.36.25 http://www.ginoannys.be