donderdag 29 maart 2012

Een snelle maaltijd

Hier is het al een beetje vakantie. De kinderen moeten niet meer naar school, en dan komt bij ons het vakantie-gevoel ook een beetje door. Het uur wordt minder nauwlettend in het oog gehouden. Zowel 's morgens als 's avonds. 's Morgens slapen we ongeveer 15 à 30 minuten langer. 's Avonds gaan de kinderen met de fiets naar huis en blijf ik nog iets langer op de zaak. Gisteren was hun eerste dag vakantie. Ik had ze dan ook letterlijk 'verlof' gegeven. Ze mochten de hele dag alleen thuis blijven.  Ze hadden er zeker van genoten. Het enige werkje dat ik ze had gegeven was : kamer schoonmaken. Rond 20u30 kwam ik thuis. Het avondmaal moest nog gemaakt worden, dus riep ik de hulp in van mijn kids. De start was een stuk varkensgebraad dat ik 's morgens uit de diepvries had gehaald. De taken waren vlug verdeeld : Brecht zou het vlees in reepjes snijden, Mathias zou de wortelen in stukjes doen en ik zou de aardappelen schillen. In een mum van tijd hadden we varkensreepjes in zoetzure saus (dit was wel een bokaaltje) met worteltjes en aardappelen. Om 21u zaten we aan tafel met een goed gevulde wokpan. Wat een team!

dinsdag 20 maart 2012

Onthaasten

Vorig weekend hebben we er eventjes van geprofiteerd. Eventjes onthaasten. We hadden het echt nodig om er eens tussenuit te zijn. We zijn een weekendje weg geweest. Normaal was de bedoeling om de vrijdagavond te vertrekken, maar vrijdagavond wilden we ook nog het toneel meepikken waar mijn broer in meespeelde. Het was een leuk interactief toneel, waarbij de acteurs tussen het publiek zaten, eerst zonder dat we het wisten. Heel leuk!!
Zaterdagmorgen zijn we dan toch niet te laat opgestaan. De kinderen gingen met hun fiets naar hun tante. Wij zijn nog eventjes gestopt in de zaak. Na een ontbijt in Oostende zijn we dan vertrokken. Onze bestemming was Zeeland. Slechts 2 uurtjes rijden. Onderweg hebben we er nog van geprofiteerd om elk een nieuwe outfit te kopen. Anders hebben wij weinig kans om dit samen te doen, behalve als we het op zondag doen. Het hotel in Zeeland was een leuk hotel. Maar onze nacht zag er wel anders uit dan we gedacht hadden. Om 2u45 ('s nachts!!) ging het brandalarm af. Wat een snerpend geluid!! We zijn opgeschrikt opgestaan, hebben vlug wat kleren aangedaan en gingen vlug naar de receptie. Onze kamer was er gelukkig dichtbij. Daar zei de receptionist doodleuk : "Sorry, loos alarm". Blijkbaar had een gast willen 'dampen' omdat zijn hoestbui niet over ging. Die damp had het alarm in werking gesteld. Dus het plan om uitgerust terug te keren was niet gelukt. We hebben er wel van genoten. Twee dagjes zonder stress en drukte. Eventjes tijd voor elkaar!

woensdag 14 maart 2012

Druk, druk

Wat een druk weekend hebben wij achter de rug!

Het begon vrijdagavond al. Iedere 6 maanden vertonen we met onze vereniging een film. Dit weekend was weer zover. Het vraagt niet veel werk, maar er is toch wat voorbereiding aan. Gelukkig zijn we met een paar mensen. Vrijdagavond hadden we om 18u30 afgesproken om alles klaar te zetten. Tegen 19u30 was ik thuis. Vlug een hapje eten en weer vertrekken, want de film begon om 20u. Het was een komische film, en dat deed me deugd, want ik had een stressy dag gehad.

Zaterdagvoormiddag kwamen 3 mannen onze tuin eens grondig aanpakken. Alles zou gesnoeid worden. Ik heb gewacht tot ze aankwamen om eens samen de volledige tuin te overlopen. Om 9u kwam ik aan in de zaak. Om 10u kwam mijn neefje 2 uurtjes bij ons. Alhoewel het een lief en braaf kind is, vraagt hij toch aandacht. Ondertussen bleef de telefoon maar rinkelen. Om 12u heb ik mijn neefje meegenomen en zijn we gaan kijken hoever de tuinmannen stonden. Ondertussen hebben we thuis gegeten. Om 13u00 vlug weer naar de zaak. Om 13u30 wou ik naar het zaaltje om alles klaar te zetten voor de kinderfilm die doorging om 14u30. De film was om 17u gedaan. Daar kwam nog eens bij dat er heel wat depannages waren die dag, zodat Gino constant bezig was. Om 17u30 kwam een jongeman solliciteren. Om 18u30 reed ik richting huis. Ik wou eigenlijk eerst wat relaxen, maar daar was geen tijd voor. Om 19u30 werden we verwacht op het eet-en dansfestijn van Unizo. Daar zijn we jammer genoeg niet lang kunnen blijven. Door de drukte van de hele dag waren we heel vlug moe en hebben we om 23u30 moeten toegeven dat we beter naar ons bed konden gaan.

Zondagmorgen was het iets kalmer. Ik heb wat aan de was kunnen werken, Gino is naar de bureau gegaan. Maar de drukte van het weekend was nog niet voorbij. Tegen 12u werden we verwacht in een restaurant in Middelkerke voor onze jaarlijkse familiebijeenkomst. Gelukkig hebben we kunnen genieten van de zon, door een wandeling op de dijk tussen het dessert en de koffie. Zondagavond zijn we dan maar vroeg gaan slapen. Want de drukte duurde maandag nog voort, door een receptie die maandagavond doorging.

Gelukkig staat er volgend weekend minder op het programma ...

maandag 5 maart 2012

Batibouw & regenweer

Batibouw

Vorige donderdag zijn we terug naar Batibouw geweest. Ons jaarlijks uitstapje! Het was weer interessant om de nieuwigheden te zien, zoals de uitbreiding op het Niko home control systeem. Dit is een nieuwe vorm van automatisatie van je huis, een soort light-versie van de domotica. Ook in de kraan-wereld zijn er nieuwe modellen, zoals van het merk Hansgrohe. Bij de verwarming, bij de firma Baxi, die Brötje en chappee verdeelt, hebben we het prototype van de mazout'wand'ketel gezien. Voor een leek zegt dit misschien niet veel, maar eigenlijk is dit nogal revolutionair. Vroeger waren de gasketels ook vloerketels, dit is nu voor kleine vermogens altijd een wandketel. Men wil dezelfde toer opgaan voor de mazoutketels. Het is niet alleen een leerrijke dag, maar ook een leuke en ontspannende dag, waarop we de fabrikanten nog eens persoonlijk kunnen spreken. De meeste vertegenwoordigers van de fabrikanten kennen ons al, dus dat is wel leuk.

Regenweer

Wat een rotweer hebben we gisteren gehad. Dat heeft toch wel zijn weerslag gehad op onze planning, zowel mijn huishoud-planning als deze van de herstellingen. 's Morgens, bij het wakker worden, had ik al snel door dat Brecht met dit weer niet naar de bus kon fietsen. Dus heb ik maar een klein beetje aan de was kunnen werken, vooraleer ik Brecht naar de bushalte bracht. We hadden al heel wat herstellingen en werkjes geregeld voor onze depanage-man. Maar het slechte weer had nog eens 3 extra herstellingen (kortsluitingen) teweeggebracht. Gino is bijgesprongen voor het oplossen van alle problemen. Gelukkig schijnt vandaag het zonnetje.