dinsdag 31 mei 2011

Een vervolg op vorig verhaal

Ik eindigde vorige blog met het vooruitzicht op een avondje zetel. Maar ook vrijdag gooide de telefoon roet in het eten. Om 19u30 hadden we ons werk afgerond. We vonden dat het welletjes was geweest voor die week en wilden wel eens vroeg naar huis. Zo gezegd, zo gedaan. We gingen rond 19u30 naar huis om dan samen onze koude schotel met frietjes klaar te maken. Tijdens het bereiden van het avondeten kregen we telefoon. Het was een boer die problemen had met zijn elektriciteit. Hij zou het zelf proberen op te lossen, maar had een onderdeel tekort. De boer in kwestie kwam bij ons thuis het onderdeel halen om het probleem op te lossen. Na het eten en opruimen van de keuken, nestelden we ons (met z'n vieren) in de zetel. We zapten naar de film van Asterix & Obelix en kwamen zo volledig tot rust. Tot 10 minuten later ... onze GSM begon te rinkelen. Het was de landbouwer niet gelukt. Hij had geen elektriciteit in zijn varkensstal. Deze moet zeker werken, vooral voor de ventilatie. Gelukkig was het in de buurt. Gino is in zijn camionette gesprongen en was na ongeveer 30 à 45 minuten terug en kon hij terug bij ons in de zetel kruipen.

vrijdag 27 mei 2011

Een drukke week na een ontspannend weekend

Vorig weekend was het een beetje verlof. Het was een uiterst kalm weekend. Het weekend werd leuk afgesloten. We waren uitgenodigd voor een communiereceptie. Het was er zeer gezellig. We hebben het toch niet te laat gemaakt, want we wilden fris zijn voor de nieuwe werkweek. Gelukkig maar, want deze week was superdruk geweest. Maandagavond rond 21u belde een klant met een probleem aan de CV ketel van de kaasmakerij. Deze ketel moest wel werken, want deze was gekoppeld aan de pasteur, die de melk moest voorbereiden voor de kaasbereiding van 's anderendaags. Gino was op dat moment bij een klant om een plan te bekijken. Dus omstreeks 22u kon Gino vertrekken naar die herstelling. Het zou uiteindelijk duren tot 2u 's nachts vooraleer het probleem was opgelost. Ik heb Gino dinsdagmorgen wat langer laten slapen, maar heel lang kon hij niet blijven liggen natuurlijk. Ook dinsdagavond was het niet vroeg. Gino had opnieuw een afspraak, maar gelukkig was hij rond 22u thuis. Ook woensdagavond zat het er niet in om vroeg te gaan slapen, want hij had een afspraak om een offerte uit te leggen. Dit keer was het rond 24u. Donderdagavond zag het er naar uit dat hij vroeg kon stoppen. Om 20u werd nog een herstelling doorgebeld, maar deze was vlug opgelost, zodat Gino toch om 21u30 thuis was. Vanavond is een avondje zetel gepland, maar ik vrees dat we vlug in slaap zullen vallen ...

dinsdag 17 mei 2011

Hoe de planning plots kan veranderen

Deze week zijn we gestart in een vleesverwerkend bedrijf voor het vervangen van stoombuizen. We zijn er met 4 man naar toe gegaan, want het was de bedoeling om heel vlug gedaan te hebben. Alle onderdelen waren besteld, maar nog niet alles was geleverd. Vorige week werd nog eens nagevraagd wanneer de tekorten zouden geleverd worden. Dit zou onze groothandel navragen of uitzoeken. Het ging slechts over ongeveer 10 koppelstukken. Toch bleek al snel (na een paar uur werk) dat de stukken spoedig zouden nodig zijn. Dus hebben we opnieuw gebeld naar de groothandel. De betreffende persoon zou het nakijken. Ongeveer een kwartier later belt deze persoon dat er geen enkel koppelstuk in "backorder" stond. Deze zouden waarschijnlijk al geleverd zijn bij ons. We keken alles na in ons magazijn en in de leveringsnota's. We vonden geen enkel spoor van deze levering. Ondertussen was Gino ter plaatse gegaan. Het was rond de middag. Daar ter plaatse bleek al snel dat er niets meer kon gedaan worden zonder die onderdelen. Daar stonden ze dan met 4 man met de vraag : wat moeten we nu doen. 1 persoon kon verder alles voorbereiden, maar de andere konden daar niet verder werken, dus moest Gino heel vlug bedenken waar de mannen naartoe konden. Gelukkig had Gino, na wat denkwerk, 2 werven in gedachten waar ze naartoe konden. Ondertussen kregen we telefoon van de groothandel dat de stukken klaarstonden in hun magazijn, maar nooit op de vrachtwagen zijn geraakt. Vergeten te leveren dus. De vertegenwoordiger van de firma zou de stukken leveren. 's Anderendaags zijn we dan terug geweest om verder te werken met alle stukken ...

dinsdag 3 mei 2011

Wat een drukte

Het is hier echt ongewoon druk de laatste week. Het is alsof de mensen na het genieten van een warme paasvakantie, meteen hun verbouwing/bouw willen zien vooruit gaan. Alles moet precies in maand mei gebeuren. We hebben de werken eens samen gelegd die in mei zouden moeten uitgevoerd worden. In totaal komen we aan 7 weken werk. In mei zijn er jammer genoeg maar 4 weken hé. Voor een buitenstaander is het soms moeilijk te begrijpen hoe je soms zo in de knoei kunt geraken met de planning. Maar een planning kan niet altijd perfect gevolgd worden. Sommige zijn niet op tijd klaar, of de bouw is uitgesteld, of we moeten vroeger komen omdat de plakker of de schilder ook vroeger wil komen, enz. Jaarlijks terugkomend zijn de communiefeesten. Klanten met een communiefeesten, willen hunn bouw graag afgewerkt zien tegen het feest, om het te tonen aan de familie. De planning wordt hier bijna dagelijks aangepast.

Ook in de herstellingen is het druk deze week. De telefoon staat hier niet stil. Mijn taak deze week is vooral de telefoon beantwoorden en het regelen van de herstellingen.
We hopen stilletjes dat volgende week weinig herstellingen uit de bus komen, zodat al onze werkmannen zich kunnen op het installeren concentreren. Er moet heel wat gebeuren volgende week.

Gelukkig zijn er leuke weekends in zicht. Zoals deze week : morgen zijn we uitgenodigd op een communiefeest. Met zo'n mooi weer zal zeker een leuke dag worden.
Volgende week zijn we dan uitgenodigd voor een trouwfeest. Het is al een tijdje geleden dat we een trouwfeest hebben meegemaakt. Ik ben dan ook van plan om ook de trouwmis mee te volgen. Dat is ook altijd een magisch moment. Ik kijk er al naar uit.