dinsdag 31 augustus 2010

De laatste dag van de vakantie

Vorige week donderdag was het moment om de boeken van school op te halen. In de voormiddag moesten we naar Diksmuide voor Brecht. Om 10u30 was Gino in de zaak, dus kon ik vertrekken. De boekenverkoop was goed georganiseerd, het ging vlot. We hadden naast boeken ook nog een stofjas mee voor de praktijklessen. Ik had nog wat tijd over voor de middag. Ze hadden allebei nog een nieuwe boekentas nodig. Gelukkig vonden we een gezellig winkeltje in Diksmuide die heel wat keuze had in boekentassen. Met wat deskundige uitleg hadden ze tegen de middag allebei een boekentas gevonden. 's Middags hebben we vlug gegeten, in de zaak samen met Gino. Daarna zijn we vertrokken richting Brugge. Eerst naar de school van Mathias, om zijn boeken op te halen. Ook daar ging het vrij vlot. Daarna zijn we naar het station gereden. Mathias zijn abonnement had ik reeds enkele weken betaald, maar nog niet ontvangen. Ik wou dat regelen in de lijnwinkel terwijl ik het abonnement voor Brecht ging kopen. Er stond natuurlijk een lange rij te wachten. De dame zei dat ik korting kon krijgen voor een tweede abonnement, als ik een document van de gemeente mee had. Dat had ik natuurlijk niet. Het probleem van Mathias zijn abonnement moest ze telefonisch melden en vragen wat er mee te doen. De telefoonlijn bleek telkens bezet. Na ongeveer 20 minuten wachten wist ze dat ik een verklaring moest tekenen dat we het niet hadden ontvangen. Ze zouden het abonnement opsturen. Daarna moesten we iets verder doorrijden in Brugge om kabel op te halen. De kabel zou klaar liggen. Dat was jammer genoeg niet het geval. Dus moest ik ook daar weer wachten. Toen we alle materiaal hadden, heb ik geprobeerd om zo vlug mogelijk een weg te banen door het drukke verkeer (het was ondertussen al rond 17u). Om 17u30 was ik terug thuis. Ik was blij dat ik weer op mijn bureau mocht werken. De baan doen is toch niets voor mij, ik zal het toch aan Gino overlaten.

Vandaag is de laatste dag van de vakantie. De kinderen zijn dan ook druk bezig met de voorbereidingen. Voor het ogenblik is dat boeken kaften. Daarna moet ik nog naar Oostende achter het abonnement voor Brecht. Gino ging nog samen met Brecht gaan kijken waar hij zijn fiets bij de bushalte kon 'parkeren'. De laatste voorbereidingen hé. Voor Brecht is het een volledige nieuwe start : nieuwe school, met de lijnbus, ... Ik ben benieuwd hoe het morgen zal verlopen.

dinsdag 24 augustus 2010

Een bewogen weekend en een nieuwe kracht

Vorig weekend was een bewogen weekend. Vrijdagavond zijn we naar een BBQ van een plaatselijk KLJ geweest. We hebben het weekend (vrijdag de BBQ en zaterdag de fuif) van dit KLJ gesponsord en gingen ook graag naar de BBQ. We hadden het niet te laat gemaakt, want zaterdag was weer werkdag. Zaterdag zou een sollicitant langskomen, maar die had jammer genoeg laten weten dat hij zich had bedacht. We zijn dus nog steeds op zoek naar een technieker.

Zaterdagmiddag kregen we echter slecht nieuws. Gino's moeder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Mijn schoonzus was meegekomen met de ziekenwagen. Ik heb (samen met een kleinkind) mijn schoonzus vergezeld in spoed. Tegen 17u was ik terug thuis. Ik had Gino regelmatig op de hoogte gehouden, want hij was in de zaak gebleven. Het ging al beter met zijn moeder, maar ze zou toch zeker een week in het ziekenhuis moeten blijven.

Zondag was er opendeur bij een klant nl. het baliehof in Zerkegem. Een boerderij die zich toespitst op het verwerken van melk tot hele lekkere dingen. We mochten (bij wijze van reclame, waarvoor onze dank) onze bestelwagen plaatsen aan de ingang van de parking. Dit hadden we zaterdagavond gedaan. Zondagmorgen was ik rond 7u opgestaan, want we hadden een druk programma. Ik wilde eerst en vooral de benedenverdieping van ons huis gekuist hebben. Tegen 10u was dat ons gelukt. Daarna trokken richting Baliehof. Eerst even langsgaan bij Gino's vader, want die was alleen, doordat Gino's moeder in het ziekenhuis verbleef. Op het baliehof was het al heel druk. Rond 13u30 zijn we dan vertrokken richting Oostende, om Gino's moeder te bezoeken. Ze was al beter, maar moet er zeker nog de hele week blijven. We hebben haar de hele namiddag gezelschap gehouden. Tegen 17u zijn we opnieuw richting Baliehof gereden. We hadden beloofd te helpen bij het opruimen van de tent en het afbreken van de tent-vloer. Dit was vanaf 18u, maar ik wou graag eerst nog langs hun nieuwe (hele mooie) winkel. Onze kinderen zijn vooral verzot op de chocomousse en de pudding met speculoos, maar ook in de grote keuze kaas, vinden ze hun smaak. Ik lust vooral hun plattekaas en de notekaas. Je kunt waarschijnlijk al raden dat ik een volle zak lekkers mee had. Voor de geïnteresseerden : http://www.baliehof.be/ . In het naar huis rijden zouden we de camionette meenemen. Net voor het vertrekken, kregen we telefoon : een depanage. Gino moest nog naar Slijpe. Gelukkig had hij een camionette, en moest hij niet eerst naar huis. Zo was ons weekend vlug voorbij.

Maandag is een nieuwe kracht gestart : Jurgen. Een technieker voor CV en sanitair. Deze persoon neemt de plaats in van de persoon die enkele weken geleden zijn ontslag heeft ingediend. Het ziet er naar uit dat Jurgen hier zijn 'draai' wel zal vinden.

vrijdag 20 augustus 2010

Reisfoto's

Ik had jullie nog de foto's van op reis beloofd :

Dit is nog enkele honderd kilometer verder van ons huisje. Een hele mooie streek in Cherbourg.


De landing van Normandië moet je natuurlijk bezocht hebben als je daar verblijft.

Hier zie je ons bij een type vliegtuig gebruikt bij de landing van Normandië



Tijd voor wat ontspanning/inspanning.


De Mont Saint-Michel. Ook nog een paar uur rijden vanuit ons huisje, maar zeker de moeite waard!




En natuurlijk ... de calvados.


Dit is het huisje waarin we verbleven. Een heel oud huisje, maar de rust rondom was zalig!




Dit zijn slechts enkele sfeerbeelden natuurlijk, maar je ziet waarschijnlijk de ontspanning op ons gezicht staan.

zaterdag 14 augustus 2010

Gino Annys - the movie

Onze bedrijfsfilm is klaar :
www.ginoannys.be
Wij zijn alvast tevreden met het resultaat. Laat gerust een reactie achter wat je er van vindt.

dinsdag 10 augustus 2010

terug van weggeweest

Het is al een tijdje geleden sinds mijn laatste blog. We zijn namelijk 2 weken in verlof geweest. De eerste week zijn we een weekje naar Frankrijk getrokken. Zoals altijd was het weer kunst- en vliegwerk om te vertrekken. De laatste dagen voor het verlof zijn altijd superdruk. Ik wilde graag mijn facturenmap afgewerkt hebben. Gino moest alles goed voorbereiden, want al onze werkcollega's bleven aan het werk. Dus : de klanten moeten verwittigd worden, het materiaal moet klaar liggen, er wordt een lijst gemaakt per werknemer waar hij naartoe moet, de werknemers worden allemaal goed ingelicht, eventueel nog een werf gaan bezoeken zodat alles duidelijk is, ... een hele voorbereiding als je er een hele week niet bent. Op vrijdag bedacht Gino plots dat de auto nog naar de keuring moest. Ik zou dat maar doen, maar daardoor kon ik niet verder werken aan mijn facturen. Pfff. Er stonden natuurlijk een hele rij wachtenden voor mij op de autokeuring. Ik was pas om 17u terug. Die avond waren we uitgenodigd op het feest van Gino's broer en schoonzus die 30 jaar getrouwd waren. Ik had een afspraak met de kapster om 17u30, mijn haar moest toch bijgeknipt worden en dat was de perfecte combinatie om een mooie coupe te hebben op het feest. Ik vond het een ideaal begin van het verlof, of dat was toch de bedoeling. Maar doordat de keuring ertussen was gekomen, niet alleen voor de facturen, maar ook andere voorbereidingen die zeker moesten gedaan worden, was het toch geen begin van het verlof. Toch hebben we met volle teugen genoten van het feest. We zijn tot de laatste gebleven, ook de kinderen. De zaterdagmorgen zijn we toch niet lang blijven slapen, want er moest nog één en ander in orde gebracht worden. Uiteindelijk zijn we rond 12u kunnen vertrekken, richting Frankrijk. Het is de eerste maal dat we naar Frankrijk op reis gaan. We wilden eens iets anders dan nederland en het was een goede oefening voor onze kinderen om Frans te spreken. We hadden een huisje gehuurd in Normandië, 4 uur rijden. We zijn daar toch maar om 19u aangekomen. Het huisje lag heel landelijk, temidden van een weide tussen de bossen. Het was een mooie streek. We hebben veel bezocht, veel ontspannen, voor elk wat wils. Twee maal zijn we vroeg opgestaan, omdat we toch nog iets verder in Frankrijk wilden rijden. Eén maal om Cherbourg te bezoeken, en één maal om de Mont Saint Michel te bezoeken. Voor de rest hebben we iedere keer uitgeslapen, alhoewel we toch telkens rond 7 à 8 uur wakker waren. Toen we de volgende zaterdag klaar stonden om te vertrekken naar huis, kregen we telefoon van vrienden met de uitnodiging om 's avonds BBQ te eten. Dat sloegen we natuurlijk niet af. Dat was een leuke afsluiter van ons reisje. Omstreeks 19u waren we thuis. We hebben de auto leeggemaakt, want een mens sleurt wat mee voor een week, daarna gedoucht en ik heb terwijl al een wasmachine gevuld. Om 20u waren we bij onze vrienden waar de sangria al koud stond.

De tweede week van ons verlof was er eentje om wat te werken en wat te genieten. Gino heeft een nieuwe CV ketel bij ons geplaatst. Een condenserende ketel op mazout, een Brotje SOB. Dit zou heel wat moeten besparen op de mazoutrekening. Onze oude ketel was (pas) 15 jaar oud, maar we wilden toch dit jaar de ketel vervangen. Dit jaar kan hiervoor een groene lening worden genomen en krijg je nog 2770€ subsidie! Dat is toch mooi meegenomen. Gino is wel iedere morgen op de zaak geweest, om de werkmannen te helpen met het laden van de materialen en om de nodige uitleg te geven.
Ik heb mij vorige week vooral bezig gehouden met de grote kuis. Doordat wij de zondagmorgen kuisen, in de privé-woning en in de zaak, is er geen tijd meer over om eens iets grondig aan te pakken. Dat heb ik dus vorige week gedaan. Naast al dat werken hebben we ook boodschappen gedaan die samen moesten gedaan worden. Want dat is voor ons onmogelijk als we 6 dagen open zijn. Ik wou zondag ons verlof goed afsluiten met een grote fietstocht, maar daar heeft het weer een stokje voorgestoken. Toch waren het 2 ontspannende weken. Eventjes weg van de drukte en de telefoon. Onze batterijen zijn weer opgeladen! De foto's volgen zeker nog!