dinsdag 20 juli 2010

Werken en genieten

Vorige vrijdag is er een grote levering toegekomen. Onze toeleverancier van sanitaire en verwarmingsmaterialen is de volgende 2 weken gesloten. Deze firma levert anders tot 3x in de week. Om die periode te overbruggen, heeft Gino heel wat materiaal besteld. Dat materiaal moest natuurlijk allemaal gecontroleerd worden en in het magazijn gestoken worden. Het was een hele karwij. We hebben er aan gewerkt tot 21u. Ik had voorzien om kip met frietjes te eten, maar had nog niets voorbereid. Toen we met ons vier thuis kwamen moest er dus nog gekookt worden. Gelukkig gaat het snel met 8 handen samen. Na ongeveer 20-30 minuten hadden we gebakken kippefilet met versgesneden frietjes en tomaat op ons bord. Daarna hebben Gino en ik nog een half uurtje genoten van het mooie weer en de rust op ons terras.

Ook zaterdag hebben we heel wat doorgewerkt op de bureau. Toch waren we rond 19u30 thuis. Gino heeft spaghetti gemaakt, terwijl ik mij bezighield met het afnemen en ophangen van de was. Na het eten zijn we in de zetel geploft. Eerst was het plan om nog wat te fietsen of te wandelen. Maar het weer was niet meer zo stralend en zag er zelfs wisselvallig uit. Het was al eventjes geleden dat we met ons vier in de zetel hebben gezeten. De kinderen hebben er echt van genoten. Rond 10u zijn we gaan slapen.

Zondag is Gino vroeg opgestaan. Hij kon niet meer slapen en is dan maar beginnen dweilen. Ons huis wordt altijd de zondagmorgen gekuist bij ons. Ook de kinderen waren vroeg wakker en hebben geholpen. Toen ik om 8u beneden kwam, konden we beginnen ontbijten in een proper huis. Zalig! Na het ontbijt zijn we terug naar de zaak gekomen om facturen te maken. De moeilijkere facturen zijn weer aan bod gekomen. We hebben doorgewerkt tot de middag. De zondagmiddag eten we altijd in ons huis. Daarna zijn we nog voor 2 uurtjes naar onze bureau gekomen. Ik was blij dat er zo veel werk was geschoven op de bureau. Vanaf 15u hebben we ons klaargemaakt voor een fietstoer. Het was prachtig weer, dus volop genieten van het fietstochtje.

Het was een weekend van veel werken maar ook van veel genieten!

vrijdag 16 juli 2010

Vleermuisverhaal

Eergisterennacht klopt Mathias op onze deur met de boodschap : "er zit een klein beest met vleugels in mijn kamer". Ik begreep hem niet direct, zo midden in de nacht. Tot hij duidelijker zei : er zit een vleermuis in mijn kamer! Ik was op slag wakker. De vleermuis was Mathias tegengekomen in de gang, terwijl hij naar toilet wilde gaan. Mathias wou hem via zijn kamer naar buiten jagen, maar dat lukte hem niet. Het venster stond wagewijd open, maar de vleermuis wou er niet door vliegen. Toen ik ging kijken in zijn kamer, was er geen vleermuis te zien. Mathias beweerde dat hij onder zijn kast zat. Ik heb daar wat onder gerommeld, met een lat, maar er kwam geen vleermuis vanonder. We hebben dan maar besloten dat de vleermuis waarschijnlijk door het venster was gevlucht terwijl wij onder de kast aan het kijken waren. We gingen beiden weer slapen. De volgende nacht komt Mathias weer op de deur kloppen : "hij hangt nu aan mijn gordijnbak". Ik zei : "Zet gewoon je venster open en jaag hem er door". Toen Mathias terug in de kamer kwam, was de vleermuis alweer verdwenen". Weeral veronderstelde Mathias dat hij zelf door het venster naar buiten was gevlogen. Maar niets was minder waar. Rond 5u 's nachts was de vleermuis weer toertjes aan het vliegen in zijn kamer. Mathias was het beu. Hij heeft ons niet meer wakker gemaakt, maar heeft gewoon zijn kussen en laken meegenomen en zich in de zetel genesteld om verder te slapen. 's Anderendaags 's morgens was er weer geen vleermuis meer te zien. Gisterenavond hebben we de ramen van Mathias' kamer opnieuw wagewijd open gezet. Mathias besloot om opnieuw in de zetel te slapen. Toen de duisternis begon te vallen stak ik eventjes mijn hoofd door de deur van Mathias' kamer en ik zag dat er heel wat vleermuizen voor zijn raam aan het vliegen waren. Hoorden zij hun vriendje-vleermuis misschien? Een uurtje later keek ik opnieuw in de kamer en zag ik ons vleermuisje vliegen in de kamer. Ik wou het raam niet heel de nacht open laten, stel je voor dat heel de familie vleermuis bleef slapen, ik wou er niet aan denken. Dus zat er niets anders op dan op vleermuis-jacht te gaan. Gino en ik gingen zo vlug mogelijk de kamer binnen. De vleermuis was constant toertjes aan het vliegen. We probeerden eerst met de hand de vleermuis in de juiste richting te jagen, maar dat lukte niet. Gino is dan isolatieplaten gaan halen. Dit lukte al beter, maar toch wilde de vleermuis niet door het venstergat vliegen. Plots liet het vleermuisje zich vallen op de grond. Het viel op hoe klein zo'n vleermuisje wel is. Ik nam vlug een handdoek uit Mathias zijn wasmand en liet het op de vleermuis vallen. Ik nam heel voorzichtig de handdoek met vleermuis op en schudde de handdoek uit. Maar de vleermuis bleef eraan hangen. Gelukkig, na een derde poging, liet het de handdoek los. Vlug hebben we het venster gesloten. Einde vleermuisverhaal. Maar ... echt gebeurd!

dinsdag 13 juli 2010

Een beetje hulp

Ik heb sinds vorige week een beetje hulp in de bureau. Een jobstudente komt mij elke dag helpen. Ze houdt zich vooral bezig met het klasseren van documenten. Een belangrijke taak, die veel tijd in beslag neemt. Maar slecht of niet geklasseerde papieren vind je nooit terug. Ze is al een paar keer getuige geweest van een situatie waar ik heel snel een document nodig had. Klasseren is belangrijk.

Ook onze kinderen helpen natuurlijk. Mathias hebben we voor 2 maanden de functie van 'chef magazijn' gegeven. Hij controleert alle leveringen. Ook is hij bezig met het plaatsen van rekken zodat we eens een deftig archief hebben. Tot nu toe werd dit in een kast thuis bewaard, maar die kast zit overvol. Als die rekken er zullen staan, kan alles weer opnieuw geklasseerd worden in volgorde van datum.

Brecht helpt bij allerhande werkjes, soms maakt hij eten of gaat hij om kleine boodschappen, soms helpt hij met Gino of met mij. Hij is ook vaak weg. Zo is hij nu bij mijn broer op de boerderij. Hij is daar vooral om te helpen, maar speelt ook vaak mee met de kinderen. Gisteren is hij daar blijven slapen. Vanavond komt hij terug thuis. Zo gaat de vakantie snel voorbij natuurlijk. Hij is al voor een vierde gepasseerd.

Ik wil vooral mijn map 'te maken facturen' zo goed als afgewerkt hebben voor we in verlof gaan. Dit is eigenlijk een onhaalbaar doel, want er komen dagelijks nieuwe werkbonnen bij. Maar soms moet een mens zijn doel hoog zetten om het maximum te behalen.