donderdag 29 april 2010

De laatste voorbereidingen

Ja, zondag is het feest bij ons. Brecht doet dan zijn plechtige communie. Na de mis houden we een receptie voor heel wat bekenden. We zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. Iedere morgen en avond staat in het teken van de communie. Deze morgen heb ik nog het nieuw raam ingeolied. De tuin is volledig in orde. Gino's garage is al volledig opgeruimd. Dat wordt de 'speelzaal' voor de kinderen. Voor de receptie hebben we een tent gehuurd. Toch moet er nog heel wat gebeuren, maar we geraken er wel. Het feest voor de familie is 2 weken later.

Vorige zondag was er ook feest bij ons. Vorige dinsdag werd Gino 40 jaar. Door de studiedag naar Philips op dinsdag en door de voorbereidingen voor de communie hadden we dit nog niet op een gepaste manier kunnen vieren. Daarom had ik alle broers en zussen van hem en mij, samen met onze werknemers en hun partners uitgenodigd voor een verrassingsfeest. Gino wist absoluut van niets. Hij was verrast door de eerste bezoekers, want hij was nog volop bezig in de tuin als die toekwamen. Hij is dan maar vlug in de douche gekropen en heeft andere kleren aangedaan. Geleidelijk aan kwam iedereen toe. Het was een heel gezellige avond.

woensdag 28 april 2010

Uitzonderlijk gesloten

Gisteren hebben we de winkel uitzonderlijk gesloten. Dit is iets wat we niet graag doen. Maar gisteren was het wel de moeite. We hadden kans om een volledige dag opleiding te volgen in de fabriek van Philips. Een volledige dag over verlichting, verschillende verlichtingsbronnen, lampen en hun specifiek gebruik. Zo zag ik zelf het verschil van het kleur van mijn eigen huid met verschillende lamptypes. Dit had vooral te maken met kleurweergave. Daarna werden we rondgeleid naar verschillende toepassingen. Zo hebben ze in het Light Application Center een montageband, een magazijn, een hotel met receptie, restaurant, bar en kamer met badkamer, en verschillende winkels werkelijk nagebouwd. Het was indrukwekkend te zien hoe je de sfeer bv. van een restaurant of een winkel kan doen veranderen door het aanpassen van de verlichting. Zo werd ons getoond dat een bepaalde doelgroep kan worden aangetrokken door een specifieke verlichting. Dit voorbeeld gaven ze in een kledingszaak, waar we werkelijk zagen dat de verlichting van bv. jonge jongens helemaal anders is als deze van bv. 30-plussers. Hoe je bv. met de verkeerde verlichting de vis in een viswinkel echt niet smakelijk laat uitkomen, terwijl met de juiste verlichting de vis er heel vers uitzag. De dag werd afgesloten met een soort lichtshow, waar nog eens theoretisch werd uitgelegd hoe licht invloed heeft op de mens. Het was een super interessante dag.

maandag 26 april 2010

Stil

Het is wat stil geweest hier. Ik weet het. Ik had één en ander te verwerken. Iets waar ik lang over heb nagedacht als ik het hier op de blog zou zetten. Ze hebben namelijk ingebroken in onze zaak. Iets wat iedere zelfstandige vreest. Maar meer wil ik hierover niet kwijt.

donderdag 15 april 2010

Vakantie

De paasvakantie zit er bijna op. Ook wij hebben er een beetje van geprofiteerd door nu en dan eens een half uurtje later op te staan. Tijdens het schooljaar moet Mathias op tijd zijn voor de bus. Ik kan wel een pak minder doen doordat ik een half uur minder heb 's morgens. Toch slaag ik er in om mee te zijn in het huishouden. Ik steek wat minder tijd in het bereiden van het eten. Zo hebben we maandag de rest van zondag gegeten, dinsdag een broodmaaltijd gegeten en gisteren een omelet. Vanavond bak ik worst met rode kool. De rode kool is een overschot die nog in de diepvries zat. Deze morgen ben ik nog vlug eens door de kinderen hun kamer 'gewaaid' en heb wat vluchtig opgeruimd. De rest moesten ze zelf doen deze morgen. Maar als er al gestart is, dan gaat het nog zo snel. Ik heb wel gezien dat bij het opruimen, heel wat kleren in de wasmand zijn beland. Dus dat wordt een hele hoop was die moet verwerkt worden volgende week. Toch hoop ik tegen eind volgende week tijd te hebben gevonden om de garage op te ruimen.

De werken in de tuin zijn heel goed gevorderd. Vorige weekend is alles in gereedheid gebracht om de nieuwe beplanting aan te planten. Ook de rest van de tuin heeft een grondige voorjaars-opkuis gehad. Het is een hele mooie tuin!

Op mijn bureau gaat het werk wat minder vlot. Met de kinderen in de buurt is dat altijd wat moeilijker om door te doen. Volgende week zal ik het werk wel wat inhalen.

woensdag 7 april 2010

Flink gewerkt

Vorig weekend is er flink gewerkt in onze tuin. De terrastegels liggen er allemaal. We zitten verder dan verwacht. Gelukkig maar, want er is nog heel wat werk. Met dank aan de helpers.

Enkele sfeerbeelden :
Dit was ons vorig 'voorlopig' terras.


De grondwerken voor de vijver :

Het resultaat, zeg nu zelf, dit is een totaal ander zicht hé :


Je ziet dat het nog niet is afgewerkt, maar het ziet er al heel goed uit.


donderdag 1 april 2010

Examens en .. buizen

De examens zitten er op. Dat geeft toch al een beetje het vakantiegevoel. Mathias is sinds dinsdagmiddag thuis. Brecht is ook blij dat hij niet meer moet leren. Hij moet wel nog naar school, maar daar gaat het er ook kalmer aan toe. Gisteren hadden ze eucharistieviering. Vandaag komen ze nog eens samen met de kinderen van de andere afdeling van de school om herinneringen van de bosklassen op te halen. Morgen vieren ze Pasen. En dan komt de welverdiende vakantie. Vanavond mag ik het rapport van Brecht halen. Morgen is Mathias aan de beurt. Ik ben benieuwd.

En die buizen dan? Wel dat is een heel ander verhaal, dat niets te maken heeft met examens (of wat had u gedacht?). We hadden dringend buizen nodig voor een installatie in een varkensstal. We konden deze ten vroegste vorige donderdag bestellen. Ze werden ons beloofd tegen gisteren. Blijkbaar waren ze toch niet aangekomen, dus moesten we noodgedwongen kiezen voor kortere buizen. Maar beter dat dan geen buizen. Ze konden niet meer geleverd worden, maar we mochten ze zelf gaan ophalen. Ze zouden klaarliggen tegen 20u gisterenavond. Ikzelf was doodmoe en ook Gino was moe. Omdat ik aanvoelde dat ik nog weinig fut had om thuis nog veel aan het huishouden te werken, stelde ik aan Gino voor om mee te gaan. Het is ongeveer 45 minuten rijden naar die firma. Als ik weet dat Gino moe is, al voor hij vertrekt, ben ik toch een beetje ongerust. Als ik mee zou gaan, moest ik niet ongerust zijn, en zou de rit voor Gino aangenamer zijn. Na het avondeten zijn we vertrokken. De buizen moesten allemaal bovenop de camionette worden vastgebonden. We hadden de pech dat het serieus doorregende op dat moment. We waren allebei kletsnat om terug te keren. Rond 23u waren we terug. Een warme douche kan op zo'n moment wonderen doen. De buizen kunnen vandaag gelegd worden, zoals gepland.