woensdag 28 augustus 2013

Een schop onder mijn ...

De eerste week achter het verlof heb ik meestal het gevoel dat ik mezelf een schop onder mijn ... moet geven. Denk nu niet dat ik tegen mijn zin opnieuw ben beginnen werken. Integendeel, ik ben nog steeds gemotiveerd en vind nog steeds plezier in mijn werk. Gelukkig maar! Maar het vraagt toch een weekje tijd om weer in het ritme te komen.

Ondertussen is er de laatste weken in de firma het een en ander veranderd.

Eerst en vooral hebben we iemand bij aangeworven als magazijnier. Deze man moet het werk voor Gino wat verlichten. Leveringen controleren, in de rekken plaatsen, materiaal klaarleggen per installatie, ... Daarnaast is er nog een dame begonnen in de bureau als administratief bediende. Deze 2 nieuwe krachten vragen in het begin wat opleiding, maar helpen ons al snel in ons werk. We hopen dat ze zich snel thuis voelen in de firma!

Ik heb ook al vaak verteld over opleiding. Vorige dinsdag was het weer zover. Gino en ik hadden de mogelijkheid om naar het LAC te gaan . Lac = Light Application Center. Een opleidingscentrum van Philips. Dit is een unieke gelegenheid, want niet heel veel installateurs krijgen de kans om naar het LAC te gaan . Voor ons was het al de tweede keer. De eerste maal waren we uitgenodigd als installateur. Ditmaal kregen we de uitnodiging omdat we LED-expert zijn. Toch was het ook ditmaal heel interessant. Mensen denken soms : licht is licht, maar niets is minder waar. Er bestaan zoveel verschillende types lampen, en ieder type heeft zijn specifieke eigenschappen. Iedere toepassing vraagt zijn eigen lampenkeuze. Ditmaal was de opleiding specifiek gericht naar LED-verlichting. Het leuke (en interessante) is dat daar alles praktisch wordt aangetoond. Zo wordt daar bv. een stukje magazijn nagebouwd en worden de verschillende type lampen en led-toepassingen daar daadwerkelijk opgelicht en zien we echt het verschil. Het is een heel leerrijke dag geweest, maar wel vermoeiend.

zaterdag 17 augustus 2013

Terug van weggeweest

Ja hoor, ik ben terug van weggeweest.

Door het ons verlof heb ik jullie een beetje in de steek gelaten, maar dat zal ik vlug weer oppikken.

We hebben 2 weken verlof genomen. Een weekje ardennen en een weekje thuis. Het weekje ardennen was natuurlijk pure ontspanning. We hadden een huisje gehuurd in de buurt van Durbuy. We hebben er toch een actieve vakantie van gemaakt : wandelen, mountainbiken, kayakken, railbike, ...

Enkele sfeerbeelden :




Natuurlijk hebben we ook minder sportieve dingen gedaan :
 

 
 
Na ons weekje ardennen hebben we nog een weekje thuis gewerkt. gino is die week bijna iedere dag op de zaak geweest om alle kleine en grote problemen op te lossen. Ik heb me vooral geconcentreerd op het huishouden. Na een week op reis heb je toch een redelijke berg was te verwerken. Daarna hebben we ons huis eens grondig gekuist. 2 volle dagen hebben we de living, keuken, badkamer, zolder, kamers, ... van boven tot onder aangepakt. Het geeft toch ook een goed gevoel dat alles weer spik en span is. Maar we hebben ook vooral genoten van onze tijd samen. We hebben het niet nagelaten om samen een aperitief of een koffie te drinken.

Maar nu is het ondertussen al een week volle bak werken. Maar daarover meer in mijn volgende blog.