maandag 31 december 2012

De laatste dag

Vorig weekend was nogal rustig. Het was eigenlijk een weekend zoals altijd. Zaterdag hebben we gewoon gewerkt. Alhoewel ... gewoon. Ik had het in mijn hoofd gestoken om de volledige loods te kuisen. Ik wou vuile hoekjes opruimen en daarna de volledige vloer kuisen. Ook de toonzaal, bureau en keuken moest er aan geloven. Dus in totaal 900m². Een hele karwei, maar ik ben echt blij met het resultaat! Zo kunnen we het jaar proper eindigen én proper starten.

Gisteren moesten we wel wat bureau-werk doen, want er waren papieren die zeker tegen vandaag (maandag) in orde moesten zijn. Om 16u waren we klaar en zijn we naar huis gegaan. De pannekoeken stonden al klaar. Een lekkere beloning!

Tja vandaag is het de laatste dag van het jaar 2012...

In 2013 staan we natuurlijk weer paraat, de agenda voor de niet-te-vergeten telefoontjes en depannages ligt al klaar



Ik wens iedereen een prettig eindejaars- en nieuwjaarsfeest toe !!

donderdag 27 december 2012

De winkel in kerststemming

Ik heb in mijn vorig berichtje beloofd om enkele foto's van de winkel te posten. Ziehier onze zaak in kerststemming :

onze grote kerstboom buiten ... by night


en ... by day


de etalage met 2 kleinere kerstbomen en een kersttreintje



Het eindejaar is traditioneel voor iedereen een drukke feestperiode. Bij ons start het al vóór kerstdag. De laatste vrijdag voor kerstdag houden we hier een eindejaarsdrink. Zoals ik vorige jaren al heb verteld : dan schenken we alle flessen die we tijdens het jaar krijgen van leveranciers. We starten met de schuimwijnen en eindigen met de bieren. Ik ben persoonlijk "bob" voor de werkmannen die iets te veel hebben gedronken. Ik zorg er ook voor dat er heel wat hapjes zijn, want dat is ten slotte ook hun avondeten. Hiervoor heb ik toch veel hulp gehad van Brecht dit jaar.

Het volgende feest op het programma is kerstavond. Dat vieren we met ons gezin. Dit houden we simpel met een uitgebreide aperitief, de kadootjes onder de kerstboom en daarna een fondue. Traditioneel gaan we dan ook nog naar de middernachtmis in Zevekote. Daar zing ik mee met ons koor Talentina om de mis te verzorgen. We moeten aanwezig zijn vanaf 23u30 om onze stemmen op te warmen. Na de middernachtmis wordt een jenevertje geschonken en wenst iedereen elkaar een prettig kerstfeest. Rond 2u 's nachts waren we thuis. Om 8u maakte de wekker ons alweer wakker, want we hadden nog werk. De hele familie was uitgenodigd om te komen eten tegen de middag. In totaal 23 mensen. We hadden daags voordien al heel wat voorbereid aan het eten. Toch moest nog één en ander nog in orde gebracht worden. Jammer genoeg had Gino een depanage rond 9u30. Mensen zonder chauffage. Hij is er snel naar toe gegaan. Het was toch 1u30 later voordat hij terug thuis was. Gelukkig waren we nog op tijd klaar. Alles verliep goed. Het eten werd gesmaakt en de sfeer was gezellig. Iedereen was betrekkelijk vroeg naar huis vertrokken. Daardoor was tegen 20u30 al heel wat opgeruimd in onze living. 's Anderendaags heb ik nog verder gekuist. Maar om 9u30 was ik alweer op post in de zaak. Maar ik had opnieuw wat te organiseren. Op 26 december organiseren we met onze vereniging Davidsfonds ieder jaar 'Vlaanderen zingt kerst'. Dit gaat door in de kerk. Vanaf 16u moest ik hiervoor toch één en ander in orde zetten. Maar ook dat is vlot verlopen.

En nu is het eventjes rust. Oudejaar vieren we bij vrienden en dus mag ik gewoon mijn voetjes onder tafel schuiven en genieten.

vrijdag 14 december 2012

Mijn kerstboom

Ik besef dat ik mijn lezers echt wel heb verwaarloosd. Het eindejaar is bij ons traditioneel heel erg druk. De herstellingen van CV ketels neemt heel wat regel-werk in beslag voor mij. Er zijn hier dagen dat de telefoon niet stil staat.

Maar toch heb ik vorig weekend tijd gevonden om mijn kerstboom te plaatsen. We zijn vrijdagavond rond 21u begonnen met hem op te zetten. We waren wel moe en hadden daardoor geen zin. Zaterdagavond heb ik de boom kunnen versieren. Ik ben wel blij met het resultaat.



Ook de winkel heb ik al in kerstsfeer gestoken. Daar moet ik nog foto's van trekken, deze beloof ik zo snel mogelijk.