donderdag 25 oktober 2012

woensdag 24 oktober 2012

Kijk eens daar

Toen ik vandaag bezig was met de kassa te tellen, hoorde ik precies een vogeltje tsjilpen. Plots zag ik het vogeltje tegen ons groot raam vliegen. Ik ging kijken en wat zag ik ... een roodborstje.

Het lukte me niet om het te pakken. Ik kon er heel dicht bij komen, maar vanaf het moment ik het vogeltje in mijn handen wou nemen, vloog het een meter verder. Ik heb het dan maar met rust gelaten en enkele uren later was het verdwenen. Het zal de weg naar buiten teruggevonden hebben.

donderdag 18 oktober 2012

Mijn mannen verwend


Het was zaterdag. Gino had nog wat depannages te verwerken van de vrijdag. Daarnaast had hij nog afspraken om werken te bekijken. eigenlijk is het ideaal als hij de zaterdag op de bureau kan zitten om alle werken van de komende week voor te bereiden. Hij is de hele dag bezig geweest. In de namiddag zou hij normaal gezien vroeg stoppen om in de tuin te werken. Dit was echter niet gelukt. Brecht had de hele dag geholpen met een plaatselijke boer. Mathias had geleerd en was vanaf 16u niet meer thuis. Toen Brecht thuis kwam, had Gino het idee om samen nog een uurtje in de tuin te werken. Beiden hebben ze (toch tegen hun zin) de tuin aangepakt. Er stond heel wat onkruid, en dat moest natuurlijk weg. Ik vond dat mijn mannen wel een verwennerijtje hadden verdiend en ik heb een aperitieftafel voorzien tegen dat ze binnenkwamen van de tuin. De tegenzin van het werken was snel vergeten.


Wat is er anders gebeurd in het weekend?
Vrijdagavond hadden we een optreden in Zevekote. Het kleine dorp verwelkomde Blush, een enthousiaste groep dames. Dit was ingericht door Talentina, het koor waar ik deel van uitmaak.
En dit diertje kwam ik tegen op vrijdagmorgen in mijn wasplaats. Dit had ik eigenlijk nog nooit gezien in huis.

donderdag 11 oktober 2012

Wat een week

Vorige week was nogal een week. Volop drukte! Vorige zondag waren we thuis. Dat gebeurt niet zo vaak. We hebben er van geprofiteerd om  nog wat verder te werken aan onze voortuin. Ik heb er ook van geprofiteerd om al te beginnen met plooien van de was. Ik wilde graag wat voorsprong hebben op mijn vast schema.

Mijn vaste taken zijn normaal zo gepland :
maandag : was plooien
dinsdag : was strijken
woensdag : rest van de was strijken en alle was in de kasten steken
donderdag : extra werk (iets opkuisen, soep maken, ...)
vrijdag : vuile was sorteren
zaterdag /zondag : kuisen, wassen, was ophangen om te drogen, ...
Deze dingen gebeuren 's morgens tussen 6u30 en 7u45 en 's avonds vanaf ik thuis ben (meestal rond 20u à 20u30) tot ik het beu ben (meestal rond 22u).

Ik wou dus voorsprong hebben op mijn vast schema omdat ik het gevoel had dat ons huis een grondige schoonmaakbeurt nodig had. Mijn plan is om ruimte per ruimte grondig aan te pakken, maar daar heb ik natuurlijk tijd voor nodig. Dus dacht ik door zondag al te beginnen met voorsprong, zo misschien woensdag al extra tijd te hebben. Maar dat is dus niet gelukt. Zondag had ik al minder kunnen doen dan eerst gedacht. Maandag kon ik gelukkig wel op normaal tempo verder doen. Maandagavond had ik echter vergadering voor onze vereniging. Dinsdagmorgen moesten we een bestelwagen naar de garage brengen, omdat de remmen het echt niet goed deden. Dus kon ik geen huishoudwerk doen. Dinsdagavond was ik gelukkig vrij. De woensdagmorgen breng ik Brecht altijd naar de bus. Dat is ten laatste om 7u30 vertrekken. Dus ook hier was de ochtend iets korter. Woensdagavond was er kookles van het KVLV in Zande. Omdat ik graag kook en omdat het over groenten ging wilde ik zeker van de partij zijn. Donderdagmorgen moest ik Brecht ook uitzonderlijk naar de bus brengen. Donderdagavond hadden Gino en ik een vergadering in Brugge, vanaf 16u. Vrijdagmorgen was een normale ochtend. Vrijdagavond was er filmvoorstelling van onze vereniging. Pfff... kun je nog mee met het verhaal? Om een lang verhaal kort te maken : ik heb mij moeten haasten om de was op tijd terug in de kasten te steken en dus mee te zijn met mijn schema.

Gelukkig is het deze week iets kalmer. Toch de ochtends. 's Avonds heb ik enkel op woensdag (gisteren) vrij. De rest van de week heb ik ook telkens een verplichting 's avonds. Toch lukt het me om al wat te beginnen aan mijn 'kuisactie'.

Ik blijf er aan werken !!

In de buro is het hier ook vaak een zotte bende. Dat is de reden waarom ik al meer dan een week deze blog probeer af te werken. Maar ik wil vooral mijn lezers niet verwaarlozen hé.