zaterdag 26 mei 2012

Alsof machines gevoelens hebben ...

We hadden een oud kopieerapparaat staan. Waarschijnlijk al 15 jaar oud. We hadden die ongeveer 10 jaar geleden gekocht, het was een tweedehandse. 10 jaar geleden hadden we onze computerfirma opgebeld en gevraagd te zorgen voor een kopieerapparaat. We hadden een klein model voor ogen, maar het moest ook mogelijk zijn om A3 te kunnen kopiëren. Toen de man kwam met ons kopieermachine schrokken we toch van de grootte. Hij kwam met een model zoals de deze.

Hier wordt heel veel gekopieerd zoals, alle verkoopfacturen, de leveringsbonnen (om bij het dossier van de klant te steken), plannen om mee te geven met de vertegenwoordigers om bv. de verlichting, ventilatie of verwarming te laten uitrekenen, offertes (om het origineel mee te geven met de klant), ... Het was al enkele maanden dat we er aan dachten om een nieuwe te kopen. De cartridges waren niet meer verkrijgbaar. We konden ons voorlopig behelpen met verkeerde cartridges te bestellen en een stuk van de oude cartridges te schuiven op de nieuwe, zo pastte alles weer, en konden we verder kopiëren. De copies waren ook niet meer zo netjes. Er lag precies een vaag grijze schijn op. Plots kwam een dame binnen om haar firma voor te stellen. Ze verkochten "copiers" (een iets modernere naam). Dat bracht het onderwerp weer naar boven. Uiteindelijk hebben we een nieuwe gekocht. Ditmaal een apparaat waarop we kunnen kopiëren, scannen, faxen en printen. Dit op A4 en A3, recto verso, zwart-wit en kleur. Toen we de aankoopbon hadden getekend zei ik tegen die persoon dat het niet dringend was. Ons printertje deed het nog steeds en ook ons kopieerapparaat was niet stuk. Maar het was alsof onze printer gevoelens had ... Enkele dagen later wilde hij niet meer printen. Er was een storing. Meestal wil dit zeggen : papier(snipper) weghalen en hupsakee, je kunt weer printen. Ik ben enkele uren bezig geweest om de printer uit elkaar te halen, voelers afkuisen, blazen, ... Telkens weer opnieuw de printer opstarten en proberen, maar niets ... Ik bracht hem dan uiteindelijk maar binnen bij de computerfirma, maar slechts een half uur later kreeg ik een telefoontje dat er duidelijk veel kosten aan waren. Zo zaten we natuurlijk zonder printer, en het nieuwe apparaat zou 3 weken duren. Gelukkig werd ik beholpen met een reserve-printer en was ons nieuw apparaat toch nog sneller binnen dan we dachten. Ziehier ons nieuw machine :
Het was nog wat zoeken om er mee te werken zoals op welk knopje moet je nu weeral duwen en waar komt dat dan terecht ... Het apparaat is volledig programmeerbaar via de computer. Zo kunnen we de faxnummers en e-mailadressen er rechtstreeks in programmeren. Het was ook nog eventjes weg-en-weer mailen met de firma van ons facturatieprogramma, zodat de facturen altijd vanuit 1 lade worden geprint. Maar nu lijkt alles in orde. Weer voor 15 jaar ? Laat ons hopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten