woensdag 30 mei 2012

De lente in de toonzaal



En natuurlijk een zonneboiler in de etalage. Dat trekt misschien de zon aan. :)

zaterdag 26 mei 2012

Alsof machines gevoelens hebben ...

We hadden een oud kopieerapparaat staan. Waarschijnlijk al 15 jaar oud. We hadden die ongeveer 10 jaar geleden gekocht, het was een tweedehandse. 10 jaar geleden hadden we onze computerfirma opgebeld en gevraagd te zorgen voor een kopieerapparaat. We hadden een klein model voor ogen, maar het moest ook mogelijk zijn om A3 te kunnen kopiëren. Toen de man kwam met ons kopieermachine schrokken we toch van de grootte. Hij kwam met een model zoals de deze.

Hier wordt heel veel gekopieerd zoals, alle verkoopfacturen, de leveringsbonnen (om bij het dossier van de klant te steken), plannen om mee te geven met de vertegenwoordigers om bv. de verlichting, ventilatie of verwarming te laten uitrekenen, offertes (om het origineel mee te geven met de klant), ... Het was al enkele maanden dat we er aan dachten om een nieuwe te kopen. De cartridges waren niet meer verkrijgbaar. We konden ons voorlopig behelpen met verkeerde cartridges te bestellen en een stuk van de oude cartridges te schuiven op de nieuwe, zo pastte alles weer, en konden we verder kopiëren. De copies waren ook niet meer zo netjes. Er lag precies een vaag grijze schijn op. Plots kwam een dame binnen om haar firma voor te stellen. Ze verkochten "copiers" (een iets modernere naam). Dat bracht het onderwerp weer naar boven. Uiteindelijk hebben we een nieuwe gekocht. Ditmaal een apparaat waarop we kunnen kopiëren, scannen, faxen en printen. Dit op A4 en A3, recto verso, zwart-wit en kleur. Toen we de aankoopbon hadden getekend zei ik tegen die persoon dat het niet dringend was. Ons printertje deed het nog steeds en ook ons kopieerapparaat was niet stuk. Maar het was alsof onze printer gevoelens had ... Enkele dagen later wilde hij niet meer printen. Er was een storing. Meestal wil dit zeggen : papier(snipper) weghalen en hupsakee, je kunt weer printen. Ik ben enkele uren bezig geweest om de printer uit elkaar te halen, voelers afkuisen, blazen, ... Telkens weer opnieuw de printer opstarten en proberen, maar niets ... Ik bracht hem dan uiteindelijk maar binnen bij de computerfirma, maar slechts een half uur later kreeg ik een telefoontje dat er duidelijk veel kosten aan waren. Zo zaten we natuurlijk zonder printer, en het nieuwe apparaat zou 3 weken duren. Gelukkig werd ik beholpen met een reserve-printer en was ons nieuw apparaat toch nog sneller binnen dan we dachten. Ziehier ons nieuw machine :
Het was nog wat zoeken om er mee te werken zoals op welk knopje moet je nu weeral duwen en waar komt dat dan terecht ... Het apparaat is volledig programmeerbaar via de computer. Zo kunnen we de faxnummers en e-mailadressen er rechtstreeks in programmeren. Het was ook nog eventjes weg-en-weer mailen met de firma van ons facturatieprogramma, zodat de facturen altijd vanuit 1 lade worden geprint. Maar nu lijkt alles in orde. Weer voor 15 jaar ? Laat ons hopen!

woensdag 16 mei 2012

Vermoeiende schooluitstapjes

Schooluitstapjes zijn vermoeiend. Niet alleen voor de studenten, maar ook voor de ouders.
Wat meer uitleg :
Vorige week donderdag ging Mathias met school naar een beurs over drukken en ontwerpen in Duitsland. Ze werden verwacht om 5u45 op een parking in Brugge om daar op te stappen op de bus. Dat wilde zeggen dat we ten laatste om 5u15 moesten vertrekken. Dus ... ten laatste om 4u50 opstaan ... Dat was sowieso al vroeg. Zeker als je weet dat het een korte nacht was. Gino ging de avond ervoor een plan bespreken bij klanten. Ikzelf was om 10u45 gaan slapen, maar ben om 23u30 en om 0u30 wakkergeschoten dat hij nog niet thuis was. Om 0u45 kwam hij thuis. Het leek ons nogal logisch dat ik wel naar Brugge zou rijden, zodat Gino nog wat kon slapen. Dat wilde wel zeggen dat ik maar 2 losse uren en 4u en 15 minuten vast had geslapen. Schooluitstapjes zijn echt vermoeiend !

vrijdag 4 mei 2012

"20 jaar" en "Solar days"

20 JAAR

2 mei 1992, ja 20 jaar geleden, zijn Gino en ik in het huwelijksbootje gestapt. Dit is een dag die je niet zomaar laat voorbij gaan, vonden we. We hadden een dag voor onszelf geplanned. Dat vroeg wel wat voorbereiding. Op 1 mei zijn we nog eventjes samen op de bureau geweest om de werkschikking voor te bereiden. Daarna hebben we eerst samen met onze kinderen gegeten en zijn we vertrokken. We zijn richting Slijpe gereden, nl. naar het groene genot http://www.hetgroenegenot.be/. Dit is een privé sauna en wellnesscenter gelegen op een boerderij. Het is een project dat we hebben mogen realiseren, waar de verwarming en het warm water wordt opgewekt met zonne-energie. We hadden van onze werknemers een kadobon gekregen van dit wellnesscenter, dus dit was de ideale gelegenheid. We hadden een verwenarrangement gereserveerd. Het was echt zalig : stoomcabine, infrarood-stralers, douches, een buiten-jaccuzi, 2 relax-ruimtes met open haard, en een echte finse sauna. Er stonden voor ons verschillende hapjes en drankjes klaar, inclusief een fles cava. In dit arrangement was ook een rugbehandeling voor ons beiden voorzien. De 4 uur die we voor ons hadden, zijn voorbij gevlogen. We zijn daarna blijven slapen in http://www.hetzwaluwnest.be/ . Dit ligt aan de andere kant van de boerderij, en bestaat uit 4 gezellige huisjes gemaakt in de oude stallingen. Op 2 mei, na het zalige ontbijt (in het huisje geleverd) zijn we richting Kemmel gereden. Gino en ik zijn nogal fervente wandelaars en we vonden dit een goede locatie. Jammer genoeg was het nogal mistig. Maar dat kon ons toch niet tegenhouden. Na een uurtje stappen zijn we naar een restaurantje gereden, waar ik had gereserveerd. Een etentje voor ons twee, alleen, zonder stress. Daarna zijn we richting Roeselare gereden, waar we, terwijl het pijpestelen regende, wat zijn gaan shoppen. Jammer van het weer! Tegen de avond zijn we naar huis gereden, met een herinnering aan een hele leuke ontspannende huwelijksverjaardag. Op naar de volgende 20!!

SOLAR DAYS


Misschien heeft u het gezien in de zondagskrant? De volgende 2 weken worden solardays georganiseerd. Ook wij doen hier aan mee. Tijdens deze 2 weken kunt u op verschillende punten informatie inwinnen over alles wat met zonne-energie te maken heeft, maar vooral zonneboilers. Bij ons kun je hiervoor terecht morgen 5/5/12 van 10u tot 17u en ook volgende week zaterdag. Voor wie geïnteresseerd is ... kom gerust af. Meer info op www.solardays.be