maandag 31 mei 2010

Hier ben ik weer

Hier ben ik eindelijk terug. Nee, ik ben niet weggeweest, maar besef dat het al een tijdje geleden is dat ik heb geblogd.


Eerst en vooral de beloofde foto's :


De communie-receptie:



De tuin met de vijver, waar we hard aan gewerkt hebben (zie vorige blogs) :



Vorige week zondag was het communiefeest voor de familie. We hadden prachtig weer en konden daardoor buiten aperitieven. Na de middag werd onze vijver zelfs omgedoopt tot 'zwemvijver'. Dit is iets waar we niet aan gedacht hadden, maar de kinderen hebben er enorm van genoten. Het was een heel gezellig feest. Iedereen, en vooral Brecht, heeft er een mooie herinnering aan over.

maandag 17 mei 2010

Verslagje van de laatste weken

Ik ben jullie nog een verslagje schuldig van de communie.
Om 5u30 ben ik opgestaan om alles voor te bereiden. Om 7u30 zouden namelijk enkele helpende handen komen om nog hapjes en broodjes klaar te maken. Ik wilde graag nog kerstomaatjes snijden, cressonette snijden, bieslook snijden, peterselie malen, ... Gino stond om 7u bij zijn broer, de bakker, achter 180 broodjes. Zaterdag had ik al het beleg voor de broodjes gehaald : de kaas bij het baliehof in Zerkegem www.baliehof.be en ander beleg bij Jeroen en Anneleen www.jeroenenanneleen.be uit Oudenburg. Om 8u heb ik nog stokbroden gehaald bij Bakkerij Vandenberghe uit eernegem. Deze zaken zijn klant van ons, en we doen hen graag dit plezier. Om 9u15 mocht ik bij de kapper zijn. Om 10u15 was de kapper klaar. We moesten om 10u30 in de kerk zijn, de mis begon om 11u. Gelukkig had ik mij vooraf wat opgemaakt. Thuis moest ik alleen nog maar mijn kleren aandoen. Mijn mannen waren alledrie al klaar van 9u30.

Brecht deed samen met 7 anderen kinderen zijn vormsel. Dat maakte dat het een aangename mis in beperkte groep. Rond 12u30 waren we terug thuis. Onze 'helpende handen' stonden al klaar met het aperitief in de tent. Ook het springkasteel stond al opgeblazen. In totaal waren 65 volwassenen uitgenodigd en brachten samen ongeveer 25 kinderen mee. Het was een drukke maar leuke namiddag. Dankzij onze 'helpende handen' hebben we ons niets moeten aantrekken van de hapjes, broodjes en drank en liep alles gesmeerd. Tegen 18u30 waren de laatste vertrokken. We hebben nog een uurtje opgeruimd en zijn dan nog eventjes naar Gino's moeder geweest. Ze is moeilijk te been en kon er niet bij zijn op het feest. Zo had ze Brecht toch in zijn feestkleren gezien.

's Anderendaags was het wat moeilijker om uit ons bed te geraken, de vele weken voorbereiding (zowel in de tuin, ons terras als de andere voorbereidingen) waren toch in de kleren gekropen. Volgend weekend is het communiefeest voor de familie. Hier hebben we wat minder werk aan, maar toch moeten we een beetje voorbereiden. Dat wordt weer wat organiseren deze week.

Binnenkort zal ik hier een paar foto's posten : van het feest, van de tuin en van de vijver.

zaterdag 8 mei 2010

Ieder vrij moment wordt benut

Er moet toch nog vanalles gebeuren tegen morgen, tegen de communie. Al heel de week heb ik ieder vrij moment benut om voor te bereiden. Zo moest Gino nog schoenen hebben. Ik had er zaterdag meegebracht voor hem, maar hij vond ze te donker. Dinsdag zijn we dan maar over de middag naar de schoenwinkel geweest om ze te wisselen. Gelukkig is de winkel over de middag open. Dan was er nog het probleem van de broek van Mathias. Hij wilde een bepaald kleur broek (zal ik nu nog niet verklappen) die niet zo gemakkelijk te vinden was, zeker niet in zijn maat. Wel in volwassen-maat, maar ja. Woensdagnamiddag wou ik nog een poging doen om die broek te vinden. Gino zou op de winkel letten. Maar hij geraakte maar om 17u in de winkel, dus moest het vlug gaan. Gelukkig vonden we zo'n broek bij de jongeren-maten, maar de maat voor Mathias zat er niet bij! Ze hadden die wel in een ander filiaal. Dus ben ik donderdagmiddag, tussen 12u en 13u, de broek gaan halen en daarna ben ik ook nog doorgereden naar de Colruyt voor de laatste boodschappen. Deze morgen ben ik om 5u30 opgestaan. Ik kon al van 4u15 niet meer slapen. De zenuwen beginnen toch te komen. Maar zo heb ik nog veel kunnen in orde brengen deze morgen. Dat is het nadeel van een winkel hebben hé, je kunt niet zomaar 'verlof' nemen.