woensdag 11 december 2013

Sint en kerst (nu met foto's)

Hier lopen sint en kerst een beetje door elkaar. Ik hoor vaak discussies op de radio en mensen onder elkaar. "Een kerstboom kun je toch niet zetten voor dat de sint terug in spanje is". En ik geef de mensen hier in gelijk. Thuis ben ik ook van dat principe. Maar in de winkel draait het iets anders uit. Vanaf eind november zie ik in verschillende winkels al kerstversiering en kerstverlichting verschijnen. En om niet helemaal uit de boot te vallen, heb ik beslist om telkens begin december al onze kerstversiering boven te halen. Dit jaar hebben we nieuwe versiering gekocht nl. 3 blauw-verlichtte kegels (kerstbomen). Daarnaast komen 2 (echte) kerstboompjes met lichtjes. In de winkel heb ik ook hier en daar wat versiering aangebracht. En buiten hebben we een boom van 5 meter die de parking versiert.





En toch heeft dit alles de Sint niet tegengehouden, want kijk wat er 6 december 's morgens klaar lag voor ieder werknemer van ons :


Gisteren was ik alleen thuis met Brecht. Gino was naar een beurs samen met een vriend. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om in het huis schoon te maken. Ik heb de wasplaats en de berging grondig gekuist. Daarna heb ik alle ramen gewassen en tot slot heb ik onze kamer stof afgedaan, geswifferd en gedweild. Tussenin heb ik ook nog boodschappen gedaan en eventjes de tijd genomen om koffie te drinken. Daarna heb ik eventjes in de zetel gerust, tot Gino thuis kwam. Gino moest nog een uurtje voorbereidend werk doen in de loods, zodat de werkmannen snel aan het werk konden maandag. Ondertussen heb ik onze (valse) kerstboom ineengestoken. De versiering heb ik er niet meer aan gehangen, maar "dit komt er deze week zeker nog aan" dacht ik zo. Maar wat een verrassing toen ik maandagavond thuiskwam. Brecht had als pauze tussen het studeren door de kerstboom helemaal alleen versierd. De kerstsfeer mag komen ...