donderdag 14 juli 2011

Een leerrijke avond

Zoals jullie wel al weten installeren we 4 technieken : elektriciteit, verwarming, sanitair en ventilatie. We voelden een nood aan technische kennis bij sommige van onze werkmannen voor sanitaire installaties. Sommige werkmannen hebben enkel electriciteit gevolgd in school en kennen het sanitair enkel van ervaring. Het is vaak goed om de theoretische uitleg hierover te krijgen. Na bespreking van dit probleem met onze vertegenwoordiger van de firma Claeys-verhelst kwam een oplossing uit de bus. Hugo Verheyde, de vertegenwoordiger van Claeys-Verhelst was bereid om een avond basiscursus sanitair te geven. De directie van de firma was hier ook mee akkoord. Hugo heeft zich enkele avonden achter zijn computer geplaatst om de cursus samen te stellen.

Gisteren waren we welkom vanaf 18u. Iedereen van ons personeel was mee, we waren met 10 personen. Eerst kregen we een rondleiding in het magazijn, met hier en daar technische uitleg over de onderdelen die er lagen. Daarna werden we begeleid naar de vergaderzaal :





Er lag een zwaarlijvig boek klaar vol met nuttige informatie. Het boek had een gepaste titel gekregen :





We kregen van allerhande een heel goede technische uitleg : afvoeren, diameters, uitzettingen, waterpompen, druk, ... Het was inderdaad een crash-cursus, maar heel interessant.



Daarna heeft Sabine Claeys persoonlijk, samen met Viviane, gezorgd voor een hele lekkere afsluiter. We voelden ons vereerd! Natuurlijk werd er nog wat nagepraat met nog een glaasje er bij. Het was zeker en vast een leerrijke avond, waarbij ons personeel kennis heeft kunnen maken met de firma Claeys-Verhelst, de onderdelen en de technieken. Nogmaals bedankt aan Sabine, Hugo en Viviane om er een leerrijke en aangename avond van te maken.

woensdag 6 juli 2011

Vakantie !!

De vakantie is begonnen. Toch voor de kinderen, maar daar kan ik ook van genieten. Eventjes niet denken aan school, vroeg opstaan, zwemzakken, huiswerk maken, lessen opvragen, ... De kinderen zijn al een tijdje thuis. Na de examens hadden ze geen school meer, maar het is echt vakantie als het rapport werd afgehaald hé. Mathias weet sowieso wat gedaan in de vakantie. Hij heeft 2 restaurants waar hij kan helpen. Zo zal zijn vakantie snel gaan. Brecht helpt vooral met Gino of hier in het magazijn. Maar hij zal wel regelmatig een vriendje vragen om te komen spelen. Zo kennen we hem hé.

Zondag is de vakantie leuk gestart voor ons. Met onze plaatselijke vereniging gingen we op daguitstap naar Frankrijk. Frankrijk is voor ons niet ver. Na een half uurtje rijden stonden we op onze eerste plaats nl. Zuydcote, waar we het militair kerkhof bezochten. De rest van de voormiddag werd gevuld door een rondleiding in Duinkerke. Voor ons middagmaal en de namiddag verbleven we in Bergues. Dit is een charmant stadje, waar o.a. de film Bienvenue cheze les Ch'tis heeft gedraaid. Natuurlijk hebben we in de namiddag ook tijd gemaakt voor een picon. Het mooie weer maakte de dag compleet!